27.04.2024 00:50:46
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Yaraları Sarmaya Devam.!

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yapılan açıklamada, Geçtiğimiz günlerde çiftçilere domates, biber, vb. fideler dağıtılırken Mudurnu ve Göynük ilçemizde de 6 Haziran Cumartesi günü silajlık mısırları zarar gören üreticilerimize tohum dağıtımı gerçekleştirildiği ifade edildi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR09 Haziran  2020 Salı - 07:30
Dondan Zarar Gören Çiftçilerin Yaralarını Sarmaya Devam Ediliyor
Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce geçtiğimiz günlerde Bolu'da etkili olan don sebebiyle zarar gören çiftçilerimizin zararları karşılanmaya devam ettiği açıklandı.
Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yapılan açıklamada, Geçtiğimiz günlerde çiftçilere domates, biber, vb. fideler dağıtılırken Mudurnu ve Göynük ilçemizde de 6 Haziran Cumartesi günü silajlık mısırları zarar gören üreticilerimize tohum dağıtımı gerçekleştirildiği ifade edildi.

Dağıtım törenine; Bolu Milletvekilleri Av. Arzu AYDIN ve Av. Fehmi KÜPÇÜ, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin DOĞANAY ve İlçe Başkanları, İlçe Kaymakam ve Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar YÜCEER ve Bolu İl genel Meclis Üyeleri, Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet MURAT ile dondan zarar gören çiftçiler katıldı.
Dağıtım törenlerinde görüşlerini belirten Bolu Milletvekilleri Sayın Av. Fehmi KÜPÇÜ ve Av. Arzu AYDIN; zarar gören çiftçilerimizin yanlarında olduklarını ve yanlarında olmaya devam edeceklerini, birlik beraberlik içerisinde zorlukların üstesinden geleceklerini belirttiler.

Konu hakkında açıklama yapan Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet MURAT; "İlimiz genelinde don olayından zarar gören üreticilerimizin zararları karşılanmaya devam ediliyor. Zarar gören üreticilerimize 2.400 da alanda ekimi yapılmak üzere silajlık mısır tohumu, 405 üreticimize %70'i Bakanlığımız tarafından gönderilen ödenek ile İl Müdürlüğümüz tarafından karşılanmak üzere olarak dağıtılmıştır. Ayrıca Göynük İlçemizde 40 çiftçimize 200 da alanda ekimi yapılmak üzere sırık fasulye tohumu dağıtılmıştır. İçerisinde bulunduğumuz süreçte çiftçilerimizin yanında olan devletimiz bu duruma kayıtsız kalmamış ve gereken desteği sağlamıştır. Desteğin sağlanmasında büyük emeği ve gayretleri olan Sayın Bakan Yardımcımız Fatih METİN'in talimatları ile Göynük, Mudurnu, Seben ve Kıbrıscık ilçelerimizde dondan zarar gören silajlık mısır ve fasulye üreticilerimize tohum desteği sağlanmıştır. Sayın Bakan Yardımcımız Fatih METİN'ne, duyarlılıklarını bir kez daha gösteren Bolu Milletvekillerimiz Sayın Av. Arzu AYDIN ve Sayın Av. Fehmi KÜPÇÜ'ye, Sayın Valimize ve emeği geçen siyasi ve idarecilerimize şahsım ve çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum. Üreten Bolu'nun üreten çiftçilerine bol ve bereketli kazançlar dilerim" dedi.

Tohum Dağıtımı Kapsamında;
Mudurnu ilçemizde, 210 çiftçimize 1260 dekar alanda ekimi yapılmak üzere silajlık mısır tohumu,
Göynük ilçemizde, 160 çiftçimize 960 dekar alanda ekimi yapılmak üzere silajlık mısır tohumu ve 40 çiftçimize 200 dekar alanda ekimi yapılmak üzere fasulye tohumu,
Seben İlçemizde, 15 çiftçimize 60 dekar alanda ekimi yapılmak üzere silajlık mısır tohumu,
Kıbrıscık İlçemizde, 20 çiftçimize 120 dekar alanda ekimi yapılmak üzere silajlık mısır tohumu dağıtımı gerçekleştirilmiştir.
Ayrıca yapılan açıklamada, ayrıntılı bilgi, teknik destek, dilek, şikâyet, talep ve görüşleriniz için İl /İlçe Müdürlüğü ile irtibata geçilebileceği ifade edildi.



YAZARLAR

Tamamı