29.03.2024 15:41:46
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

YÜKSEK OKUL AÇILMALI!

Bolu Olay İmtiyaz Sahibi ve Köşe Yazarı Erhan Beykoz köşe yazısında Dörtdivan'a onaylanacak yüksek okulla ilçenin makus talihi yenilebilir! Her anlamda gelişime müsait ilçemiz dedi. Beykoz, Yüksek Okul için neler söyledi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : KÜLTÜR-SANAT25 Ocak  2015 Pazar - 23:01
DÖRTDİVAN'A YÜKSEK OKUL AÇILMALI 
İlçelerimizin içinde en yüksek rakıma sahip olanıdır. Kışı en ağır biçimde geçiren, doğu illerimizi aratmayan havasıyla bu mevsim adeta kabus gibidir.
İnsanı içine kapanık, kendi yağıyla kavrulmaya özen duyar. Genellikle duvarcı ve boyacı ustalarının çokluğuyla anılır. Buna karşılık, ustalıktan taşeronluğa, müteahhitliğe çıkıp başarı sağlayanları çokluktadır.
Nüfusun büyük yoğunluğu Ankara’da yaşamaktadır. Bazıları mobilyacılık yaparken, her meslek erbabı insanı vardır.
Her seçim dönemi Dörtdivan için inanılmaz vaatler sunularak oylar alınır. Genel yapısı itibarıyla siyasilere inanan halkımız oylarını verir ama unutulur. Bu andan itibaren de, vatandaşlar kendi kaderlerine terk edilirler.
Yıllardır ülkenin en iyi patatesi hasta olmasına, vatandaşların büyük ekonomik kayıplarına karşılık, kimse sesini çıkarmadan kaderine razı olmuşlardır. Üstelik hükümetin afetler karşısında vatandaşların zararlarını karşılayacak olması bile, sahipsiz Dörtdivanlılara fayda sağlamamıştır.
Mesela Köroğlu Dağlarının eteğinde kış turizmi adına büyük ölçekte işletmeler vardır. Hemen dibinde otoyolda işletmeler vardır ama ilçe halkı buralarda sadece işçi olarak çalışırlar. İlçenin çok büyük artıları olmadığı ortadadır.
İlk kez yaklaşık 270 milyon liralık bir baraj yatırımı ilçenin sınırları içinde gerçekleşecek. Bu yatırımın ne kadarı ilçe ve halkıyla paylaşılacak hep beraber göreceğiz.
Geçtiğimiz Çarşamba günü ilçede milli eğitim toplantısı yapıldı. Yapılan toplantıda Anadolu Lisesinin boşa çıkması sonrası, buraya yüksekokul bölümleri açılması kararı gündeme geldi. Karar ilçenin yıllardır beklediği bir gelişmeydi. Üstelik bu lisemizin aylık masrafları(yakacak v.s.) halen aynı şekilde karşılanmaktadır!
Dörtdivan’a onaylanacak yüksekokulla ilçenin makus talihi yenilebilir! Her anlamda gelişime müsait ilçemiz, bu değişimle diğer ilçelerimizin önüne geçebilir. Kültürel ve sosyal olarak ilçe halkıyla bütünleşecek olan öğrenci gençlerimiz, ilçenin kaderini değiştirebilirler.
Dokusuna uygun bölümlerle, Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu’nun hazırlamış olduğu ilçenin tarım, hayvancılık, turizm, yatırım haritaları hayata geçirilebilir. Gençlikle ilçe halkı birlikte Dörtdivan’a can verebilir.
Rektör Hayri Coşkun vermiş olduğu sözle, Vali Sayın Zahteroğulları gelişmeye atacağı imzayla, Milli Eğitim müdürü geleceğe ekeceği tohumlarla tarihe şerh koyacaklardır. Aksi halde iki elimde bu yetkililerin yakasında olacaktır.
Saygıdeğer karar mercileri, bu aşamadan sonra siz ve yapacaklarınızı büyük bir merakla bekliyorum.
Erhan Beykoz
beykozerhan@hotmail.com

/

 

YAZARLAR

Tamamı