25.04.2024 16:34:40
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Türkiye'nin Coronavirüsü Haritası...

İl il coronavirüs vaka sayıları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklandı. İllere göre vaka sayısının İstanbul, Ankara, İzmir, Körfez Kocaeli, Sakarya, Zonguldak'ta daha fazla olduğu görüldü. İşte il il ilçe ilçe coronavirüs vakaları..

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL08 Nisan  2020 Çarşamba - 15:09
Türkiye’nin Coronavirüsü Haritası: İllere Göre Vaka Sayısı…
Corona Virüs Türkiye'nin illerine ve ilçelerine göre risk haritası.. Türkiye'de vaka ve ölüm sayısı son durum.. Corona Virüs dünyanın her yerinde gündemin ana maddesi olmayı sürdürüyor...
Türkiye'deki son verileri ve geniş çaplı istatistikleri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca düzenlediği basın toplantısı ile aktardı. Corona Virüs salgının Türkiye'de en çok görülen iller olarak dikkat çeken İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Sakarya ve Zonguldak'ın ilçelerine göre virüsün yoğunluk taşıdığı bölgeler harita üzerinde gösterildi. Harita verilerine bakıldığında yeşil renkli alanlar vaka sayılarını gösterirken, mavi renk test, mor renk ise ikinci test verilerini paylaşıyor. Harita üzerinde yer alan kırmızı noktalar ise ölüm olan bölgeleri gösteriyor. Corona Virüs salgını son 24 saatte artış göstermeye devam etti. Elde edilen son verilere göre dünya genelinde 1.432.577 kişi de covid 19 görülürken, 301.649 vaka hastalığı yenerek virüsten kurtulmayı başardı. Gene dünya genelinde ölüm sayısı ise 82.195 oldu.
CORONA VİRÜSÜ HARİTASI İÇİN TIKLAYINIZ

HARİTADAKİ RENKLER NE ANLAMA GELİYOR?
Kırmızı: Vakanın durumu ciddi ve hastanede.
Mavi: Vakanın durumu orta ağır ve hastanede.
Mor: Vaka evde izleniyor.
Yeşil: Test sonucu pozitif çıkmış ancak herhangi bir şikayeti olmayan, evde izole edilen vaka.

7 NİSAN VAKA SAYISI

Peki Türkiye'de corona virüs salgının da son durum nedir?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü ile ilgili son dakika gelişmelerini, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yaptı. Bakan Koca, 7 Nisan illere göre corona virüs vaka ve hasta sayısını duyurdu. Bakan Koca şunları söyledi; “Bugün ki test sayımız 20 bin 23, vaka sayısı 3 bin 892, bugün 76 vatandaşımızı daha kaybettik. Toplam hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 725'e yükseldi. Yapılan test sayılarının her gün arttı. 20 bini geçti. Test sayısı arttıkça vaka sayısının oran olarak azaldığını görüyoruz. Tüm dünyada olduğu gibi bizde de erkeklerde vaka sayısının fazla olduğunu görüyoruz. 65 yaş uygulamasının olmadığı dönemde daha dengeliydi, 65 yaş üstü sınırlamasının olduğu dönemde yoğunluğun azaldığını görüyoruz.” (Kaynak: hürriyet.com.tr)




YAZARLAR

Tamamı