29.03.2024 08:15:00
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Baibü'den İstihdama Destek

İstihdam hizmeti ve desteğini içeren proje kapsamında BAİBÜ Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi, üniversite bünyesinde kurulacak İŞKUR Kampüslerinde, İŞKUR'da görevli iş ve meslek danışmanları ile ve Genç Ofis iş birliğinde çalışmalar yürütülecek.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : EĞİTİM02 Ekim  2020 Cuma - 00:26
BAİBÜ'DEN ÖĞRENCİLERİN İSTİHDAMINA DESTEK
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ), öğrencilerini, iş arama ve kariyerlerini geliştirme süreçlerinde bilgilendirmek ve iş dünyasıyla buluşturmak amacıyla, İŞKUR ortaklığında önemli bir projeyi hayata geçiriyor.
Proje kapsamında BAİBÜ Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi, üniversite bünyesinde kurulacak İŞKUR Kampüslerinde, İŞKUR’da görevli iş ve meslek danışmanları ile ve Genç Ofis iş birliğinde çalışmalar yürütülecek.
İstihdam hizmeti ve desteğini içeren protokol, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve Bolu İŞKUR Müdürü İsmail Yalçın tarafından, Rektörlük makamında gerçekleştirilen toplantıda imzalandı. Toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaman ile Bolu İŞKUR yetkilileri de katıldı.

Protokole göre, üniversitemiz Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi üniversitemiz bünyesinde Bolu İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları ile Genç Ofis iş birliğinde, öğrencilerimizi iş dünyası, istihdam ve kariyer konularında aydınlatacaklar.
Öğrencilere, Mesleki Deneyimlerini Artırma Fırsatı Sağlanıyor
İŞKUR Kampüslerinde iş ve meslek danışmanlığı hizmeti sunulacak öğrencilere, bireysel veya grup halinde, iş dünyası, işverenle mülakat teknikleri, özgeçmiş hazırlama gibi iş hayatına hazırlayacak bilgiler verilecek; iş arama becerileri eğitimi ve seminerleri düzenlenecek.
Öğrencilerin mesleki deneyimlerini artırmak amacıyla, İŞKUR’un uygulamalı İşbaşı Eğitim Programı gibi aktif iş gücü hizmetlerinden yararlanmaları sağlanacak.
İşbaşı Eğitim Programı da dahil olmak üzere İŞKUR meslek programları ve hizmetlerden yararlanmak isteyen öğrenciler bilgilendirilerek, özgeçmişlerine uygun program ve hizmetlere yönlendirilecekler. Bu kapsamda, işverenden gelen taleplerin, öğrencilerle buluşturulmasına da aracılık edilecek.
Öğrencilerin yoğun şekilde katıldığı Kariyer Günleri, İstihdam Fuarları, Bahar Şenlikleri, Mezun Dernekleri ve Öğrenci Topluluklarının istihdam temalı etkinliklerinde, İŞKUR Kampüslerinin faaliyetleri de genişletilerek daha çok öğrenciye ulaşılması sağlanacak.
Bolu İŞKUR Müdürü İsmail Yalçın ise, istihdam projesini üniversitemizle birlikte yürütmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Rektör Alişarlı’ya teşekkür etti; projenin gençlere hayırlı olmasını diledi.

Rektör Alişarlı: “Gençlerimizin Gelecekleri İçin Her Türlü Desteği Vereceğiz”
Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, protokol metninin imzalanmasının ardından yaptığı açıklamada, mezuniyetle birlikte istihdam ve kariyer endişesi yaşamaya başlayan gençlere destek olmak ve yol göstermek amacıyla İŞKUR’la birlikte bu projeyi hayata geçirmeye karar verdiklerini söyledi.
Proje kapsamında gençlere, kariyer planlamadan istihdama, doğru iş arama sürecinden işverenle buluşmaya kadar ihtiyaç duydukları her türlü desteği vereceklerini vurgulayan Rektör Alişarlı, istihdam projesinin gençlerimize hayırlı olmasını temenni etti.
Öğrencilerin Gelişimlerine Yönelik Projeler Birbiri Ardına Geliyor
BAİBÜ, öğrencilerin gelişim ve istihdamlarına yönelik projelere hız verdi. Bu kapsamda; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Genç Ofis projesi, öğrencilerin katıldıkları ve katkı verdikleri sosyal faaliyetleri kapsayan sosyal transkript uygulaması ve öğrenci dekanlığı ile öğrenci senatosu da uygulamaya geçirilecek.






YAZARLAR

Tamamı