25.04.2024 13:02:33
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Bir Mal Varlığınız Olabilir!

Hiç Haberinizin Bile Olmadığı Bir Mal Varlığınız Olabilir! Hemen E-Devlet Sorgulama Yapın Bir gün uyandığınızda hiç bilmediğiniz bir mal varlığınız ile karşılaşabilirsiniz. Bunun için bir hizmet sunan e-Devlet, miras sorgulama gerçekleştirmeye izin veriyor. İşte e-Devlet miras sorgulama hizmeti…

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL06 Mayıs  2023 Cumartesi - 00:44
HİÇ HABERİNİZİN BİLE OLMADIĞI BİR MAL VARLIĞINIZ OLABİLİR!
Kamu kurum ve kuruluşlarının vermiş olduğu hizmetlerin dijitale olan entegresini sağlayan e-Devlet, hizmete her an ve zahmetsiz bir şekilde ulaşmayı kolaylaştırdı. Bu kapsamda pek çok kamu kurum ve kuruluşunun sağlamış olduğu hizmetlere tek bir tıkla ulaşmak mümkün hale gelmişken; kamu kurum ve kuruluşlarının sağladığı hizmetler açısından da verim artmaya başlamış oldu. Bu hizmetlerden biri de miras kalıp kalmadığını öğrenmeye yarayan ‘miras sorgulama’ hizmeti.
Hiç tanımadığınızın bir akrabanızın her şeyini size bıraktığını ya da yakınlarınızdan size kalan gayrimenkul gibi değerli eşyaları avukatlardan önce e-Devlet’ten öğrenmeniz mümkün. Bununla ilgili birkaç hizmet sunan e-Devlet, mirasla ilgili olarak kişileri ilgilendiren tüm konuları online bir şekilde sorgulamaya, bilgi almaya ve işlem yapmaya izin veriyor. Peki e-Devlet miras sorgulama işlemi nasıl yapılır? İşte e-Devlet miras sorgulama hizmeti…
MİRAS KALAN TAŞINMAZLAR E-DEVLET’TEN ÖĞRENİLEBİLİYOR
Pek çok hizmet sağlayan e-Devlet Kapısı, miras sorgulama konusunda da birtakım hizmetler sunuyor. Bunlardan birisi miras kalan taşınmazlarla ilgili olarak vatandaşlara hizmet veriyor. Miras konusunda bilinmeyen durumları ortaya koymak adına Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından sağlanan bu hizmet kapsamında, bir kişiye taşınmaz bir mirasın kalıp kalmadığı kolayca öğrenilebiliyor. Bu hizmete ‘Miras Kalan Taşınmazları Ara’ sorgulama aracıyla ulaşmak mümkün iken; mirasla ilgili bilgilere ulaşmak için iki ayrı sorgulama yaparak, size kalan bir taşınmaz kalıp kalmadığını öğrenmeniz gerekiyor.
VERASAET İLAMI SORGULAMALARI E-DEVLET’TEN YAPILABİLİYOR
Taşınmaz sorgusundan önce, Adalet Bakanlığı veraset ilamı ile sorgulama yapmak için ‘Noterler Birliği Veraset İlamı ile Sorgula’ seçeneği ile sorgulama gerçekleştirmek gerekiyor. Ardından bu sorgulama işlemi ile T.C. kimlik numarasına ait olan taşınmazların tamamı listelenebiliyor. Miras konularında güncellenen bilgilerin yer alacağı bu hizmet içerisinde yalnızca anne ve baba ile vefat etmiş eşiniz adına kayıtlı olan taşınmazlar gözüküyor. Veraset ilamı bulunanlar için yapılması gereken sorgulama işlemi ise, ‘Adalet Bakanlığı Veraset İlamı ile Sorgula’ hizmetini kullanmak oluyor. (bolugundem.com)






YAZARLAR

Tamamı