29.03.2024 08:07:56
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21
İrfan BAYAR
19 Mayıs 2014 Pazartesi

DİKİZ AYNASIYLA GELEN ÖLÜM

Ankara’nın İstanbul istikametine çıkış yolunun hemen baş taraflarında üstü gazete kağıtları ile örtülmüş bir ceset, gelen geçen araçların yavaşlamalarına neden olurken, meraklı bakışlara da hedef olmaktadır. Yerde yatan ceset, 65 yaşındaki Remzi S. ye aittir.
Remzi S., birkaç yıl önce emekli olmuştur. Yıllarca çalışmış, yaz, kış demeden vermiş olduğu hizmetlerinin karşılığında artık rahat ve huzurlu bir hayata merhaba demiştir. 45 yıllık eşi, çocukları ve torunları ile mazbut bir hayat sürmektedir.
O sabah, memleketinden gelen yakınları ile buluşmak üzere, evden çıkar ve Ulus’a gelmek üzere dolmuş beklemek amacıyla yolun karşısına geçmek ister. Henüz yolun ortasına gelmiştir ki, son derece süratli bir şekilde üzerine doğru gelen araçtan kaçamaz ve araç hızla Remzi S. ye çarpar. Çevredekiler koştururlar, yerde yatmakta olan Remzi S.’nin yüzünün tamamen parçalanmış olduğunu görürler. Ne yazık ki tablo çok kötüdür. Ölüm Remzi S.’yi yolda yakalamıştır. Hemen Polise haber verilir.
Polis, kaza yerine intikal ettiğinde, yol üzerinde kırık bir dikiz aynası bulur. Bu arada, Remzi S.nin paltosundaki mavi renkli boya kalıntıları soruşturmacıların dikkatini çeker. Yapılan otopsi sonucu, ölümün yüzün parçalanması ve buna bağlı olarak beyin kanaması sonucu gerçekleşmiş olduğunun anlaşılması, bulunan dikiz aynasını bir “Ölüm unsuru” haline getirmiştir.
/
BİLİMSEL ÇALIŞMA DEVREYE GİRİYOR

Polis, dikiz aynasını Kriminal Laboratuara gönderir. Burada, “İz İncelemeleri” Şube Müdürlüğündeki deneyimli uzmanların titiz çalışmaları sonucu, aynanın kısmen paslanmış olan bölümün alt kısmında seri numaralarına ulaşılır. Seri numarasından başlatılan soruşturmalar sonucu, ölüme neden olan ve üstüne üstlük kaçan aracın “Markası” belirlenir. Araç 2005 model, binek tipi ve mavi renklidir. Çevrede yapılan tüm temaslara rağmen, aracın plakasını gören hiç kimseye rastlanamaz. Güzergah üzerindeki tesislerde kurulu bulunan güvenlik kameraları kayıtlarından da bir sonuç alınamamıştır. Soruşturma genişletilmiştir. Cumhuriyet Savcılığı kanalıyla, “Katil Araç”ın Ülke genelindeki tüm “Servis” ve “Yetkili Satıcıları” ile temasa geçilir. Amaç, kırılan dikiz aynasının yenisinin alınması sırasında ölüme neden olup kaçan şahsı belirlemek ve ele geçirmektir. Ama bu arada, dikiz aynasının “Yetkisiz Oto Yedek Parçacıları”ndan da alınabileceği gerçeğinden hareketle, ölümle sonuçlanan kaza ile ilgili kısa ve öz bilginin ve irtibat telefonlarının yer aldığı el ilanları hazırlatılarak tüm özel servis ve yedek parça satan dükkânlara dağıtılır.
DUYARLI ESNAFIN YARDIMI
Kısa bir süre sonra, dağıtılan el ilanında yer alan irtibat telefonu çalar. Karşıdaki kişi, kendini tanıtır ve ilanda belirtilen dikiz aynasının AYNI TİPİNİ, dükkânına gelen tanımadığı bir şahsa sattığını, ödemenin de kredi kartıyla yapıldığını ifade eder. Polis süratle telefon açan kişinin belirttiği adrese intikal eder. Derinleştirilen soruşturma sonucu, dikiz aynasının alımında kullanılan kredi kartının sahibi olduğu Kürşat T. kısa bir süre sonra yakalanır. Kürşat, verdiği ifadesinde, çocukluk arkadaşı olan Sefer’in yanına gelerek, arabasıyla trafik ışığında beklerken, arkadan gelen bir minibüsün dikiz aynasına çarparak kırdığını, zamanı olmadığı için kırılan dikiz aynasının yenisini alması ve yerine taktırması için kendisinden ricada bulunduğunu, bunun üzerine, kendisinin de Sefer’e yardımcı olmak için dikiz aynasını söz konusu yedek parça satan dükkândan aldığını ve tanıdığı bir kaportacıya götürerek taktırdığını belirtir. Bu arada, dikiz aynasının alımı sırasında kredi kartını kullandığını Sefer’e söylediğinde, Sefer’in neden çok huzursuz olduğunu, hatta anlamsız bir şekilde kendisine kızdığını şimdi net olarak anladığını da sözlerine ekler.
Bu gelişmeler ve tespitlerden sonra, ölüme neden olup kaçan Sefer’i bulmak, Polis için zor olmamıştır…

İrfan BAYAR
Emniyet Müdürü

GEL DE GÜLME…
Amerika Colorado’da parlak zekâlı adam yıllarca uğraşıp kurduğu atölyede zengin olmak hayaliyle sahte para basar. Bastığı paraları kullanmak istediği ilk gün yakayı ele verir.
Çünkü uyanık kalpazan renk körüdür ve büyük bir gizlilik içinde bastığı dolarlar SARI renktedir.


 


Tüm yazarlar için tıklayın

YAZARLAR

Tamamı