18.04.2024 23:26:38
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Yetenekler Projesi İmzalandı!

Bolu il merkezindeki okullarda yapılacak spor faaliyetleri ve yetenek seçimiyle ilgili esas ve yükümlülüklerin belirlenmesi amacıyla yürütülen Bolu Yeteneklerini Arıyor projesinin protokolü imzalandı. Amaç lisanlı sporcular sağlamak.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SPOR09 Kasım  2015 Pazartesi - 11:25
BOLU YETENEKLERİNİ ARIYOR PROJESİ'NİN PROTOKOLÜ İMZALANDI
Bolu il merkezindeki okullarda yapılacak spor faaliyetleri ve yetenek seçimiyle ilgili esas ve yükümlülüklerin belirlenmesi amacıyla yürütülen "Bolu Yeteneklerini Arıyor" projesinin protokolü imzalandı. Projenin amacı Bolu'daki yetenekli gençleri ve öğrencileri tespit ederek lisanslı sporcular olmalarını sağlamak.
Valilik Makamında düzenlenen protokol imza törenine, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Ümid Karlı katıldı.
Protokol öncesi Bolu Valisi Aydın Baruş yaptığı konuşmasında, "Bolu'da gençlerimize sporu sevdirmek ve gençlerimizi yetenekleri dahilinde önemli spor alanlarına dahil etmek için önemli bir çalışma yürütüldü. Bu çalışma çerçevesinde de İlimizdeki genç yeteneklerin tespitine yönelik bir proje hazırlandı. Bu proje kapsamında; çocuklarımızın ve gençlerimizin hem lisanslı birer sporcu olması, hem de yeteneklerini geliştirerek ülkemiz çapında, Avrupa ve dünya çapında yetenekli birer sporcu olmaları için böyle bir proje çalışması gerçekleştirildi. Bu çalışma neticesinde de bir protokol hazırlandı. Bu protokol kapsamında üç kurumumuz arasında etkin bir işbirliği ve önümüzdeki dönemde önemli çalışmalar yapılması öngörülüyor. Bu kapsamda projenin hazırlanmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu projenin İlimize ve gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi.
/
Proje bilgiler veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem, "Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu koordinesinde, il merkezindeki okullarda yapılacak spor faaliyetleri ve yetenek seçimiyle ilgili esas ve yükümlülüklerin belirlenmesi amaçlanmıştır. Hedef, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan antrenörlerin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan beden eğitimi öğretmenlerinin ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu akademisyenleri ile görevlendirilecek öğrencilerin iş birliği içinde, okullarda farklı spor dallarının tanıtımlarını yaparak; hazırlanacak yetenek seçimi testleriyle, tüm spor dallarında lisanslı sporcu sayısının artırılması, yetenekli bireylerin belirlenmesi ve Türk Sporuna kazandırılması hedeflenmektedir. Projenin kapsamı ilgili kurumlar arasında, Bolu il merkezindeki okullarda yapılacak spor faaliyetleri ve yetenek seçimiyle ilgili planlama, uygulama, organizasyon, belge tanzimine ilişkin esas ve yükümlülükleri kapsamaktadır" dedi.
Konuşmaların ardından Bolu Valisi Aydın Baruş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Ümid Karlı "Bolu Yeteneklerini Arıyor" Projesi’nin protokolü imzalandı. İmzalanan protokol ile Bolu'daki gençlerin ve öğrencilerin lisanslı sporcu olmaları ve yeteneklerinin geliştirilerek ülke ve dünya çapında sporcular olmaları planlanıyor.

YAZARLAR

Tamamı