25.04.2024 08:29:03
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21
Ramazan YAMAN
1 Haziran 2012 Cuma

14 GÜN KALDI 14

14 Bolu’nun Plaka numarası, 14 Haziran Boluluların Ankara da “BOLU TANITIM GÜNLERİ” Evet 14 gün kaldı. 14 gün sonra Bolulular Ankara da kendini gösterecek, Bolu’yu ve İlçelerini tanıtacak.

Sıladan uzak gurbet ellerde yaşayan biz Bolulular için bu tür etkinlikler, birlik ve beraberlikler çok önemli. Bir araya gelebilmek, tanışıp kaynaşmak içimizdeki en derin uhtedir. Çünkü çalıştığımız ortamlarda, yaşadığımız çevrede diğer hemşeri gruplarının kaynaşmaları birlik ve beraberlik içinde olmaları bizimde neden olmasın dedirtiyor.

Yapılan Şölen, gösteri, festival ve birlik geceleri içimizi kemiren sızlanmalara sebebiyet veriyor. En sonunda işte bizimde günümüz olacak, bizde bir araya geleceğiz, bizde güzide güzel memleketimizi topraklarımızı tanıtacağız diyebileceğimiz o anı yaşayacağız.

Bolu ilimizi İlçelerimizi Bolu Tanıtım Günlerinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi Hipotrum da göreceğiz. Allah’ım ne büyük duygu ne büyük sevinç, Ben Boluluyum Bolulu, Biz Boluluyuz Bolulu. O tabiat harikası doğa ve tabiatla iç içe olan güzide Memleketimiz Ankara da ses getirecek. Her ilden her ülkeden insanların yaşadığı Başkent Ankara da Bolu tanıtılacak. Bolu ve ilçelerinin o güzide yaylaları, Abantı, Yedigölleri, Gölcüğü ve daha bizim de bilmediğimiz güzide yerleri ön plana çıkacak. Bolu’yu Memleketimi tanıyacağım, tanıyacağız ve en önemlisi tanıtacağız.

14 gönlümüzde yatan aşk, 14 sevdamız, gönül bağımız. Biz sılada uzak gurbet ellerde doğup, büyüdük ya da geçim telaşı hayat-yaşam mücadelesi nedeniyle gurbet ellerde yaşamak durumunda kaldık. Bir hemşeriyle olabilmekle, bir hemşeriyle tanışabilmekle içimizdeki sıla hasretini özlemini bir nebze olsun söndürmeye, teselli etmeye çalışıyoruz. Onun için bu günler bizim için değerli günler.

Bolu da İlçelerimizde yaşayan hemşerilerimiz belki bunun öneminin farkında olmayabilirler. Yuvalarından uçmuş yakınlarının hasretiyle yanarlar. Bolu ilçeleri tanıtılmış tanıtılmamış umurlarında olmayabilir. Ama şu unutulmamalı ki iyi bir tanıtım. Oradaki hemşerilerimizin de ekmek kapısı olabilir. Turizm açısından da çok önem arz eder. Yaylalarımızda düzenlenen organizasyonlarla geçim kaynakları oluşturulur. Yazın tatilde nereye gideceğini düşünenler, plan-program yapmak isteyenler bu “Bolu Tanıtım Günleri”nden sonra bu yaz tatilimi Bolu da geçireyim dedirtebilmek önemli. Çok şeylerden bahsedebiliriz. Ama genelde düşünceler, fikirler ve projeler vardır. Ama icraat aşamasında yürürlülüğe konulamamaktadır. Mülki Yöneticilerimizden Mahalli Yöneticilerimize kadar herkesin katkı sağlaması, destek vermesi Boluluların birlik ve Beraberliğine perçin vuracaktır.

Diğer Derneklerin yaptığı festivaller, hemşeri geceleri ve yöresel tadındaki etkinlikleri yaptıklarını görüyor, hani bizimde güzide ilimiz Boluluların bu tür etkinlikleri yok mu diye içimizi sızlatıyor. Belki var diyeceksiniz. Hani nerede büyük organizasyonlar? Bu güne kadar gördüğümüz ya da duyduğumuz yapılan etkinliklere stant bazında katılım sağlanıyor. İlk defa büyük bir organizasyon Ankara da gerçekleştirilecek.

İlçelerimiz İlçeler bazında bazı etkinliklere ev sahipliği yapıyor. İlçelerini tanıtıyor ve ilçe dışında bulunan hemşerilerini bir araya getirerek kaynaştırıyor. Güzel bir hareket, kutluyorum.

Sıla da gurbet ellerinde olan bizler devamlı bir araya gelerek ayda da bir olsa toplanıp, tanışıp kaynaşsak, sohbetler düzenleyip, fikir alış-verişinde bulunup yararlansak fena mı olur? En azından bunları yapıp, il bazında faaliyetler yürürtmemiz çok mu zor ? Hayır !!!

İşte en sonunda bizimde bir günümüz olacak, bizde bir araya geleceğiz, bizde nadide Memleketimizi topraklarımızı tanıtacağız ve doyasıya kaynaşacağız ve o güzel anları yaşayacağız.

Yaz yaz bitmez. Bir dokun bin ah işit, hepimizin gönlünde yatan bu. Sonuç olarak 14 Haziran da Ankara dayız. Bolu ve İlçeleri tanıtılacak. Birlik ve Beraberlik boy gösterisi sunulacak. Kim katılacak kim katılmayacak. Kiminin maddi gücü el verecek kiminin vermeyecek. Ama az da olsa orada İlçelerim olacak. Tabelada da kalsa İlçelerimizin isimleri Ankara da dalgalanacak.

Hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Bolu da Sayın Valimiz İbrahim Özçimen, Sayın Bolu Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz ile birlikte İlçelerimizin Kaymakamları, Belediye Başkanları Başkent çıkartmasına hazırlanıyorlar. Ankara da Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Ankara Şubesi ev sahipliğinde Yön Firmasının organizasyonunda İlçelerimizin Vakıf ve Dernekleri işbirlikteliğinde hazırlıklar sürüyor. Mevlam nasip ederse 14 – 17 Haziran 2012 tarihlerinde dört gün sürecek “Bolu Tanıtım Günleri” ilk olma özelliğini taşıyacak, hem de önümüzdeki yıllarda yapılan etkinliklere ışık tutarak yol gösterecek.

Ankara da bulunan Bolulu hemşerilerimiz, Bolu sevdalıları 14 - 17 Haziran tarihleri arasında 4 gün boyunca Ankara Atatürk Kültür Merkezi Hipotrum da "Bolu Tanıtım Günleri" yapılacak etkinliklere davetlisiniz. Bu günler dönüm noktası, bu günler de Ankara da Bolu konuşulacak. Etkinliklerin en güzel şekilde geçmesi temennisiyle sağlıklı günler dileğiyle, sevgiler..

Ramazan YAMAN
01.06.2012 Ankara

/
 


Tüm yazarlar için tıklayın

YAZARLAR

Tamamı