26.04.2024 08:31:09
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Ulu Camiler Fotoğraf Sergisi!

Kızılay Metroda; "Türkiye Ulu Camileri Fotoğraf Sergisi" Anadolu'nun birbirinden kıymetli bin değerli eser içinden seçilen 40 Ulu Cami'ne sergide yer verilmiş. Sanat Tarihi Fotoğrafçısı Mustafa Cambaz 2015 yılı içinde Türkiye'yi gezerek 118 Ulu Camiden yaklaşık on bin fotoğraf çekmiş ve AKMB tarafından bin tanesi basılarak, albümleştirilmiş.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : KÜLTÜR-SANAT06 Haziran  2016 Pazartesi - 15:02
Ankara Kızılay Metro Sanat Galerisinde "Türkiye Ulu Camileri Fotoğraf Sergisi"
Türkiye Ulu Camileri Fotoğraf Sergisi hakkında bilgiler veren Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Prof. Dr. Turan Karataş şunları söyledi; “Türkiye Ulu Camileri” fotoğraf sergisi, Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı’nca yayına hazırlanan ve Türkiye’de tespit edilmiş 118 ulu caminin tamamını kapsayan albüm çalışmasının bir devamıdır.
Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığının talebi üzerine sanat tarihi fotoğrafçılığı alanında Türkiye’nin tanınmış fotoğrafçısı Mustafa Cambaz, 2015 yılı içinde iki ayrı mevsimde bütün Türkiye’yi gezerek 118 ulu camiden yaklaşık 10 bin fotoğraf çekmiştir.
Bu fotoğraflardan seçilmiş en güzel 1000 kareden oluşan albüm, “Türkiye Ulu Camileri” adıyla Atatürk Kültür Merkezi Yayınlarınca basılmış ve satışa sunulmuştur.

Ulu camilerin Türk kültür ve sanatı açısından önemine dikkat çekmek ve söz konusu muhteşem albümün tanıtımına katkı sunmak amacıyla hazırlanmış olan bu sergide Anadolu’nun birbirinden kıymetli 40 ulu camiine yer verilmektedir. Burada sergilenen fotoğrafları ve daha fazlasını akmb.gov.tr adresinden indirebileceğinizi müjdeleyerek sergimizi gezmenizi diliyorum”
Ankara Kızılay Metro Sanat Galerisinde açılan Ulu Camiler sergisi 5 Temmuz - 11 Haziran 2016 tarihleri arasında açık kalacak. Sanatseverler ve Ulu Camilerin fotoğraflarını görelim diyenler Ankara Kızılay Metroda sergiyi gezebilirler.
"Türkiye Ulu Camileri Fotoğraf Sergisi" Broşürü Tıklayın

Facebookdaki  Fotoğraflar için Tıklayın



 

YAZARLAR

Tamamı