25.04.2024 22:41:10
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21
Ramazan YAMAN
4 Aralık 2014 Perşembe

YA ŞİMDİ YA HİÇBİR ZAMAN!

Zaman hızla ilerleyip gidiyor. Vaktin, zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun. Bir bakıyorsun yılın başı birde bakmışsın ki yılsonundasın. Şimdi bu nerden icap etti diye düşünebilirsiniz.
Şöyle geçmişe doğru düşündüğümüzde Dörtdivan da eğitim gören neslin azlığını hatırlarız. Köylerimiz de dâhil okuyan gençlerimiz parmakla sayılırdı. Ama şimdi öyle mi? Her geçen gün okuyan gencimizin sayısı artmaktadır.
Geçim şartları nedeniyle gurbet ellere göç eden hemşehrilerimiz, çocuklarının daha iyi yetişmesi için elinden gelen imkânları, hayat şartlarını zorlamaktadır. Bazen bu yeterli gelmemektedir. Eş dost akraba ve çevrenin desteği beklenmektedir. Ona da güç yetmeyince Hayır Kurumları, Sivil Toplum Kuruluşları, Dernekler ve Vakıflar devreye girmektedir.
style=
Eğitim çocuğun dünyaya geldiği andan itibaren başlamaktadır. Hayatın bu kaçınılmaz kurallarındandır. İlkokul çağına geldiğinde İlkokula gönderilir ve burada tecrübeli eğitimcilerin, öğretmenlerimizin ellerinde yoğrulmaya başlarlar. Ortaokul, Lise ve Üniversite eğitimiyle devam eder. Gençlerimizin temelden iyi eğitim alabilmeleri için ne gerekiyorsa yapma gayreti içerisinde oluruz. Bu aileden başlar öğretmenlerimizle devam eder.
Bazen imkânlar kısıtlıdır. O imkânları zorlamak gerekir. İşte bu zamanda çevresel etkenler rol oynar ve destek verir. Bu desteklerden biride Dörtdivan Kaymakamlığı'nın “Bir Kitap da Sizden” kampanyası. Çocuklarımızın daha iyi eğitim görmesi için; "Ansiklopediler, 100 Temel Eser, Roman, Hikâye ve Öyküler, Dergiler, Test ve Deneme yayınlarına" ihtiyaçlarının olduğu belirtildi. İşte gençlerimize destek olabilmenin güzel, anlamlı bir başka yolu. Bu kampanyaya destek vererek birçok gencimizin geleceğe güvenle yetişmesini sağlayabiliriz. Liseye, Üniversiteye kendilerini çok daha iyi imkânlarla hazırlayabilirler. İster kendimizden ister çevremizden istenilen yayınlardan temin edip, Dörtdivan Kaymakamlığına ulaştırılabilir. Çocuklarımız bu kaynaklardan istifade etme imkânı bulur. Haydi, bir fidanın daha yetişmesi için sizlerin sulaması gerekiyor.
align=
Gençlerimizin Üniversite hayatını idame ettirebilmesi için de maddi ve manevi destek vermek gerekiyor. İşte size Dörtdivan Köroğlu Kalkınma ve Dayanışma Vakfı tarafından bu imkân sunuluyor. Vakıf idaresi yaptığı açıklamada, bu yıl sadece burs alabilmek için 128 öğrencinin başvurduğunu, ancak 41 öğrencinin yararlanabildiğini ifade ederken, geçmiş yıllardan 109 öğrenci ile birlikte bu yıl toplam 150 öğrenciye burs verdiklerini ve 15 yıldan bu yana da 1446 öğrencinin burslardan yaralandığını ifade ettiler.
Az gibi görünebilir, ama imkânlar ölçüsünde küçümsenecek bir rakam değil. Mevlam destek olanlardan razı olsun. Ama acı bir gerçek şu ki imkânlarını zorlayan gençlerimiz halen mevcut. Siz belki bir öğrenciye ulaşamazsınız, ya da hayrınızın bilinmesini istemezsiniz. İşte güzel bir fırsatı Divankav sizlere sunuyor. Bir gencin elinden tutarak yükseköğrenimini tamamlamasına fırsat vermiş olursunuz. Onun için diyorum ki; “Ya Şimdi Ya hiçbir zaman”
Ya şimdi bu bulduğunuz imkânı değerlendirir. Gençlerimizin eğitim ve öğretimine katkı sağlarsınız. Ya hiçbir zaman bu imkâna bir daha kavuşamazsınız. Çünkü içinizde ki yardım alevini söndürür iseniz. O ateş bir daha yanmayabilir. Keşke zamanında gençlerimizin yetişmesinde yardımcı olaydım, destek vereydim diyebilirsiniz. İşte o zaman, zaman geçmiş olur.
Geleceğimiz olan çocuklarımızın, gençlerimizin ilkokuldan başlayıp, Üniversite hayatında noktalanacak eğitimlerine destek verelim. Gençliği geleceğe uçuran siz olun. Dörtdivan Kaymakamlığımızın “Biz Kitap da Sizden Olsun” kampanyasına, istenilen yayınlar gönderilerek, Dörtdivan Köroğlu Kalkınma ve Dayanışma Vakfına da burs yatırarak destek verebilirsiniz. Sizde bir gencin yetişmesine vesile olabilirsiniz.
Unutmayalım ki; Birlikten, Kuvvet doğar. Burs vermek, katkı sağlamak isteyenler DİVANKAV’ın Vakıfbank Adliye Sarayı Şubesinde bulunan “İban No: TR36 0001 5001 5800 7275 8691 90” nolu hesabına yatırabilirler.
Peki, bu hesaba ne kadar yatırılabilir ki diyenleriniz olabilir. Vakıf tarafından yıllık burs ücretinin 800 TL olduğu, ister peşin ister 8 taksitte hesaba yatırılabileceği ifade edildi.
Değerli okuyucularımız; ben yazımda Dörtdivan ilçemiz ile ilgili yardımlaşmayı işlemeye çalıştım. Tabi ki sizin de ilçenizde, köyünüzde aynı konular hâkim. Sizlerin de bölgenizde ki gençlerin desteğinize ihtiyacı var. Dernek, Vakıf ve Sivil Toplum Kuruluşlarınızla irtibata geçerek, bir gencin elinden tutma imkânına kavuşabilirsiniz. O zaman ne duruyorsunuz, haydi sizleri bir gencimizin eğitimine katkı sağlamaya davet ediyorum.
Sözün bittiği, kalemin durduğu noktaya geldik belki. Ama insanoğlunun yaşamı boyunca söz de bitmez, kalem de durmaz. Eğitim sürüyor ve sürecek. Sizlerde bu yardımlardan vaz geçmeyip, bir öğrencinin okumasına vesile olacaksınız. Unutmayalım “Ya şimdi Ya hiçbir zaman” Saygılarımla.

Ramazan YAMAN
Ankara 04.12.2014
 


Tüm yazarlar için tıklayın

YAZARLAR

Tamamı