19.04.2024 05:50:11
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21
Ramazan YAMAN
1 Mayıs 2012 Salı

BİR YAŞINDA!

1 Mayıs 2012 neyi hatırlatıyor? Emek ve Dayanışma Günü’nü mü? Yoksa bir yıl önce Dörtdivan ve Dörtdivanlıdan haberler vermek üzere yayın hayatına başlayan Dörtdivan Dünyası’nı mı?
Tabi ki 1 Mayıs, Baharın gelişini, çiçeklerin açılışını, Yaza yaklaştığımızın müjdesini ve Emek ve Dayanışma Günü’nü hatırlatıyor.
Çoğumuzun aklına, 1 Mayıs 2011 de Dörtdivan Dünyası’nın yayın hayatına başladığı gelmez. Çünkü çoğumuz Dörtdivan haberlerini, Dörtdivan da neler olup bittiğini, Dörtdivanlılar ne âlemde ne durumda, ne gibi bilgiler var merak etmeyiz. Etsek te pek umursamayız.
Gazete okuma gibi bir alışkanlığımız ise kayboldu gitti. Web sitesi haberleri de pek önemli değil nasıl olsa. Şu içinde yaşadığımız teknoloji çağı içerisinde bilgisayardan yararlanma sosyal paylaşım (facebook, twitter, video kanalları vb) sitelerinde dolaşmakla yetiniliyor.
Evet, Dörtdivan Dünyası 1 yaşına girdi. Sizlerle bir yıl boyunca Dörtdivan Dünyası, hem Dörtdivan’dan, hem Dörtdivanlıdan, hem de çevre komşu İlçelerden haberlere yer vermeye çalıştı. İnsanlığı ve insanımızı ilgilendiren sosyal, kültürel ve sağlık konularında bilgiler de sitemizde yer almasına özen gösterildi. Velhasıl öyle ya da böyle bir yılı göz açıp kapayıncaya kadar dercesine zaman akıp geçti ve zaman akımına kapılıp geldik.
width=Dörtdivan’ımızın kalkınmasından tanıtılmasına, hep birlikte el ele, gönül gönüle birlikte olacağız diyerek yola çıktık. Gerek yurtiçinde, gerekse yurtdışında, nerede bir Dörtdivanlı var ise; “ne yapıyor, ne işle iştigal ediyor?” sizlerin katkısıyla haklarında haberimiz olacak ve paylaşacağız umuduyla yola koyulduk. Ama ne oldu? Bu umut ve bekleyişle bir yılı tamamladık.
Mevlam neylerse güzel eyler düsturuyla hareket edip, yılmadık. Azimle, özveriyle, tekeden süt çıkarırcasına haberler oluşturarak, bir yılı doldurduk. Sonuçta kaybeden değil kazanan olduk. Emeğimizin boşa gitmediği kanaatindeyim. Çünkü Dörtdivan’dan Dörtdivanlıdan bilgiler yansıtmanın yanı sıra Dörtdivan’ımızı sanal âlemde de olsa Dünya’ya tanıttık. Bundan sonra da Allah (cc)’ın izniyle devam edeceğiz.
Bir yılda Dörtdivan Kaymakamlığı, Dörtdivan Belediyesi, Dörtdivan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Dörtdivan ilçemizde bulunan Okullar hiçbir faaliyette bulunmadı mı? Tabii ki bulundular. Yer yer sitemiz de bunlara değindik. Ve sizlerle paylaşmaya çalıştık. Ama ne yazık ki şu acı bir gerçek ilgili Kurumlarımız yaptıkları faaliyetleri paylaşma da zayıf kaldılar. Hâlbuki faaliyetlerini Basın Yayın Kuruluşları ile paylaşsalar yaptıkları faaliyetleri Kamuoyuna, Dörtdivanlılara duyurmuş olurlardı. Bazen web sitelerinde kendilerini zorunlu hisseder gibi bazı faaliyetleri paylaşmaya yanaştılar. Bizde buralardan yararlanarak, haber yapıp sizlerle paylaşmaya çalıştık.
Özeleştiriye de açık olup, gerçeklerle yüzleşmek de inceliktir. Dörtdivan da geçtiğimiz günler de bir dizi etkinlikler oldu. Ama kamuoyu ile paylaşılamadı. Dörtdivan Belediyesi’nden yaklaşık 2-3 aydır bir ses yok. İnsanın aklına ister istemez Belediye çalışmıyor mu? Sorusu geliyor. Tabi ki çalışıyor. Ama kamuoyu ile paylaşım yok.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Okullarımız ne yapıyor ne ediyor? Okullar arası müsabakalar, yarışmalar, Bolu da faaliyetler yok mu? Tabi ki var. Ama sonuç yine kamuoyu ile paylaşım yok. Dörtdivan Anadolu Öğretmen Lisesi web sitesinde yaptıkları faaliyetler, bilgilendirmeler anında yer alıyor. Görsel görüntülerle de zenginlik kazandırılıyor. Bu çalışmalarından ötürü okul idaresini kutluyorum. Ama yine de dar çerçevede kalıp Basın Yayın Kuruluşları ile paylaşmak ve Kamuoyunun bilgisine sunmak yok. Velhasıl Dörtdivan ilçemiz de bulunan Kamu kurumları Dörtdivan’a hiçbir şey yapmıyor mu? Aklımıza geliyor. Sivil Toplum faaliyetleri yok mu? Hepsi var. Kamu Kurumları çalışıyor. Tarımı, Ormanı, Sağlığı, Nüfusu, İlçe Milli Eğitimi, Okulları, Sivil Toplum Kuruluşları özveri içerisinde çalışıyor ve gayret sarf ediyor. Ama en büyük noksanlık ise Basın Yayın Kuruluşları ile paylaşarak, kamuoyunun bilgisine sunmak yok.
Dörtdivan Dünyası bir yaşına girdi. Bir yılın değerlendirmesini yaparken Dörtdivan’ında bir yılık değerlendirmesini çıkarmış olduk.
Çevre ilçelerimize, Çevremizdeki illerin ilçelerine baktığımız da gerek yazılı basında gerekse görsel basında, sanal âlemde faaliyetlerin aralıksız yer aldığını görüyoruz. Hem Kamuoyunu hem de hemşerilerini bilgilendirmiş oluyorlar. Bizde neden olmasın..
Sonuç da; 1 yaşındayız. Sizlerin sesi, sizlerin kulağı olmaya devam etmeye çalışacağız. Sürçülisan ettikse affola. Yayın hayatının sürmesi de sizlerin destek ve katkılarıyla, bir elin nesi iki elin sesi kuvvetinde, birlik ve beraberlik içerisinde olacaktır.
Saygılarımla..

Ramazan YAMAN
01.05.2012


Tüm yazarlar için tıklayın

YAZARLAR

Tamamı