19.04.2024 12:23:45
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21
Yasin ŞEN
26 Temmuz 2021 Pazartesi

BİR BARDAK ÇAY GİBİ

BİR BARDAK ÇAY GİBİ
Bir bardak çay gibi dinlendir ruhunu bedeninin içinde... İçe yöneldiğin vakitlerde her yudumda kalbinde sıcak bir sevgi seli aksın senin. Bir bardak çay gibi sevgi yay etrafına…
Demlen bir çay gibi... Demlen ve dinlen.
Hayatta güzel namına her ne varsa o bir bardak çay gibi içli, sıcak, kısa ve fanidir. Fakat asıl mühim olan çay gibi içindeki rengi belli edebilmek, çay gibi buğusu üzerinde tüten biri olabilmektir.
Bunu hisset, bunu bil.
Hayatta asıl gaye yaşarken dâimâ çay gibi dinlendiren, çay gibi birinin içini ısıtan olmaktır.
Sımsıcak olacaksın fakat kimseyi yakmayacaksın. Aynen bir büyüğün muhatabına söylediği sözleri gibi vaziyete göre açık, orta veya demli olacaksın. Kırmadan, eğilmeden ve bükülmeden sımsıcak bir suyla bütünleşeceksin. Birinin yalnızlığını gidereceksin. Eline değdiğin kişiyi demlendireceksin yani. Dostun elinde muhabbet ve dudağında koyu bir sohbet olacaksın.
Eksildikçe yokluğun belli olacak her yerde.
Olmayınca aranacaksın bir bardak çay gibi. Bir yudum çay gibi özleneceksin. Tiryakilerin olacak. Her köşede, her yerde sen tercih edileceksin. Ama ille de kendini bir dost meclisinde ele vereceksin.
Çay gibi doğal, çay gibi hürmet ehli olacaksın. Her nerede olursan ol sohbetlerin baş köşesinde, ellerde ve dillerde olacaksın. Sofralara, evine misafir geldikçe onları taziz için görüneceksin hemen. Bir bardak çay gibi gözler seni arayacak her dâim. Olmasan bile var olman için çareler aranacak hemencecik.
Çay gibi demli olacak, demli içileceksin. İçindeki özü, söze dökmeden önce demlendireceksin. Hâlin neyse onu söyleyecek, bütün bir samimiyetinle dileyene özünü hissettireceksin. Çayın demi gibi dokunacak adama sözlerin. Acı da söylesen dinlendireceksin bir bardak çay gibi insanı...
Gerçek olacaksın. Özün sözün hem gür hem de bir olacak bir bardak çay gibi... Çay gibi dokunacaksın gönüllere. Isıtacaksın üşüyeni.
Muhtaçlara sımsıcak bir dokunuş olacaksın. Bir bardak çayını içeyim, der gibi sözüne sohbetine talip olacak insanlar. Çay gibi talep edileceksin yani.
Çay sensin, sen de çay...
Bunu böyle bilesin…
Yasin ŞEN
Dörtdivan ÇPAL
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni


 


Tüm yazarlar için tıklayın

YAZARLAR

Tamamı