29.03.2024 00:10:09
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21
Durmus ÖZTEKİN
28 Mart 2016 Pazartesi

ŞİMDİ DUA ZAMANI

Ülkemizin üzerinde oynanan oyunlar ve karışmasını isteyenler, insanlar arasında kaos ve karışıklıklar çıkararak bölüp parçalamak isteyenler, sadece son zamanlarda çıkmış bir çalışma değildir, Belki yıllar önce pilan yapılmış, yutulmak isteniyoruz. Bunun farkında değiliz, şu an fark-etmişiz, ama bazı hilelerle Askerimizi Polisimizi öldürerek bizi zayıflatmak ve bizi birbirimize düşürmek amacıyla komşu devletlerden ve dünya devletlerinden çalışmalar ve düşmanlıklar hızıyla devam etmektedir.

Düşünüyorum, Müslümanlar olarak günahkar mıyız, tövbe etmemiz gereken hatalarımız mı? var, benim düşündüğüm gibi her Müslüman düşünsün, ellerimizi açalım dua edelim mevla boş çevirmeyecektir inşallah.

ŞU ZAMANDA İLK AKLIMIZA GELEN HZ.YUNUS PEYGAMBERDİR.
Kıssasını okuduğunuzda aynen bu zamana hitap ederek dua etmiş, kısa öz-geçmişinden sonra duası aşağıdadır.

Daha kendisi, annesi ona hamile iken babası vefat etmiştir. Yetim olarak büyüyen Yunus (a.s), annesi onun doğumu sırasında bazı olağan üstü haller yaşadı. Allah’ü Teâlâ’nın lütfüyle yiyecek ve içecek yanında belirir, zahmetsizce onlardan yerdi.

Yunus (a.s) yalan söylemeyen, güvenilir, insanlara yardım eden, Sözleri ve yaşantısı dillere destan bir zattır. Otuz yaşına gelince Ninovalılara peygamber olarak gönderildi. Ninovalılar putlara ve heykellere tapan bir kavimdi. Kur’an-ı Kerim’de birçak yerde Yunus (a.s)’dan bahsedilir.

Halkını imana davet etti, yıllarca bu devam etti. Kavmi ona çok eziyet etti, kavminin eziyetlerine göğüs gerdi, çok merhametliydi, azaba uğrayacak olanları tekrar tekrar imana, Allah'a itaata çağırdı,

Halk buna karşılık “tek bir kişinin hatırı için azap nail olacaksa müsaade et, bu azap gelsin!” dediler inanmadılar, alay ettiler, aralarından öfkelenip ayrılıp gitti, bunun üzerine “Yunus (a.s) hakkında Kur’an-ı Kerim’de, “Hani öfkelenerek gitmişti de biz, kendisini asla sıkıştırmayız zannetmişti” (Enbiya, 21/87) buyrulmuştur.

Mevla kendisine vahyedip: “kullarımın arasından ayrılmakta acele ettin. Geri dön. Kırk gün daha onları imana çağır” buyurdu.

İlahi emir üzerine geri döndü tekrar irşada başladı kırk değil de otuz yedi gün kaldı, kavmi yine inanmadı, kavmine “üç güne kadar başınıza azap gelecek bekleyin dedi, önce benizleriniz solacak, derileriniz sararacak” buyurdu. Azap gelmeden, üzüntü içinde aralarından tekrar ayrıldı. Hâlbuki kırk gün daha dolmamıştı.

Yunus (a.s) bu hadiseden sonra Dicle kenarında bir gemiye binerek yolculuğuna devam etti, aradan biraz zaman geçtikten sonra geminin içinde bulunanlar tarafından içimizde bir günahkar var deyip o günahkar için kura çekmelerine rağmen kurada hep ona çıktığını ifade ettiler, Yunus (a.s)’ı denize attılar,

Bir balık gelip onu yuttu, Kur’an-ı Kerimde bu durum şöyle anlatılır,
“Doğrusu Yunus da gönderilen peygamberlerdendi. Hani o, dolu bir gemiye binip kaçmıştı. Gemide olanlarla karşılıklı kura çekiştiler de kaybedenlerden oldu. Yunus kendini kınayıp dururken onu bir balık yuttu.” (Saffat, 37/139-142) Yunus (a.s) balığın yutmasıyla bir hapishane içine düştü, yiyecek yok, arkadaş yok, içecek yok,

ŞİMDİ DÜŞÜNELİM:
Yunus (a.s) Gibi herkes kendi başına gelenleri bir düşünmeli, musibete uğrayan illede vardır. Bizlerde onun yaptığı gibi yapalım, Allah’ a iltica ederek kurtulmanın yolunu arayalım.

Yunus (a.s) balığın karnındayken dahi ibadetlerini aksatmamış Allah'ın zikrine devam etmiş; musibeti ise nefsinden bilmiştir.

Yunus (a.s.) ihlâs ve tefekkür halinde aşağıdaki şu duayı devamlı okumuştur. 
Yunus (a.s.)'ın Duası (Arapça):

“Lâilahe illâ ente sübhaneke innî küntü minezzâlimin”

“Senden Başka İlah Yoktur, Seni Tenzih Ederim, Gerçekten Ben Zalimlerden Oldum" (Enbiya, 21/87) Ayetidir.

Yunus (a.s) Bu duayı çok zikretmiştir. Bu duayı mevla bize Yunus (a.s)’ın kıssasını anlatırken zikretmiş, umuyoruz günahlarımızdan tövbe edelim onun söylediklerini söyleyerek ona benzemeye çalışarak, bağışlanmaya (tövbenin kabulüne) mazhar olalım. Yunus (a.s.)’ın çokça zikrettiği bu duayı Bela ve sıkıntıda olan tüm kardeşlerimizin sık sık okumasını tavsiye ediyoruz. umuyoruz ki derman bulanlardan oluruz.

Duamızı evimizde, ailemiz ve çocuklarınızla, önce kendimiz, sonra, apartmanımız ,sonra, beldemiz, sonra,ülkemiz ve vatanımız, ve daha sonrada Bütün Müslümanlar için, duanın en çok makbul görüldüğü geri çevrilmediği (a) gecenin son yarısında, (b) farz namazların sonunda, (c) ezanla kamet arasında, ellerimizi açalım yakaralım, yalvaralım. Mevla zalimlerin zulmünden kurtulmak ve ülkemizin huzuru için dua edenlerden eylesin (Amin) 27.03.2016

Durmuş ÖZTEKİN
Yenimahalle-Ankara




Tüm yazarlar için tıklayın

YAZARLAR

Tamamı