Hacı İbrahim Mutlu İle Hoş Bir Sohbet
Hamamönü Kabakçı Konağı'nda Moderatörlüğümde düzenlenen, 14 Ekim Pazartesi akşamı Bolu Gecesi programında Değerli Bolulu Hemşerilerimiz Hacı İbrahim Mutlu Afrika'yı, Özellikle Türkiye'nin Şimdiki ve Gelecekte Afrika'da ki konumu hususunda güzel bir hoşsohbet oldu. Tüm katılımcılara teşekkürler. Bolu Gecesi her ayın 14 de devam edecek olup, gecemize tüm sanatseverleri, hemşehrimizi bekliyoruz.
Altındağ Belediyesinin Hamamönü semtindeki Kabakçı Konağında düzenlenen kültür sanat sohbetleri programında 14 Ekim Pazartesi günü Saat:19:00 da Bolu Gecesi düzenlendi.
"İyilik Yolunda Uzaklar" eseri ile Türkiye Yazarlar Birliği tarafından yılın gezi dalında en iyi eser ödülünü alan ve ardından yayınladığı ikinci eseri olan "İyilik Yürek İster: “İyilik Yolunda Etiyopya” ve birkaç eseri daha yayımlanan Geredeli Hemşehrimiz Hacı İbrahim Mutlu 14 Ekim Pazartesi günü akşamı konuşmacı konuk olarak katıldı.
Yazar Mutlu, Önce bir yıl imamlık ve daha sonra inşaat Kalıp ustalığından, Müteahhitliğe varan iş yaşamına paralel olarak çoğunluğu yardıma muhtaç insanların olduğu coğrafyalarda yüz on ülkeyi gezerek iyilikleriyle pek çok insanın hayatına dokunmuş. Batılı ülkelerin sözüm ona yardım görüntüsüyle Afrikalı insanlar için açtıkları su kuyularına zehir atarak o insanları topraklarından uzaklaştırarak öldürerek madenleri işlettiğini tespit etmiş. Bunun dışında yoksul coğrafyalardaki insanların hayatına değer katan çok sayıda gönüllü hizmetin içinde bulunmuş.
İspanya, Fas ve Tunus'a yaptığı seyahatlerde Endülüs mimarisinden çok etkilenen Mutlu, burada gördüğü model ve motifleri Türkiye'de uygulama kararı alarak, Ahşap oyma sanatıyla yaklaşık 14 yıldır cami, ev ve ofisleri süsleyen Mutlu, Endülüs İslam mimarisini gelecek nesillere taşımak istiyor.
Her ayın 14’nde Altındağ Belediyesi Hamamönü Kabakçı Konağı’nda Bolulu şair, yazar ve sanatçılar ile Bolu ve ilçeleri hakkında bilgileri aktarırken, hoş bir sohbet gerçekleştirilecek.
Hacı İbrahim MUTLU Kimdir?
"1965 yılında Bolu Gerede’de dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Gerede’de tamamladı. Mesleki alandaki çalışmalarına öğrencilik yıllarında, yöre evleri yapımında ustalığı ile tanınan babası Recep Usta’nın yanında başladı. Çok sayıda ahşap ve taş binanın yapımında babası ile birlikte çalıştı. 1986 yılında Ankara’da Yapı Sanat Okulu İnşaat Bölümü’nü bitirdi. 1990 yılından bugüne yurdumuzun çeşitli bölgelerinde çeşitli şirketlerde çok sayıda futbol sahası, spor salonu, yüzme havuzu, konut ve işyeri inşaatı projelerinde görev aldı ve başarıyla tamamladı. Son yıllarda Hacı Bayram Camii ve çevresini yenileme projesi kapsamında çok sayıda tarihi yapıyı yenileme işini başarıyla bitirdi. Son eserlerinde Endülüs tarzı ahşap boyama işlerini tarihi evlerimizin restorasyonuna dâhil ederek büyük bir yeniliğe imza attı. Bu çerçevede yeniden yapılan tarihi camilerde de ahşap boyama sanatını uyguladı. Bu yapılarda Türk motiflerini de kullanarak turkuaz rengimizi ve lale motifini yeniden öz mimarimize kazandırdı. Ayrıca tarihi ev mimarimizin ahşap oyma güzelliklerini yeni eserlerde kullandı. Hacı İbrahim Mutlu’nun çok sayıda dergi ve gazetede tarihi evler, ahşap yapı ve boyama sanatı ile ilgili yazı ve röportajları yayımlandı. Bu işlerinin yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşunda gönüllü olarak hizmet eden Hacı İbrahim Mutlu halen yurt içi ve yurt dışı tüm iyilik projelerine katkı sunmaya devam etmektedir."
Hacı İbrahim Mutlu Hemşehrimizin Kitaplarını Aşağıdaki Linkten temin edebilirsiniz.
https://fcr.com.tr/product-author/haci-ibrahim-mutlu/