19.04.2024 06:37:37
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21
Ramazan YAMAN
13 Nisan 2012 Cuma

OLMAK YA DA OLMAMAK

Dörtdivan Bolu’nun şirin ilçelerinden birisi. 2011 yılı sonu itibariyle Dörtdivan’ın Nüfusu 6.808’dir. Dörtdivan Nüfusunun her geçen yıl azaldığı görülmektedir. Dörtdivan’dan geçim telaşı yüzünden Bolu, Ankara, İstanbul ve hatta Yurtdışına giden Dörtdivanlıların sayısı oldukça fazladır.

Sılada bulunan Dörtdivanlılar Dörtdivan’dan ve Dörtdivanlıdan haber almak, bilgi edinmek arzusundadırlar. Dörtdivan’ın yazılı basın olarak herhangi bir yayın organı mevcut değildir. İçinde bulunduğumuz teknoloji çağı içerisinde Bilgisayar teknolojisini kullanarak sanal alemde bu ihtiyacı gidermeye çalışan gayret gösteren ferdi davranışlar bulunmaktadır.

Gençler genellikle facebook paylaşım sosyal ağını kullanarak, gençler arasında paylaşımların sağlanması ihtiyacı giderilmeye çalışılmaktadır. Bu da belirli çevre ve gençlik arasında olmaktadır. Genel olarak haberleşmeyi sağlayan köy web siteleri ise belirli aşamaya geldikten sonra noktalanmaktadır.

Dörtdivan haberlerini anında yayınlamak, Dörtdivanlıları bilgilendirmek amacıyla Dörtdivan Haber ve Dörtdivan Dünyası olarak iki web sitesi yayın hayatında bulunmaya çalışmıştır. Bunlardan Dörtdivan Haber elde olmayan sebeplerden dolayı yayın hayatını durdurmuş bulunmaktadır.

Haber almak, bilgi vermek görüldüğü kadar kolay değildir. Dörtdivan Dünyası tüm zorluklara karşı göğüs gererek yayın hayatını sürdürmeye çalışmaktadır.

Evet zorlanmaktadır. Neden? Çünkü haberleri Dörtdivan’dan alma imkânı bulunmamaktadır. Gerek Dörtdivan Kaymakamlığının gerekse Dörtdivan Belediyesinin web sitesinde yayımlanan haberleri, bilgileri alarak, haber formatında yayına sokmak görüldüğü kadar kolay değildir. Halbu ki Dörtdivan dan bu ağı sağlayacak ekip bulunmamaktadır. Destek veren bulunsa anında haber yayımı yapılır, Dörtdivanlıların bilgisine sunulur.

Dörtdivan Kaymakamlığı, Dörtdivan Belediyesi ve Dörtdivan İlçesi Resmi Kurumları yaptığı faaliyet ve çalışmaları anında Dörtdivan Dünyası’na iletmiş olsa haber akışı hızla sağlanmış olur.

Günümüz koşullarında sılada olan hemşerilerimizde Dörtdivan da neler olup, bitiyor, Dörtdivanlılar ki gelişmeleri öğrenmiş bulunurlar.

Ama yayına hayatına başladığımız şu yaklaşık bir yıl içerisinde teke den süt çıkarırcasına haberler üretip hemşerilerimizin bilgisine sunmaya çalışmaktayız. Olmak ya da olmamak bütün mesele. Ya olup haber akışını devam ettireceğiz yada olamamak deyip, Dörtdivan Dünyası’nın da yayın hayatına son vereceğiz.

Neden ilgili Kurumlarımız haber akışına önem gösterip, bilgi ulaşımını sağlamıyorlar. Kendi web sitelerine atarken e-mail ortamında Dörtdivan Dünyası’na ulaştırılmıyor. Ya da aranıp bilgi verilmiyor. Bu kadar zor mu? Web sitesinde yer alıp, Dörtdivan’dan Dörtdivanlıdan haberleri vermek, faaliyetleri paylaşmak, yapılanları aktarmak adına Olmak mı? Olmamak mı? Evet bir elin nesi var, iki elin sesi var. Saygılarımla...
13.04.2012 Ankara


Tüm yazarlar için tıklayın

YAZARLAR

Tamamı