25.04.2024 19:22:52
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Yeni Çekim Merkezi “Yeniçağa”

Bolu Yeniçağa ilçesinde turizmi hareketlendirmek adına çalışmalarını gece gündüz sürdüren Belediye Başkanı Recayi Çağlar, ilçeyi Bolu'nun yeni çekim noktası yapmakta kararlı. Başkan Çağlar, Yeniçağa Gölü'nü projeleriyle turizme kazandırmak için çalışmaları hızlandırdı.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR25 Şubat  2021 Perşembe - 10:42
BOLU’NUN YENİ ÇEKİM MERKEZİ: YENİÇAĞA
Bolu Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar, 31 Mart seçimlerinde güven tazeledikten sonra ilçeyi kalkındıracak çalışmalarına hız verdi. Yeniçağa Gölü’nü turizme kazandırmak için çalışmaların temellerini yıllar önce atan Başkan Recayi Çağlar, adım adım yürüttüğü projelerle ilçenin geleceğine ışık tutmaya devam ediyor. Başkan Çağlar’ın talimatları ile yapılan iskeleler ile seyir zevki veren bir görünüme kavuşan Yeniçağa Gölü’nde, tur teknesi ziyaretçilerin büyük beğenisiyle karşılanıyor.
Çevresinde yapılan güzelleştirme çalışmaları ile ilçenin en uğrak yeri haline gelen Yeniçağa Gölü, Başkan Recayi Çağlar’ın Kuş Cenneti Kır Lokantası projesinin de tamamlanması ile ziyaretçi akınına uğramaya başladı. İlçenin turizm potansiyelini artırmak adına Yeniçağa Gölü için başlatılan çalışmaları titizlikle yürüten Başkan Çağlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı ile ekibi ve Devlet Su İşleri (DSİ) 5. Bölge Müdürlüğü Şube Müdürlerini ilçede ağırladı. Yeniçağa Gölüne yapılacak yatırımlar konusunda istişarelerde bulunan heyet daha sonra göl alanında incelemelerde bulundu. Yeni bir çalışmayı da hayata geçiren Çağlar ayrıca, göl yüzeyinde kalabilen özel hazırlanmış kamelyaları suya indirdi.
GÖL KENARINA MİLLET BAHÇESİ
Recayi Çağlar’ın seçim sonrası en önem verdiği projelerden bir tanesi de Millet Bahçesi oldu. Yeniçağa Gölü kenarında hummalı çalışmalar ile hazırlanan 8 bin 300 metrekarelik alanın Millet Bahçesi olması için girişimlerde bulunan Başkan Çağlar, Ankara’dan eli boş dönmedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alınan hibe ile 550 bin lira maliyetle yapılan Millet Bahçesi 2019 yılı Ekim ayında vatandaşların hizmetine açıldı.
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
Yeniçağa’nın turizm potansiyelini artırmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Recayi Çağlar, öte yandan ilçeye yatırım gelmesi adına da somut adımlar atmaya devam etti. 31 Mart Yerel Seçimleri için ilimize gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’la görüşen Başkan Çağlar, Bakan Varank’tan destek sözü aldı. Seçimlerde halkın teveccühü ile güven tazeleyen Çağlar, OSB için Ankara ile Yeniçağa arasında mekik dokudu. Girişimlerinin meyvesini alan Çağlar, 2020 yılı Şubat ayında Organize Sanayi Bölgesi için Milli Emlak’a ait arazilerin satın alınması adına maliyeye gereken tutarı yatırdı. Arsaların satın alınması ile OSB için çalışmalar hızlandı. Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Yeniçağa Organize Sanayi Bölgesi’nin durumu ile ilgili istişare toplantısı yapıldı. Toplantıda Organize Sanayi Bölgesi’nin mevcut durumu, devam eden kamulaştırma ve imar planı revizyon çalışmaları ve önümüzdeki süreçte resmi prosedür içinde yapılacak çalışmalar görüşüldü.
DERE ISLAH ÇALIŞMASI
Sağanak yağışlar sebebiyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına mezarlık içinden geçen Kirenli Deresinde, Başkan Çağlar’ın talimatları ile belediye ekiplerince çalışma başlatıldı. Başkan Çağlar’ın da sık sık yerinde inceleyerek takip ettiği çalışmalar kısa sürede tamamlandı.
SANAYİ SİTESİ TOZDAN KURTULDU
Sanayi sitesi esnafının sorunlarından bir tanesi olan yol konusunu, Belediye Başkanı Recayi Çağlar çözdü. Sanayi Sitesini tozdan, külden kurtaracakları sözünü veren Başkan Recayi Çağlar, asfalt çalışması için düğmeye bastı. Konu 2020 yılı Eylül ayı başında ihaleye çıkarıldı. İhale sonrası gerekli teknik çalışmaların tamamlanmasının ardından sanayi sitesinde asfaltlama çalışmaları kısa sürede başlatılarak kış gelmeden tamamlandı. (vizyonbolu.com)


YAZARLAR

Tamamı