25.04.2024 23:27:15
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21
İbrahim YILMAZ
11 Şubat 2013 Pazartesi

BİR DUAYENLE KOŞMAK!

BİR DUAYENLE ADIM ATMANIN GÜZELLİKLERİ‏
Değerli Dörtdivanlı ve Dörtdivan sevdalısı okurlarımız.
Sizlere bu gün hayatın güzelliklerini elimden geldiği kadar anlatmaya çalışacağım.
Çok değerli maraton koşucusu ve benimde aynı zamanda hocam ve babam gibi sevdiğim Mehmet abimle Pazar günü koşu antrenmanı yaptık.
25 km mesafe olan başlangıç için Sarıyer den olmak üzere sahil kordanından başlayarak, Eminönü yeni cami arasını tercih etmiştik. Akşam beni telefonla aradı sabah gelecek misin? diye. Eğer geleceksen gece geç saate kadar mesajla bildir demişti. Oysa ben sürpriz olsun diye kendisine mesaj atmayıp, sabah namazından sonra kendisini telefonla arayıp hazır mısın? Mehmet abim dedim. Buluştuktan sonra besmele deyip aracımızla yola çıktık. Yine bizlere eşlik edecek (42 km mesafe maraton koşunu yapan) birkaç arkadaşı da alarak start başlangıcımız olan İstanbul’un güzel ilçelerinden Sarıyer muhallebicisi önünden başladık.

 align=

20 senedir İstanbul da olmama nazaran belki de önünden defalarca araçla geçmiş olduğum yerlerin, bu kadar güzelliğini bilmiyordum. Sabahın erken vaktinde boğazın güzelliğini her attığım adımda gözlerimle görüyordum. Sanki en küçük karesine kadar işliyordum içime. Denizin kokusu ise bir bambaşkaydı. Cumhurbaşkanlığı köşkünden tutunda, eskiden hemen hemen her meydan mitinglerinde ben sizin babanızım, ananızım, bacınızım diyen Tansu Çiller hanımın köşküne, Halis Toprak ağamızın muhteşem sanki dünya cenneti diyebilecek kadar harika köşkünün önünden geçerek yavaş yavaş Tarabya otelinin önüne doğru bir tempo tutturmuş vaziyette ilerlerken kiminle karşılaşsak sizce.

align=

Evet, bir zamanların adları sayılı parmakla gösterilecek kadar az olan duayenlerden pop müzik sanatçımız ve de ayna şarkısının bestekârı Salim DÜNDAR abimizle karşılaştık. Ben ilk etapta tanıyamadım. Çünkü yaşı 80 civarlarındaydı. Birkaç sohbetten sonra Mehmet abi aynalar şarkısını biliyor musun? dedi. Bende evet duydum dedim. İşte bu şarkının ve müzik dünyasının duayenlerinden dedi. Kendime baktım 45 yaşındayım, Salim abiye baktım 80 üzeri ve koşması ise bir bambaşka.
Düşünebiliyor musunuz? Dörtdivan da 80 yaşına gelmiş bir insan günde kaç metre adım atabiliyor. Oysaki Salim abi bizlerle aynı tempoda 10 km koştu. Birde bunun geldiği yönü düşünürsek 20 km mesafe eder. Salim abi ile sohbet ederken yurt dışındaki ve yurt içindeki koşulara katıldığını öğrendim, o konuşurken bende düşüncelere daldım ve 80 üzerinde bir insanın nasıl bu kadar hareketli kalabildiğinin tek cevabının ise “sağlıklı yaşam için spor yapmak” en güzel cevabının olduğunu gördüm.
Dünyadaki en güzel mutluluğu yakalamak ve yaşamak adına her şey gönlünüzden geçen gibi olması dileklerimle, İstanbul’dan sevgi saygı dolu selamlar hemşerilerim ve Dörtdivan sevdalıları. Saygılarımla

İbrahim YILMAZ
İyi Çalışmalar...


Tüm yazarlar için tıklayın

YAZARLAR

Tamamı