26.04.2024 06:45:06
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21
Ramazan YAMAN
16 Ocak 2012 Pazartesi

MENGENLİLER!

Mengenliler, Mengen Fakülte Yaptırma Yaşatma Eğitim Kültür ve Turizm Derneği'nin 14 Ocak 2012 Cumartesi günü Keçiören Halil İbrahim Sofrası-2 de düzenleği "Birlik ve Beraberlik" yemeği toplantısında biraraya geldi. Geceye Bolu'dan Mengen'den Gerede'den ve Ankara'dan çok sayıda katılım oldu.

MENGEN "BİRLİK ve BERABERLİK" MESAJI
Ankara da yaşayan Bolulardan Mengenliler örnek bir tavır sergileyerek birlik ve berberliğin önemini bir kez daha vurgulayarak, bir araya gelmeyi başardılar. Ankara’nın çeşitli semtlerinde yaşayan Mengenlilerin örgütlenmesi gözlerden kaçmadı.

Mengenliler Ankara da bir araya gelerek, Birlik ve Beraberliğin mesajını verdi.
Mengen Fakülte Yaptırma Yaşatma Eğitim Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Aydın Özmenli, Derneğin Hanımlar Komisyonu Başkanı, Derneğin Gençlik Kolları Başkanı ve Mengen Sivil Toplum Kuruluşları (Köy Dernekleri) Başkanları ile sahneye çıkarak “Birlik ve Beraberliğe her zaman ihtiyacımız var. Derneğimize ve Mengenimize destek veren herkese sonsuz şükranlarımızı sunar, bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz” ifadesiyle bir bütün olduklarını vurguladı.

Ankara da yaşayan Bolu ve İlçelerinin sakinleri bu güne kadar gerek Vakıf gerekse Dernek çatısı altında birleşmelerine rağmen bir araya gelip, toplanmaları sağlanamadı. Çalışmalar kısıtlı oranda Dernek, Vakıf Yönetim Kurulu toplantıları dışına çıkamadı. Kendi çaplarında İftar yemekleri, Burslar ile İlçelerine Maddi Manevi yardımlar yapabilme imkânlarını sundular. Kimisi tabela da kısıtlı kaldı. Kimisi de kapanmak zorunda kaldı.

Hal bu ki Ankara da Bolu Merkez, Dörtdivan, Gerede, Göynük, Mengen, Mudurnu, Kıbrısçık, Seben, Yeniçağa nüfusuna kayıtlı yaşayan hemşerilerimiz azımsanamayacak kadar olup, 2010 Yılı sonu itibariyle Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) Sonuçlarına göre Ankara da 80.471 Bolulu yaşıyor. Tabii ki bu resmi rakamlara göre, resmi olmayan rakamlara göre ise 100 binin üzerinde Bolulunun yaşadığı ifade ediliyor. Hani nerede sivil toplum hareketi. Mengenliler büyük bir oranda bunu başardılar.

TBMM den Kamu Kesimine, İş adamından Küçük esnafına, Doktorundan Hâkimine Ankara da yaşayan hemşerilerimiz Bolulular mevcut olup, TBMM de Milletvekili sayımız Bolu dan 3 olmasına rağmen Bolu dışından seçilen Ankara'dan 3 İstanbul’dan 1 Milletvekilimiz var. Yani Boluluları TBMM de temsil eden 7 Milletvekilimiz mevcut. Bunun yanı sıra Bolu da yaşamış, Valilik, İş adamlığı, Bolu ile bağı bulunan Milletvekillerimiz de mevcut olup, Bolu’ya destek verecek Milletvekili sayısı 12’yi geçmektedir. Hal böyle iken bizler Birlik ve Beraberliği henüz kavrayamadık. Hiç olmazsa evlatlarımıza, gelecek nesillere aşılayalım.

Yazılacaklar, söylenecekler çok olabilir, çoktur da. Sonuç olarak birlik ve beraberliğe her geçen gün daha da artarak ihtiyacımız olmaya başladı. Bir an evvel gerek İlçe Dernek ve Vakıflarında gerekse Konfederasyonlaşıp bir çatı altında tek vücut olma zamanı da gelmiştir.

Geceye Bolu’dan, Mengen’den Gerede’den ve Ankara’dan büyük bir başarıyla çok sayıda katılım sağlandı. Kimler mi katıldı. Hatırlayabildiğimiz, İsmini kaydedebildiğimiz kadarıyla; Eski Meclis Başkan Vekili İsmail Alptekin, Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü ve Tanju Özcan, Ankara Milletvekili olup Bolulu olan Seyit Sertçelik ve İzzet Çetin, Bolu Vali Yardımcısı Necdet Özeroğlu, Mengen Kaymakamı Orhan Yalınız, Emekli Yargıtay Üyesi Hâkim İdris Çobanoğlu, AİBÜ Rektörü Hayri Coşkun, Gentaş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kahraman, Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, Mengen Belediye Başkanı Osman Eraslan, Pazarköy Belediye Başkanı Ramazan Albaş, Gökçesu Belediye Başkanı Vahit Aydın, Mengen Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Fuat Bayram ve Okul Müdürü Elif Yücetürk, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeleri, Mengen Sivil Toplum Kuruluşları (Köy Dernekleri) Başkanları, Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Ankara Şubesi Başkanı Özer Özcan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İş Adamları, Dörtdivan Dünyası Admini Ramazan Yaman, Ankara da bulunan Bolulu ve Mengenli hemşeriler katıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atanan hemşerimiz Fatih Metin ise İstanbul da daha önce belirlenen programı olduğundan katılamadı. Telgraf göndererek Mengenlilere selamlarını iletti.

Sözlerimin sonunda başarılı bir birlikteliği sağlayan Mengen Fakülte Yaptırma Derneğini, Mengen Sivil Toplum Kuruluşlarını kutluyor, çalışmalarında başarılar temenni ediyorum. Saygılarımla.

Ramazan YAMAN
 


Tüm yazarlar için tıklayın

YAZARLAR

Tamamı