28.03.2024 20:47:01
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21
Ramazan YAMAN
25 Kasım 2012 Pazar

ŞANLI URFA GEZİSİ

Altındağ Belediyesi İlçe sınırları içerisinde bulunan Hanım Lokallerinde üye bulunan hanımları gezilere götürmenin yanında Üye hanımların eşlerini de Çanakkale ve Şanlı Urfa gezilerine götürüyor. Şanlı Urfa gezisi bize de nasip oldu.
Altındağ Belediyesi Hanımlar Lokaline üye hanımların eşlerini de Urfa’ya götürmek için müracaat kayıtlarını bir-iki ay öncesinden aldı. Hanım Karapürçek 1 Hanımlar Lokali Üyesi olduğundan bizi de yazdırmıştı. Ve kura ile gidecekleri belirledi. Kura bize çıktığında sevinmedik desek yalan olur. Hem geziye gidecektik hem de ilk defa bir uçağa binecektik.
Gezinin sağlıklı yürütülebilmesi için gezi öncesinde Karapürçek 1 Hanımlar Lokalinde toplantı düzenlendi. Toplantıyı Hanımlar Lokali Sorumlusu Funda Önal tertip etti. Toplantıda Şanlı Urfa’ya gideceklerin sağlık sorunları olmaması için Sağlık Raporu, Eşlerin yerine başkasının gitmemesi için Evlilik Cüzdanının Fotokopisi istendi. Şanlı Urfa da nerelerin gezileceği, nasıl gidileceği ve kurallar bilgisi verildi. Bütün bu çalışmalar gezinin sorunsuz tamamlanması içindi. Altındağ Belediyesi Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü geziyi; Hareket saatinden Konaklanmasına, Gezilerinden yemeğine ve de döşüne kadar her şey planlanmış ve planlamaya da uyulmuştu.
Karapürçek 1 Hanımlar Lokali Şanlı Urfa gezisini 21-24 Kasım tarihleri arasında üç posta da düzenledi. İlk postada 44 Bayan, ikinci postada 44 Erkek ve üçüncü posta da ise 44 Bayan olmak üzere toplam 132 Altındağlı Şanlı Urfa’ya gitti. Alınan bilgiye göre bu yıl Altındağ ilçesi sınırları içerisinde 3100 Altındağlı Şanlı Urfa’yı görebilme imkânı bulmuş olacak.
Altındağ Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde açtığı 24 adet Hanım Lokallerinde Sosyal-Kültürel çalışmaların yanı sıra sportif faaliyetler ve Kurslar düzenleyerek hanımların topluma kazandırılmasını, boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri ve hatta aile bütçelerine katkı sağlamalarını sağlıyor. Gezi Programları ile Tarihi mekânları, Kutsal alanları gezdirerek, görmeleri, tanımaları ve öğrenmeleri imkanını sunuyor. 
Geziye gidilecek gün geldi çattı. 22 Kasım Perşembe günü Akşam saat:16.30 da Hanımlar Lokali önünde toplanıldı ve 17.00 de Havaalanına hareket edildi. Hava alanında uçak biletleri alınarak katılımcılara dağıtıldı. Yolcular kontrolden geçirildikten sonra Akşam 20.30 da Uçakla Şanlı Urfa'ya hareket edildi. Uçağa ilk defa biniyordum ve heyecanlıydım. Uçak hareket etti ve yerden 9.300 fitte 800 km hızla ilerlediğimizi pilot anons etti. Cam kenarındaydım ve aşağı seyretmeye başladım, fakat akşam karanlığı olduğundan ışıklardan başka bir şey göremedim. Çok rahat bir uçuş oldu. Geziye katılanları Şanlı Urfa Hava alanında Görevli Salih Aslanbey ile Rehber Mustafa Ay karşıladı.
Konaklama yerine varıldıktan sonra Akşam Yemeği ve akabinde sıra gecesi düzenlendi. Sıra gecesinde katılımcılara Çiğ Köfte ve Ayran ikram edildi. Geziye Karapürçek de ikamet eden Çorumlu, Yozgatlı, Kırıkkaleli, Çankırılı, Bolulu katılmıştı. 23 Kasım Cuma günü açık büfe olan sabah kahvaltısından sonra sabah 09.00 da Otelden ayrılarak, Şanlı Urfa gezisi başladı. Geziye Ankara dan 44 kişinin katılmasının yanı sıra Altındağ Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökalp Yılmaz da bulundu. Otelden ayrılırken yağmur başladı. Altındağ Belediyesi her türlü tedbiri almıştı. Katılımcılara şemsiye dağıttı.
Şanlı Urfa gezisine ilk önce Hz. Eyyüp (a.s)’mın Makamı, Hz. Eyyüp (a.s)’mın Kuyusu ve Hz Eyyüp Peygamber Camii gezildi. Hz. Eyyüp (a.s)’mın makamına girerek dua edildi. Hz. Eyyüp (a.s)’mın Kuyusundan su içilerek, küçük su kapları doldurulup, Ankara’ya götürmek üzere çantalara konuldu. Burada toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.
Yağmur altında ilerlediğimiz İkinci durağımız Açık Hava Mozaik Müzesi oldu. Akabinde Halilürrahman Gölü (Balıklı Göl), Ayn-Zeliha Gölü, Rızvaniye Camii, Hz. İbrahim Peygamberin Mağarası ve Halilürrahman Camii (Döşeme Camii) gezildi. Hz. İbrahim Peygamber (a.s)’mın doğduğu mağara ile Hz İbrahim Peygamber (a.s)’mın ateşe atıldığında düştüğü makam görülerek, şükür namazı kılındı. Buradan Selahattin Eyyubi Camii'ne gidildi. Cuma Namazı burada eda edildi. Cuma Namazından sonra Öğle yemeğine geçildi. Öğlen yemeğinde katılımcılara Ayran Çorbası ve Urfa Kebabı ikram edildi. Yemekten sonra Mutfak Müzesine hareket edildi. Yağan yağmur durmuş güzel bir hava hâkimdi. Mutfak Müzesi de baştan sona dolaşıldı. Mutfak Müzesinde geçmişten günümüze mutfakta kullanılan malzemelerin yanı sıra mumyadan yapılan figürlerle Urfa mutfağının canlandırıldığı görüldü. Akabinde Urfa Ulu Camii Gezildi. Avlusunda toplu hatıra fotoğrafı çektirildi. Çarşı ve Hanların gezilebilmesi için bir saat serbest zaman bırakılarak, alış-veriş imkânı sunuldu.
Gezi boyunca Salih Aslanbey katılımcılarla ilgilendi. Rehber Mustafa Ay ise gezdirdiği yerlerin ayrıntılı bilgilerini katılımcılara aktardı.
Akşam Üzeri Balıklı gölde toplanılarak Akşam Namazı Halilürrahman Camii (Döşeme Camii) kılındı. Camiinin kapısı tarihi eski bir kapı olduğu üzerindeki işlemelerin gül desenleri ile bezendiği görüldü. Buradan Akşam Yemeğine geçildi. Akşam yemeğinde ise Domates Çorbası, Lahmacun ve Tatlı ikram edildi.
Katılımcıların Gezi yorgunluğuna rağmen Yüzlerinde Mutluluk Okunuyordu. Akşam yemeğinde Memnuniyetlerini ve Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'ye Teşekkürlerini Başkan Yardımcısı Gökalp Yılmaz'a ilettiler. Gezi boyunca kendileri ile ilgilenen Salih Aslanbey ile Rehber Mustafa Ay'a ve Karapürçek 1 Hanımlar Lokali Sorumlusu Funda Önal’a da teşekkür etmeyi de unutmadılar
Yemekten sonra Şanlı Urfa hava alanına hareket edilerek, Akşam 20.30 uçağıyla Ankara'ya dönüldü. Ankara Esenboğa havaalanına bir gün önce bırakan Altındağ Belediyesi, yine araçlarla alarak, ilk aldıkları Karapürçek 1 hanımlar Lokalinin önüne bıraktı. Bir geziyi tamamlamanın neşesiyle herkes evlerine hareket etti.

Ramazan YAMAN
Ankara 25.11.2012

Fotoğrafları görmek için TIKLAYIN

align=


Tüm yazarlar için tıklayın

YAZARLAR

Tamamı