26.04.2024 22:53:29
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Yeniçağa'dan Mehmetçiğe Destek

Bolu Yeniçağa ilçesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Afrin'e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı'na destek amacıyla Mehmetçik Vakfı'na bağış kampanyası düzenlenirken, Kaymakam ve Belediye Başkanı konuşmaları ile destek verdi. Fetih suresinin okunmasının ardından askerler için dualar edildi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR16 Şubat  2018 Cuma - 04:40
YENİÇAĞA’DAN, AFRİNE DÜZENLENEN ZEYTİN DALI HAREKÂTI’NA DESTEK
Bolu Yeniçağa ilçesindeki sanayi sitesi esnaflarının öncülüğünde Yeniçağa Kaymakamlığı ile İlçe Belediye Başkanlığının da desteği ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de yürüttüğü ‘Zeytin Dalı’ harekâtı için yardım kampanyası başlatıldı.
Yeniçağa ilçe halkı da 7 den 70 e Afrin’deki askerler için kenetlendi. Protokol üyeleri ve vatandaşlar Mehmetçik Vakfı’na bağış yapmak için ellerinde Türk bayraklarıyla bir araya geldi.

Bolu Yeniçağa ilçesi Belediye Çay Bahçesi’nde düzenlenen etkinliğe, Yeniçağa Kaymakamı Mehmet Naim Akgül, Belediye Başkanı Recai Çağlar, İlçe Jandarma Komutanı Halil İbrahim Akpınar, İlçe Emniyet Müdür Vekili Halil Çıtır, İlçe Müftüsü Nihat Aktaş, Yeniçağa Esnaf ve Sanayi Odası Başkanı Halit Ölmez, Türkiye Kızılay Derneği Yeniçağa Şubesi Başkanı Tevfik Ay, Siyasi Parti ve STK temsilcileri ile 7 den 70 e vatandaşlar katıldı.

Programın başlangıcında Şehitler için Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının akabinde Yeniçağa Mehmet Çelik Ortaokulu öğrencilerden oluşan mehter takımının seslendirdiği marşlar beğeni ve ilgiyle dinlendi. Minik yüreklerin Mehteran gösterisi vatandaşlardan büyük alkış alırken, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez sloganları atıldı.
Mehteran gösterisinden sonra İmamlar tarafından Fetih suresinin okunmasının ardından Yeniçağa İlçe Müftüsü Nihat Aktaş tarafından askerler için dua edildi.

Bu aziz millet vatanına namusuna bayrağına uzanan elleri her zaman kırmıştır
Programın açılış konuşmasında; Zeytin Dalı Harekâtının aralıksız devam ettiğini belirten Yeniçağa Belediye Başkanı Recai Çağlar, “Bu harekâta başlamamızın sebebi, Suriye sınırımızda oluşturulmak istenen terör devletini bertaraf etmektir. Türk halkı 15 Temmuz’da nasıl bir araya gelip kenetlendiyse, bu aziz millet vatanına namusuna bayrağına uzanan elleri her zaman kırmış ve kırmaya da devem edecektir. İşte biz de Yeniçağa olarak vatanımıza uzanan kirli ellerin kırılması için ordumuzun ve güvenlik güçlerimizin yanında olduğumuzu belirtmek için burada toplanmış bulunuyoruz. Çorbada bizlerinde tuzunun bulunması için Mehmetçik Vakfına bağış kampanyası başlattıklarını anlatan Çağlar, “Bu fikri veren Sanayi Sitesi Başkanımız Sayın Kemal Yıldız beye ve desteğini esirgemeyen başta Kaymakamımıza, tüm siyasi parti ilçe başkanlarımıza, sivil toplum örgütlerimize ve her zaman yanımızda olan siz değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diyen Başkan Çağlar “Ziraat Bankası nezdinde bulunan Mehmetçik Vakfı hesabına bağışlarınızı yapabilirsiniz. Katılımınızdan dolayı tekrar hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Birçok mazlum milletin tek ümidinin yıllar önce olduğu gibi bugün de Türkiye
Yeniçağa Kaymakam Mehmet Naim Akgül de yaptığı konuşmasında; şu an dünya üzerinde eziyet gören, birçok mazlum milletin tek ümidinin yıllar önce olduğu gibi bugün de Türkiye olduğunu ve Ulu bir çınar olan Türk milletinin, gölgesinde birçok mazlum milleti feraha erdirdiğini de söyleyen Kaymakam Akgül; “Bugün ise tarihin tekerrürü olarak milletimizin bu asli görevini tekrardan yerine getirmek maksadıyla Zeytin Dalı Harekâtı icra edilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin neferleri olan Türk askeri, özünde barış olan bu harekâtta sınırlarımızda canla, başla mücadele vermektedir. Bizler de bugün asker kardeşlerimize destek olmak maksadıyla toplandık. Bugün burada toplamış oldukları yardımlarla katkı gösteren bütün hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.
Bağış için Bankaya akın ettiler
Yapılan konuşmaların ardından Kaymakam Akgül, Belediye Başkanı Çağlar ve beraberindeki protokol ile vatandaşlar, Ziraat Bankası Yeniçağa Şubesine giderek Mehmetçik Vakfına bağışta bulundular.

Asker Anası Altın Yüzüğünü bağışladı
Tarih tekerrürden ibarettir denir ya işte bir kez daha Yeniçağa da duygulu anlar yaşanmasına vesile oldu. Aynı zamanda Asker Anası olan Yeniçağalı Anne parmağında ki altın yüzüğü çıkarıp, Mehmetçik Vakfına bağışladı. Mütevazılığı ile o an fotoğraf çekilmemesini ve adından bahsedilmemesini istedi. O anı görüp tanık olanlar duygulu anlar yaşadı.




YAZARLAR

Tamamı