29.04.2024 09:39:03
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Bolu Belediyesinde Seçim!

Bolu Belediye Meclisi Nisan ayı toplantılarının birinci oturumunda; Ahmet Fidan 19 oy alarak birinci Başkan Vekili seçilirken Cevat Çatladı 18 oy alarak ikinci Başkan vekili oldu. Meclis toplantısında ayrıca gizli oylamayla 3 Encümen üyesi açık oylama ile de 7 Komisyon için beşer üye seçildi. Encümen ve Komisyonlara kimler seçildi haberimizde..

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR05 Nisan  2023 Çarşamba - 01:35
YENİ ENCÜMEN ÜYELERİ VE KOMİSYONLAR BELİRLENDİ
Bolu Belediye Meclisi Nisan ayı toplantılarının birinci oturumunda, 2024 yerel seçimlerine kadar görev yapacak olan yeni encümen üyeleri ile ihtisas komisyonu üyeleri belirlendi.
Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Başkan vekili oylaması da yapıldı. Eski başkan vekili Hakan Hasan Alpaslan’ın Belediye Başkan yardımcısı olması nedeniyle yapılan Ahmet Fidan 19 oy alarak birinci Başkan Vekili seçilirken Cevat Çatladı 18 oy alarak ikinci Başkan vekili oldu.
Milletvekili aday adaylığı için daha önce istifa eden Belediye Meclis üyelerinin yerine yeni üyelerin yer aldığı Nisan ayı Bolu Belediyesi Meclis toplantısında ayrıca gizli oylamayla 3 Encümen üyesi açık oylama ile de 7 Komisyon için beşer üye seçildi.
ENCÜMEN ÜYELERİ SEÇİLDİ
Toplantıda ilk olarak 5393 sayılı Belediye Kanununun 33.maddesi uyarınca gizli oylama ile Encümen Üyeleri, 5393 sayılı Belediye Kanununun 24.maddesi uyarınca açık oylama usulüyle İhtisas Komisyonlarında görev yapacak üyeler belirlendi. Yapılan gizli oylama sonucunda Hüseyin Ekrem Serin, Naci Parlak ve Cihan Tutal Belediye Encümen üyeliğine seçildi.
KOMİSYON ÜYELERİ BELLİ OLDU
Encümen üyeliği seçiminin ardından ihtisas komisyonlarına üye seçimleri açık oylama ile gerçekleştirildi. Yapılan açık oylamalar sonucunda ihtisas komisyonları üyeleri şu şekilde belirlendi:
Plan ve Bütçe Komisyonu: Millet İttifakı Üyeleri; Resmiye Kahruman, Hüseyin Ekrem Serin, Naci Parlak, Cumhur İttifakı Üyeleri; Uğur Akbay, Necdet Çakır.
İmar Komisyonu: Millet İttifakı Üyeleri; Mehmet Tuna Özcan, Mustafa Gürdal, Ahmet Fidan, Cumhur İttifakı Üyeleri; Sinan Seymen, Fatih Silin
Çeşitli İşler Komisyonu: Millet İttifakı Üyeleri; Cevat Çatladı, Saadet Dişli, Mehmet Korkmaz, Cumhur İttifakı Üyeleri; Bülent Oturak, İbrahim İpek
Teftiş ve Murakabe Komisyonu: Millet İttifakı Üyeleri; Onur Koyunoğlu, İlkay Bayrak, Saadet Dişli, Cumhur İttifakı Üyeleri; Hüseyin Türkmen, Hacer Çınar
Turizm ve Tanıtma Komisyonu: Millet İttifakı Üyeleri; Onur Koyunoğlu, Cevat Çatladı, Mehmet Korkmaz, Cumhur İttifakı Üyeleri; İsmail Yerlikaya, Kamuran Avcı
Hayvan Hakları Komisyonu: Millet İttifakı; Naci Parlak, Cihan Tutal, Cevat Çatladı, Cumhur İttifakı Üyeleri; Nurettin Ulutürk, Semih Dimicioğlu.
İnsan Hakları Komisyonu: Millet İttifakı Üyeleri; Naci Parlak, İlkay Bayrak, Saadet Dişli, Cumhur İttifakı Üyeleri; Şaziye Turan, Hüseyin Türkmen (Kaynak: boluhavadis.net)



YAZARLAR

Tamamı