18.04.2024 17:03:47
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Z Kütüphane Hizmetinizde.!

Bolu Dörtdivan Çok Programlı Anadolu Lisesinde bulunan Z Kütüphane gençlerin hizmetinde. Açıldığı 2014 yılından bu yana Dörtdivanlı gençlerin yararlandığı bir mekân. Faydalanmak isteyen Dörtdivanlılara da kapıları açık.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : EĞİTİM22 Kasım  2016 Salı - 10:31
Z Kütüphane de Gençler, Kitap okumalarının yanında bilgisayarlar sayesinde araştırma yapıp ödevlerini yaparken, bilgilerini tazeliyorlar. Kütüphanede bulunan Satranç takımı ile de satranç oynayarak zihin jimnastiği yapıyorlar.
Z Kütüphane (Zenginleştirilmiş Kütüphane) Gençlerin uğrak yeri olmalı..
Bolu Dörtdivan Çok Programlı Anadolu Lisesinde 2014 yılında açılan Z Kütüphane (Zenginleştirilmiş Kütüphane) Bolu’da ilk olması ile övünülen bir proje. Bünyesinde 2000 civarında kitap barındıran kütüphane Öğretmenlerin, Öğrencilerin ve tüm Dörtdivanlıların hizmetinde. Dörtdivanlı tüm gençlerin Kütüphaneden istifade etmeleri bekleniyor.
Dörtdivan Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ali Varol; “Kitap, İnternet erişimi, bilgisayar ve birkaç farklı unsurla öğrencilerimizde amaç, okuma kültürünün kütüphaneyle öğrenciyi kitaba yakınlaştırmak ve kitabı sevdirmektir. En güncel bilgiye ve kitaplara anında ulaşmak öğrencilerimize yeni ufuklar açmak için yaptığımız en büyük çalışmadır” diyerek Z Kütüphane hakkında şu bilgileri verdi. Okul Müdürü Ali Varol yaptığı açıklamada;

Okumak her kapının anahtarıdır.

Öğrencilerimizde okuma kültürünün geliştirilmesi ve bu kültürün yerleştirilebilmesi için bilgisayardan elektronik eğitim materyallerine, internetten zekâ oyunlarına kadar eğitimi çeşitlendirecek ve renklendirecek etkinlikleri içerisinde barındıran Z-kütüphane terimi aslında zenginleştirilmiş kütüphaneyi ifade etmektedir.
Z Kütüphanelerin diğer kütüphanelerden en önemli farkı ise; Öğrencilerin rahatlıkla hareket edip, rahatlıkla dinlenebilmelerini ve rahat bir atmosfer içerisinde öğrenmesini, aynı zamanda okullarda daha çok bilgiye, daha çok eğlenceye, daha çok kaynağa ulaşmasını sağlayacak özellikte olmasıdır.
Z Kütüphanelerde, Türk ve Batı Edebiyatından, Klasiklerden, Çocuk Edebiyatından, Güncel Kitaplardan, Satranç Masalarına, hatta öğrencilerin zekâ gelişimini olumlu etkileyecek bilgisayar oyunları ve filmler bulunabilmektedir.

Z Kütüphaneler, Kitap, İnternet Erişimi, Bilgisayar ve Zekâ geliştirici materyaller ile birkaç farklı misyonu bir arada taşımaktadır. Burada elektronik kaynaklar ve temel eserler bulunacaktır. Öğrencilerimiz burada ödev ve hazırlıklarını yapacak, İnternete girip kitap okuyacaktır.
Okul bünyesindeki Z-Kütüphane ile ilgili olarak hedefimiz; Teknoloji ile kitabı buluşturmak, okumayı eğlenceli hale getirmek, güncel kitapları öğrencilerimizin hizmetine sunarak düşünce dünyalarının zenginleşmesini sağlamaktır.
Z Kütüphaneler sayesinde; Öğrenciler internet kafelere gitmekten, anne ve babalarda çocuklarını bu kafelere göndermeleri neticesinde yaşadıkları tüm kaygı ve endişelerden rahat bir şekilde kurtulacaktır.
Bilişim teknolojiler sınıfları ile kütüphaneleri birleştirilip içerisinde temel eserleri barındıran, internet hizmeti sunan Z-kütüphanelerle ilgili esas amaç ve düşüncemiz ise;
“Kütüphane ile Çocukları Kitaba Yakınlaştırmak; Kitabı Bir Dost, Bir Arkadaş Olarak Sevdirmektir” dedi.




 

YAZARLAR

Tamamı