29.03.2024 16:12:31
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21
Durmus ÖZTEKİN
10 Mart 2014 Pazartesi

SEN O?SUN

VAKTİNİ NE İLE GEÇİRİYORSAN, SEN O’SUN
Dörtdivan dünyasına yazı yazmak için işlerin yoğunluğundan yazı yazmama zaman bulamayıp zaman içinde zaman aradık. Dünya insanı önüne almış dünyalık işler peşinde koşturmaktadır. Zaman, insanoğlunun en az sahip olduğu fakat en çok ihtiyaç duyduğu bir kavramdır. Zaman aslında bir servet değerinde varlıktır. Bu varlık gözümüzün önünden zaman içinde kaybolup gitmektedir. Zaman içinde geçenleri hatıra olarak zaman zaman anlatmaktayız. Onun için bizler zamanı sermaye olarak bilmemiz gerektiğini ifade ediyorum.

/Bizlerde Peygamber efendimizin hadisine dayanarak “Yarın ölecekmiş gibi dünyaya çalış” sözlerini yerine getirmekteyiz. Bu sözlerden sonra hayatımızda çok önemli yeri olan zamandan kısa olarak bahsedeceğim. Çünkü zaman bize verilen bir nimettir. Her kişiye zaman lazım, zaman konusunda çok israflar yapılmaktadır. Zamanımızı değerlendirme görevinden sorumlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Allah insana zaman içinde her şeyi öğretip tanıtıyor. Her şey bir anda cereyan etmiyor. Gelişen olaylar hepsi zamana bağlı olmaktadır. Çok kısa zamanda çok işler yapılabilir. Çok uzun zamanda da az işler yapılabilir.

Zamanın değerlendirilebilmesi her zaman kendi gücüne ve gayretine bağlı değildir. İnsanın kendi gayreti bazen yetmemektedir. Karşı muhatabının yapacağı işleri kapsayabilir. İşin yapılacağı makama veya mevkiye gidersin ama iş yapılacakken engellenir. Bu gün git yarın gel ifadeleriyle oyalanır.

Azami ölçüde yapılması gerekenlerin yapılabilmesi için her kişinin zamanın kıymetini değerlendirip bilmesi gerekir. Yoksa zamana her kişi saygısızlık yapar ve yapmaktadır. Çünkü zaman bir nimettir. Kıymeti bilinmesi gerekir. Aynı zamanda zaman içerisinde insanların birbirlerine hakları geçmektedir.

Vaktini ne ile geçiriyorsan, sen o’sun

09.03.2014
Durmuş ÖZTEKİN
Emekli İmam- Yenimahalle-Ankara


Tüm yazarlar için tıklayın

YAZARLAR

Tamamı