25.04.2024 06:51:18
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Boğaz Ağrılarınız Kronikleştiyse..

Kış aylarının ve mevsim geçişlerinin sıkça görülen rahatsızlıklarından biri olan boğaz ağrıları için işin uzmanlarından önemli uyarılar geldi. İşte boğaz ağrısından kurtulmanıza yarayacak yöntemler.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SAĞLIK20 Mart  2023 Pazartesi - 14:32
Boğaz Ağrılarınız Kronikleştiyse, Bunlara Mutlaka Dikkat Edin! Hemen Geçecek
Kış aylarında kapalı ortamlarda daha sık bulunmanın da getirdiği risk faktörü ile artan üst solunum yolu enfeksiyonlarının belirtilerinden biri olan boğaz kuruluğu, hastalığın sona ermesine rağmen geçmiyorsa, hayat kalitesini önemli ölçüde etkileyebilir. Bu nedenle altındaki nedenin farklı olabileceğini bildiren uzmanlar, boğaz ağrıları ile mücadele edebilmek için birtakım yöntemler öneriyor.
Kronik hale gelmiş olan boğaz ağrılarının hastalık dışında da pek çok nedeni olabiliyor. Bu nedenlere ilişkin açıklama yapan uzmanlar, bazı konulara dikkat edilmesi halinde boğaz ağrılarından ufak tefek yaşam değişiklikleri ile kurtulmanın mümkün oluğunu söylüyor. Peki, boğaz ağrılarına ne iyi gelir? İşte boğaz ağrısından kurtulmanıza yarayacak yöntemler…
BOĞAZ AĞRISININ NEDENİ ENFEKSİYONLAR OLMAYABİLİR
Genellikle üst solunum yolu enfeksiyonları ile özdeşleşmiş olan boğaz ağrısı kronik bir hal aldığında, uzmanlar, nedeni farklı yerde aramak gerektiğini düşünüyor. Bu bağlamda fazla tüketilen tütün ya da alkollü gibi zararlı maddeler boğaz tahrişlerine neden oluyor. Buna bağlı olarak, zararlı maddelerden uzak durmak gibi kafeinli maddeleri de daha az tüketmek boğaz ağrılarının geçmesine yardımcı olabiliyor. Yine uzmanların listesinde bulunan kuruluktan kaynaklı olan boğaz ağrılarıyla mücadele etmek için ise bol sıvı tüketimi almak gerekiyor. Bu yöntemde su içiminin artırılması gibi bitki çaylarından destek almak mümkün.
YEDİĞİNİZ BESİNLER BOĞAZINIZI AĞRITABİLİR
Bazı besinlerin boğazları tahriş etmesi şaşırılsa da son derece mümkün. Uzmanların uyardığı bu besinler arasında; çikolata, baharat, yağda kızartılmış gıdalar gibi besinler yer alıyor. Boğaz tahrişini artıran bu besinlerden uzak durmakta fayda varken; boğazda oluşan tahrişi azaltmak ve ağrıyı hafifletmek için bir su bardağı ılık suyun içerisine bir çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karbonat ekleyerek gargara yapılabilir. Uzmanların listesinin son sırasında yer alan madde ise, kuru hava. Kışın daha az havalandırılan ortamlar, kuru kalıp, boğazlarınızı tahriş edebilir. Bu sebeple ortalama yüzde 65 nem oranı olan ortamları öneren uzmanlar, bol bol evi ve ofisleri havalandırmayı tavsiye ediyor. (bolugundem.com)



YAZARLAR

Tamamı