29.03.2024 01:33:19
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Uyuşturucuya Savaş Açtılar

Erdoğan “İlimiz uyuşturucu konusunda gayet güvenli bir şehir olmakla birlikte, 1 Ocak 2017 tarihinden bugüne kadar ilimizde yapılan çalışmalarda 260 şüpheli şahsa, uyuşturucu madde kullanma ve uyuşturucu madde ticareti yapmaktan işlem yapılmış, bunlardan 33 şüpheli şahıs adli mercilerce tutuklanmıştır.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL19 Nisan  2018 Perşembe - 12:58
UYUŞTURUCUYA SAVAŞ AÇTILAR
Bolu Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, uyuşturucu konusunda gençleri ve aileleri uyararak, “Uyuşturucu madde kullanımı, gençlerin kendilerini en güvenli hissettikleri arkadaş ortamı olan doğum günü partisi, piknik gibi ortamlarda arkadaş tavsiyesiyle alınmaktadır. Bu nedenle gençlerin arkadaş seçimini iyi yapmaları gerekirken, ailelerin de bu hususa dikkat etmesi gerekir” dedi.
Bolu Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, uyuşturucu kullanımı ve alınması gereken önlemlerle ilgili çağrıcı açıklamalar yaptı. Erdoğan, Bolu'nun uyuşturucu konusunda güvenli bir şehir olduğunu ifade ederek, “İlimiz uyuşturucu konusunda gayet güvenli bir şehir olmakla birlikte, 1 Ocak 2017 tarihinden bugüne kadar ilimizde yapılan çalışmalarda 260 şüpheli şahsa, uyuşturucu madde kullanma ve uyuşturucu madde ticareti yapmaktan işlem yapılmış, bunlardan 33 şüpheli şahıs adli mercilerce tutuklanmıştır. İlimizde, Müdürlüğümüz Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı Narkotim ekiplerimiz görev yapmaktadır” diye konuştu.
GENÇLERE VE AİLELERE TAVSİYELER
“Öncelikle uyuşturucu madde kullanımı, gençlerin kendilerini en güvenli hissettikleri arkadaş ortamı olan doğum günü partisi, piknik gibi ortamlarda arkadaş tavsiyesiyle alınmaktadır. Bu nedenle gençlerin arkadaş seçimini iyi yapmaları gerekmektedir. Ailelerin de bu hususa dikkat etmesi gerekir. Ailelerin gençlerin tutum ve davranışlarını iyi gözlemlemeleri uyuşturucu madde kullanıp kullanmadıklarını takip etmeleri gerekmektedir. Burada şu hususlar ön plana çıkar, uyuşturucu maddeler insanlar tarafından kullanıldığında fiziksel, ruhsal ve davranışsal olarak çeşitli farklılıklar gösterir. Bazı uyuşturucular merkezi sinir sistemini uyuşturur, bazıları uyarır, bazıları da halüsinasyon (hayal) gösterir.”
“AİLELER İYİ GÖZLEMLEMELİ”
“Aileler çocuklarının davranışlarında bir değişiklik olup olmadığını iyi gözlemlemelidir, bu durumların tespiti ve bu durumların yaşanmaması için ailelerin çocukları İle birlikte hoşça vakit geçirmeleri, çocuklarını izlemeleri, çocuklarının arkadaş ortamlarını, gidip geldiği yerleri ve okul durumunu takip etmeleri gereklidir. Buna rağmen çocukların madde kullandığından şüphelenen aileler, ilimizde sağlık kurumu olan İl Halk Sağlığı Müdürlüğü görevlileri, psikolog veya Müdürlüğümüz birimleri ile görüşmeleri faydalı olacaktır.”
NEFES ALDIRILMADI
“Ayrıca ilimiz Doğu ve Batı illeri arasında güzergâh ili olmasından dolayı TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu üzerinde uyuşturucu ve kaçakçılığa yönelik yol uygulamaları yapılmakta, bu uygulamalarda 1 Ocak 2017 tarihinden bugüne kadar;
51 kilo 169 gram eroin, 92 kilo 314 gram esrar, 7 kilo 498 gram reçine esrar, 310 gram metamfetamin, 4 kilo 991 gram afyon sakızı, skunk, exctasy, sentetik kannabinoid (bonzai) vb. maddeler ele geçirilmiş olup, halen bu çalışmalar devam etmekle birlikte, uyuşturucunun ilimize girişi ve geçişi engellenmeye çalışılmaktadır.”
Bülent VELİOĞLU (ozgurbolu.com)





YAZARLAR

Tamamı