28.03.2024 22:24:24
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Yeniçağa Gölü, Abant'a Rakip

Bolu Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar, Yeniçağa Gölü'nün turizme kazandırılması amacıyla yapılan faaliyetleri basın mensuplarına anlattı. Başkan Çağlar, Yeniçağa Gölü'nde gezi kayıkları, kafeteryalar, yürüyüş yolları ile ilçeye gelen ziyaretçi sayısını arttırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR16 Kasım  2017 Perşembe - 03:04
BAŞKAN ÇAĞLAR: “YENİÇAĞA GÖLÜ İKİNCİ ABANT OLACAK”
Bolu’nun Yeniçağa ilçesi Belediye Başkanı Recai Çağlar, “Yeniçağa Gölü ikinci Abant olacak. Allah nasip ederse, sağlık sıhhat verirse, görev sürem devam ederse, buradan Yeniçağa halkına söz veriyorum. 10 gün sonra kayığımızda geldiğinde vatandaşlarımızı kayıkla gezdireceğiz” dedi.
Bolu Gazeteciler Cemiyeti üyesi gazetecilere ilçede yatırımlarını anlatan Yeniçağa Belediye Başkanı Recai Çağlar, Yeniçağa Gölüyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.
Yapılacak çalışmalarla Yeniçağa Gölü’nün ikinci Abant olacağını ifade eden Çağlar, ilçe halkına söz verdi. Çağlar, “Burası ikinci Abant olacak. Allah nasip ederse, sağlık sıhhat verirse, görev sürem devam ederse, buradan Yeniçağa Halkına söz veriyorum. Yeniçağa Gölü ikinci Abant olacak. Yeniçağa Bolu’nun parlayan yıldızıdır, bu yıldız parlamaya devam edecek ve Yeniçağa cazibe merkezi olacak. Çünkü biz inanıyoruz, inandığınız zaman başarırsınız. Yeniçağa konum itibariyle güzel bir yerde, D-100, TEM, Zonguldak yolu, yani Türkiye’nin merkezinde olan bir yer onun için biz, bunu gerçekleştireceğiz inşallah bu Yeniçağa’nın çehresini değiştireceğiz inşallah” dedi.

“KAYIKLA GEZİNTİ YAPILACAK”
“Biz burada gölü, endemik bitkileri koruyalım ama Yeniçağalı vatandaşlarımız buradan bir kazanım elde etsin dedik. Bunun için de turizme açmamız gerektiğini ifade ettik. Bunun için iskele gerekiyordu, gelen insanları gezdirmek için kayık gerekiyordu. Allah nasip ederse 10 güne kadar kayığımız da gelmiş olacak. Gezi kayıklarımızla gezeceğiz. Burada yürüyüş yolları yapılması gerekiyor. Bu beş yıl içinde her kurumun yapacağı iş belirlenmiş durumda. Kuş gözlem kulesi iskele, barbekü, masa, çöp bidonlarını aldık, önümüzdeki sene 1 milyon TL’lik yatırım programına aldırdık. Kafeteryalarımız olacak, yürüyüş yollarımız olacak, dolayısıyla buraya gelen insanlarımızın, turistlerin gezebileceği, burada eğlenebileceği, faaliyetler oluşturmamız gerektiğini düşündüğümüz için bunları oluşturmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda kalacak yer için de Gençlik Spor Kulübü ile beraber yapmış olduğumuz butik oteli de inşallah faaliyete geçireceğiz.”

HAFTA SONU GÖLE ZİYARETÇİ AKINI
“Burada kano yarışları düzenleyeceğiz, diğer su sporları için taleplerimiz var bakanlıkta bunları anlatacağız. Yeniçağa Gölü’nün tanıtımını yapacağız ki, Yeniçağa’ya turist gelsin. Geçtiğimiz hafta sonu göle 800 civarı günü birlik ziyaretçi geldi dışarıdan ve içeriden. Alanımızı genişleteceğiz ve bunlardan Yeniçağa’ya, Yeniçağa Belediyesine gelir elde etmek için planlarımız programlarımız var.”
Alıntı: Bolu Basını




YAZARLAR

Tamamı