25.04.2024 03:13:39
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Ankabir, Kirişçi'yi Ziyaret Etti

Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği ANKABİR, Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Sayın Vahit Kirişçi Beyefendiye makamında geniş katılımlı bir nezaket ve çalışma ziyareti gerçekleştirdi. "Bir İlin Nesi Var, Yedi İlin Sesi Var" diyerek ziyaretler 2023 yılında da artarak edecek.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL03 Ocak  2023 Salı - 14:58
ANKABİR 2023 YILI İLK MESAJI:
TÜRKİYE YÜZYILI, SU, ORMAN VE TARIM EKSENLİ OLMALI...
"Akıl ve Yetki İşi değil, Gönül ve Yetenek İşi" diyerek, Başkent Ankara ve Batıkaradeniz Bölgemizde 4.000.000 civarında temsil kitlesine mahcup olmamak adına, Derdi olanın Vakti olmaz şiarı ile gece gündüz çalışan Ankara Uluslararası Batıkaradeniz Birliği ANKABİR, Tarım ve Orman Bakanı Prof Dr Sn Vahit Kirişçi Beyefendiye geniş katılımlı bir nezaket ve çalışma ziyareti gerçekleştirdi.
Ziyarette ANKABİR Genel Başkanı Tuncay Gençer, ANKABİR Genel Başkan Yardımcısı Hasan Kaya, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Ankara Bolulular Derneği Başkan Vekili ile Ankara Bolu Dernekleri Federasyonu Başkan Vekili Mustafa Aydınalp, Genel Sekreteri Dr. Yaşar Okur, Ankara Çankırılılar Derneği Başkanı Aydın Öksüz, Ankara Sinoplular Fed. Başkanı Kenan Güllü, Ankara Bartınlılar Derneği Başkanı Necati Erdem, Ankara Kastamonulular Der. Başkanvekili Kamil Gökçeoğlu, Ankara Bolulular Derneği Başkanı Ramazan Yaman, Ankara Bolu Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Akbaş, Ankara Bolulular Derneği Başkan Yardımcısı Emekli Büyükelçi İsa Gökmenoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı Basın Müşavirliği Personeli ve Ankara Bolulular Derneği ile Ankara Bolu Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Engin Ulaş, Ankara Karabüklüler Derneği Başkanı Zeki Tunçkaya, Başkent Zonguldaklılar Derneği Başkanvekili Erdoğan Kahveci, ANKABİR Üyelerimiz ABB Önceki Genel Müdür İsmail Hakkı Temizkök, MTA Genel Md. Yrd. Abdulkadir Yılmaz, TRT Avaz Haber Müdürü Erden Karaoğlu, Avukat Burak Şengün, İşkadını Songül Uzunharman, Egitimci Hülya Keskin, Ankara Orman Bölge Md Yrd Nizamettin Ören, İçişleri Bakanlığı Kontrolörü Nurullah Çekirdekci, RTÜK uzmanı Atay Sağtekin, ASKİ Mühendis Adem Büyükköprü hazır bulundu.

Ziyaret ile ilgili yapılan açıklamada; “Ziyarette Sayın Bakanımızın mesaisinin geniş bir bölümünü samimiyetle ANKABİR’e ayırması, içten ve içerikli bir şekilde bütün katılımcılarla ilgilenmesi, Bakanlık konuları dâhil, Batıkaradeniz Bölgemizin bütün sorunları ile tek tek hemhal olması, konulara oldukça vakıf ve yakın sohbeti, insan odaklı bakışı ile Gönül Dünyamızda kalıcı bir iz bırakması, Bürokrasi adına azalan umutlarımızı yeşertmiş, toplumun alt ve üst katmanları arasında çimento görevi yapan bizleri bahtiyar eylemiştir.
Bölgelerimizin ortak kültürü olan, Diğerlerine değil Değerlerine önem Veren, İnsan Odaklı, Türk-İslam Anlayışının yaşayan hali olan Ahi-Yâren Kültürüne sahip mütevazi, digerkâm, kapsayıcı, Ruhu önemseyen İnsan Yapısına sahip Batıkaradenizin güçlü temsilcisi olan ANKABİR, İki kardeşin biraraya gelemediği, insanı bakış açılarının zayıfladığı günümüzde "Bir İlin Nesi Var, Yedi İlin Sesi Var" diyerek, fedâkarlık ve vizyoner bakış açısı ile Ecdadımızın izinde, Medeniyet Kodlarına bağlı Türkiye'de parmakla gösterilen bir Rol Model olmuştur.

Bölgemiz insanının karar alıcı mekanizmalarda yeterince yer bulamaması ve en büyük sorunu olan Göç konusunun temel sebebi olan çevreye duyarlı yatırımlar anlamında Sayın Bakanımıza proje odaklı bakışımız çerçevesinde Projelerimiz ve Lobicilik faaliyeti gösterdiğimiz konular çerçevesinde bir dosya arz edilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın özel önem verdiği Türkiye Yüzyılı'nın Su, Orman ve Tarım eksenli olması gerektiği üzerinde hemfikir olundu. Bu dosyadaki temel konular çerçevesinde gelişen sohbette, Bakanımızın samimi, maddi ve manevi liyakata haiz, konulara vakıf doyumsuz sohbeti gönüllerimizde nadide bir yer bulmuştur. Çevreye duyarlı Orman ve Tarım ürünleri Organize sanayi bölgelerinin kurulması, Seracılığın desteklenmesi, Deniz ürünleri, Çankırı kaya tuzu, mantar, kenevir, defneyaprağı, kestane, kiraz, arıcılık gibi ürün bazında geliştirilebilecek alanların belirlenmesi ve desteklenmesi, Lisanslı Depoculuk projelerinin yapılması ve uygulamaya konulması, Ahşap tekne ve yat imalatının geliştirilmesi,

Batı Karadeniz Kalkınma Projesinin (BAKAP) hayata geçirilmesi, Filyos Mega-Endüstri bölgesinde bir araç fabrikasının kurulması, ARGE ye dayalı Yüksek teknolojiye sahip Katma değerli ürünlerin ön plana çıkarılması, Esenboğa-Çankırı arasında Hızlı Tren yapılması, Ilgaz Dağına Kültür ve Kongre Merkezi Yapılarak, Davos benzeri bir Merkez haline getirilmesi, Bölgemizde dikey tarım ve topraksız tarım uygulamalarının geliştirilmesi, Yönetilebilen Yeraltı Suyu Depolama Projelerinin yaygınlaştırılması vb konuları içeren Proje dosyası Sayın Bakanımıza arz edilmiştir.
Sayın Bakanımıza, alışılagelmiş soğuk bürokrat modelinin tam aksine aile ortamındaki içten, içerikli ve nezaketli kabulleri, Bölgemiz sorunlarıyla detaylı olarak Hemhal olmaları, samimiyetli ve samimi niyetli, gönüllerimizi mutmain eden sohbetleri ile geleceğe dair umutlarımızı artırdıkları için derin şükranlarımızı arz ediyoruz” ifadelerine yer verildi.


YAZARLAR

Tamamı