19.04.2024 05:14:39
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21
Ramazan YAMAN
3 Ocak 2013 Perşembe

2013 E GİRERKEN BOLULULAR..

2013’E GİRERKEN ANKARA DA BOLULULAR DAHA MUTLU
Bir yıl daha bitti ve yeni bir yıla kavuşuyoruz. Yeni bir yıla kavuşmak, yaşımızın bir kademe daha ilerlemesi demek. Acısıyla tatlısıyla 2012’yi geride bırakarak, güle güle diyor, 2013’e giriyoruz. Mevlam cümle ümmetimize sağlık, sıhhat içerisinde neşe ve mutluluk dolu bir yıl ihsan eylesin.

2012 yılında Bolulular büyük bir ivme gösterdi. Sık sık bir araya gelen Bolulular tanışıp, kaynaştı. Çarşamba Söyleşilerinde bilgilerini tazeledi ya da yeni bilgiler edindi. Yemekli toplantılarda bir araya gelerek tanışma fırsatı buldu. Bolulu Bürokratlara ziyaretler düzenleyerek, hayırlı olsun dileklerini iletti. Boluluların acılı günlerinde yanlarında bulunarak, acılarını paylaştı, sabır diledi ve moral men destek olmaya çalıştı.

Boluluların 2012 yılı çalışmaları göz doldururken istenmeyen nahoş hareketlerde gözden kaçmadı. Ama gelişen siyaset üstü birliktelik Ankara da kendini çok güzel gösterdi. Kıpırdamayan yapraklar kıpırdadı. Solan sonbahar yaprakları gibi yerlere dökülüp, süpürülüp gitmedi. Yeşeren çam yaprakları gibi bembeyaz kar altında nasıl kendini yemyeşil gösterdi ise Boluluların faaliyetleri de gün yüzünde kaldı. Kamuoyu oluşturarak, daha da güçleneceğinin sinyallerini verdi.

Türkiye’nin Başkenti Ankara da Bulunan Boluluların bir araya gelip, kaynaşması ve tanışması için oluşturulan “Ankara Bolulular Platformu” 40-50 kişilik Bolululardan oluşarak, her ilçeden katılım sağlandı. Yılın son yemeği Ankara Altındağ Belediye Başkanı Dörtdivanlı hemşehrimiz Veysel Tiryaki beyin katkıları ile Ankara Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür, Sanat ve Kongre Merkezi’nde yapıldı. Yemeğe 380 Bolulu hemşehrimiz iştirak etti. Gecede son derece birlik ve beraberliğe vurgu yapılarak, yemek sonrası Bolulular gönüllerince eğlenerek, oynayıp coştular.

Belki yeni yılda yeni olaylara gebe olan Bolulular bir Dernek ya da Konfederasyon çatısı altında toparlanarak, daha da güçlenecek. Ankara da var olduklarını ispatlayarak, 2 saatlik Bolu’ya sevgi ve dostluklarını iletecekler.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında, Özel Şirketlerde, Otel ve Motellerde, Serbest çalışanıyla varız diyerek, kendilerini ön plana çıkardılar. Biz Boluluyuz Bolulu diyerek sivil toplum kavramını benimsediler. Gerek internet üzerinden sanal âlemde, gerekse günlük yaşamın içerisinde görsel âlemde bir araya gelmeyi başardılar. Ve 2012 yılında Bolulular birlik ve beraberliği, tanışıp kaynaşmayı sindirerek, mutlu oldular.

2012 Boluluların kaynaşmasına birlik ve beraberliğine vesile oldu. Daha nice birlik ve beraberliklere yelken açmak dileğiyle esenlikler diler, tekrar 2013 yılının Mutluk, Başarı, Sağlık, Neşe getirmesi dileğiyle Saygılar.

Ramazan YAMAN
Ankara 30.12.2012

NOT: Değerli Dostlar, bu yazımı 31.12.2012 tarihinde siteye yüklemiştim. Fakat sörvırların taşınması nedeniyle yazı silindiğinden bu gün tekrar yüklenmiştir.

 


Tüm yazarlar için tıklayın

YAZARLAR

Tamamı