18.04.2024 13:19:48
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Yenilenen Ünite Boluluların Hizmetinde!

Bolu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, bir süredir inşaat çalışmaları devam eden İzzet Baysal Devlet Hastanesinin yenilenen Merkez Ünitesi muhteşem bir törenle hizmete açtı. Merkez Ünitesi Boluluların hizmetinde.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SAĞLIK13 Mayıs  2016 Cuma - 11:08
Devlet Hastanesinin Yenilenen Merkez Ünitesi Boluluların Hizmetinde!
Bu yıl 27’ncisi düzenlenen İzzet Baysal Şükran Günleri’nin 2’nci gününde yapılan açılış Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Toplantı Salonu’nda düzenlendi. Açılışa, Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hayri Çoşkun, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Metin Tahaoğlu, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti, Kent Konseyi Üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

“Hedeflerimizden birini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Metin Tahaoğlu yaptı. Tahaoğlu, konuşmasında, “Göreve geldiğimiz andan itibaren kendimize hedefler koyduk. Bunlardan en önemlisi de Bolu’nun medarı iftiharı merhum İzzet Baysal’ın bizlere ve Bolululara emanet ettiği Devlet Hastanesi’ni eskisi gibi faal duruma kavuşturmak ve eski ihtişamlı günlerine döndürmekti. Bu yolda aksaklıklarla karşılaştık. Sayın Milletvekilimiz Ali Ercoşkun’un verdiği büyük desteklerle bu hedefimizi gerçekleştirmeyi başardık ve bu törenle açılışımızı gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen herkese, tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” dedi.

“Bolu’da sağlıkta örnek uygulamalara, başarılı çalışmalara imza atıldı”

Genel Sekreteri Op. Dr. Metin Tahaoğlu’nun ardından törende katılımcılara seslenen isim İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal oldu. Konuşması sırasında duygulu anlar yaşadığı dikkat çeken Baysal, yenilenen yüzü için açılış düzenlenen Merkez Ünite’nin amcası İzzet Baysal’ın önemli emanetlerinden biri olduğunun altını çizdi. Ahmet Baysal, "Köroğlu Devlet Hastanesi Bolu’nun ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalıyordu. Bu ihtiyacı bu hastanemiz gidereceğine inanıyorum. Bolu’ya hayırlı ve uğurlu olsun. Fiziki yapı imkanları bakımından en iyi illerden biri olduğuna yönelik övgü dolu sözler işitiyorum. Sağlık Bakanımızla bir görüşmemde şahsıma, ‘Ahmet Bey merak etmeyin, Kamu Hastaneleri Birliği uygulaması ile Bolu’ya çok daha iyi sağlık hizmeti verilecektir’ demişti. Bolu’da sağlıkta örnek uygulamalara, başarılı çalışmalara imza atıldı. Ben emeği geçen herkesi kutluyorum, teşekkür ediyorum. Milletvekilimiz Ali Ercoşkun ile Genel Sekreter Metin Tahaoğlu sağlık noktasında Bolu’ya önemli katkılar sağladılar. Hastanemizde önce Acil Servis olarak ve sonra diğer sağlık hizmetleri olarak sevindirici hizmetlerle karşı karşıyayız. Gözümüz inanın arkada değil. Sağlık olarak geldiğimiz noktayı gözlerimle görünce çok memnun oluyorum. Burada çalışan herkese teşekkür ediyorum.”

“Sağlıkta çok önemli adımlar atıldı”

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise törendeki konuşmasında, sağlıkta son yıllarda yaşanan başarı hamlelerini övgü dolu sözlerle karşıladı. Bolu’da sağlık noktasında önemli hizmetlere imza atıldığını ifade eden Yılmaz, İzzet Baysal Devlet Hastanesi Merkez Ünitesi’nde servislerin açılmış olması nedeniyle Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yöneticilerini kutladı ve yatırıma katkılarından dolayı Milletvekili Ali Ercoşkun’a teşekkür etti.

“Sağlıkta verdiğimiz sözlerimizi eksiksiz yerine getirdik”

Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun ise, “Mutlu bir gündeyiz. Emekler neticeye ulaştığı zaman yapılan çalışmaların neticesini hep beraber almak istediğimizde gerçekten bunun hazzını hep birlikte yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl kararlaştırdığımız çalışmaların son aşamasındayız. 24 saat devam eden çalışmaların sonu yok. Belki biz mesaiyi bitirip evimize gidiyoruz. Ama sağlık camiası 24 saat fedakârlıkla çalışıyor ve toplumun tümüne hizmet ediyor.Rahmetli İzzet Baysal’ın bizlere emaneti olan ve her türlü ayrıcalığı hak eden bir tesisin yenilenmesinin son noktasını koyuyoruz. Merkez Ünite Acil Servisi’ni 2015 yılı sonuna dek açacağımızın sözünü vermiştik ve bu sözümüzü tuttuk. Şu anda ise, Merkez Ünite de tüm branşlarda poliklinik hizmeti vermenin yanı sıra tam donanımlı sağlık hizmeti vermeye başladık. Ayrıca fizik tedavi hizmeti de bu tesiste verilecek ve bir kat tümüyle bu alana ayrılmış durumda.Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde de ciddi boyutta sağlık hizmeti veriliyor. Uluslararası sağlık noktasında da Bolu’nun yurtdışına bakan önemli unsurlarından bir tanesi. Ruh ve Sinir Hastalıkları birimi de burada hizmet verecek. Hem Bolu’dan, hem de diğer illerden Bolu’ya şifa bulmak için gelen hastalarımıza burada her türlü hizmeti sağlayacağız. Yine farklı konular gündeme geldiğinde elbirliği ile çalışmalarımızı yapacağız” dedi.

“Merkez Ünitede en üst düzeyde sağlık hizmeti verilmeye başlaması mutluluk verici”

Törenin son konuşmacısı Vali Aydın Baruş ise, sözlerinde şu ifadeleri kullandı: “İzzet Baysal Şükran Günleri çerçevesinde anlamlı bir açılışta beraberiz. İzzet Baysal Devlet Hastanesi Merkez Ünitesi’nin geçtiğimiz Aralık Ayı'nda yapılan acil servis açılışında mutluluğumuzu ifade etmiştik. Ahmet Baysal beyefendinin daha önceki Şükran Günlerinde ifade ettiği gibi buranın gerekli şeklinde vatandaşlara hizmet verememesi ve biraz kenarda kalmış olması sebebiyle sitemlerinden dolayı böyle bir endişemiz, mutsuzluluğumuz vardı. Ancak 2015 yılı Aralık Ayı'nda başlayan ve bugün gelinen süreçte Merkez Ünite’nin gerektiği şekilde yeniden düzenlenmiş haliyle vatandaşlarımıza en üst düzeyde sağlık hizmeti verilmeye başlandığına tanıklık ediyoruz. Katkılarından dolayı Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yöneticilerine, tüm sağlık çalışanlarımıza, Belediye Başkanımıza, Milletvekilimiz Sayın Ali Ercoşkun’a ve buraya sağladığı destekle çok büyük yardımlarda bulunan Ahmet Müçteba Albayrak beyefendiye, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizim kültürümüzde insanların en hayırlısı, insanlara en hayırlı olandır anlayışı vardır ve İzzet Baysal bu anlayışın Bolu'daki lideridir. Bu anlayışın Bolu'da devam etmesi, vakıf kültürünün onun bıraktığı emanete layık şekilde Bolulular tarafından devam ettirilmesi bizlere ayrıca gurur veriyor. Bu vakıf geleneği inşallah kıyamete kadar Bolu'da devam edecek . Ülkemize de örnek oluşturmaya devam edecek. Bu hastane artık değişik birimlere hizmet vermekle vatandaşlarımızın çok daha fazla teveccühüne maruz kalacak. Hem Köroğlu Ünitesi'nde bazı polikliniklerde meydana gelen yığılmalarda takviye olması açısından bazı poliklinik hizmetlerinin burada verilmesi hem de Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanemizin hizmetlerinin takviye edilmesi anlamında katkıları olacak.

"Şehir Hastanesi Planlamamız Var"

Diğer taraftan ilimizde büyük bir Şehir Hastanesi yapılmasına yönelik planlamalar var. Bu yönde Sayın Milletvekillerimiz ve Belediyemiz ile birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Verilen arsa Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın mülkiyetinde olduğu için ilk önce Sağlık Bakanlığı'na tahsisi gerekmektedir. Çalışmaları yürütüyoruz ve inşallah bunu da başardığımız takdirde merkezi bir yerde Sağlık Bakanlığı'nın yatırım programında olan 300 yataklı Fizik Tedavi Hastanesi ile birlikte başlamak üzere daha sonrada 400 yataklı Devlet Hastanesi'ni yanına inşa ederek Bolu'daki sağlık hizmetlerini çok daha kaliteli hale getireceğiz. Bu arada bu yatırımlar gerçekleştirildiği takdirde bu merkez ünite binamızı da değerlendirerek Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanemizin bölge hastanesi haline getirilmesi için düşüncelerimizvar . Bu büyük yatırımlar belirli bir süre alacaktır ve dolayısıyla önümüzdeki en az 3-4 yıl burası etkin bir şekilde devlet hastanesi hizmetlerine devam edecektir. Ben bu vesileyle İzzet Baysal'ı, değerli büyüğümüzü bir kez daha rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. O'nun ismine yaraşır bir şekilde bu ünitenin düzenlenmesi ve burada vatandaşlarımızın dualarına mazhar olacak şekilde hizmet verilmesi yönünde etkin bir ünite getirilmesinde çaba gösteren herkese çok teşekkür ediyorum. Burada tüm Bolu Halkına sevgi ve hürmetlerimi yolluyorum. ”

Bolu protokolü bağışçılara çiçek takdim etti.

Protokol konuşmaları sonrası İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’a çiçek takdim eden Vali Baruş “ “Tüm Bolu halkı adına bu çiçeği size takdim etmekten büyük gurur ve onur duyuyorum” dedi. Ahmet Baysal’da takdim edilen çiçeği amcası İzzet Baysal adına aldığını ifade ederek teşekkür etti.
Daha sonra merhum Mustafa İnceoğlu anısına oda tefrişatında bulunan eşi Hamiyet İnceoğluna Milletvekili Ali Ercoşkun, hastanenin onarımına destek olan Evren Olguner adına eşi Cansel Olguner’e Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, hastanenin onarımına merhum Zeki Karabacak adına destek olunmasından dolayı yeğeni Nimet Karabacakoğlu’na Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Metin Tahaoğlu tarafından çiçek takdim etti.

Törenin ardından protokol üyeleri ve katılımcılar, Merkez Ünite’nin yenilenen yüzünü yerinde inceledi. Ameliyathane, sterilizasyon, yoğun bakım ve yataklı servislerin yanı sıra fizik tedavi ve rehabilitasyon ile ruh sağlığı ve hastalıkları yataklı servislerini gezen davetliler, büyük hayırsever İzzet Baysal’ın fotoğraflarıyla donatılan duvar resimleri önünde günün anısına objektiflere poz verdiler.
Açılış töreni, düzenlenen kokteylle sona erdi.



 

YAZARLAR

Tamamı