Ormanlık Bölgeler ile Mesire Alanlarında Neler Yasak?
Orman Yangınları İle Mücadele Kapsamında Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Bolu Valilik Genel Emri
Yaz aylarında havaların aşırı derecede ısınmasıyla yüksek risk taşıyan bölgelerde meteorolojik şartlar göz önünde bulundurularak ormanlık bölgeler ile mesire alanlarında insan ve araç yoğunluğunun artmasıyla birlikte kasten ya da kusurlu davranışlar nedeniyle meydana gelebilecek orman yangınlarının önlenmesi amacıyla alınması gereken tedbirlere ilişkin Valiliğimizce hazırlanan
2023/3 sayılı Genel Emir için Tıklayınız.
Ek-1 Kontrollü Piknik Yapılabilecek Orman Parkları için Tıklayınız.
Ek-2 Kontrollü Piknik Yapılabilecek Milli Park Tabiat Parkları için Tıklayınız.
*Bolu ili sınırları içerisindeki tüm ormanlık alanlara, yetkililer ve orman idaresi tarafından yasal veya zorunlu sebeplerle izin verileceklerin dışındaki girişler ile 2’inci maddede belirtilen alanlar dışındaki tüm girişler 15 Temmuz 2023 tarihinden 30 Eylül 2023 tarihine kadar yasaklanmıştır.
*Bolu ili sınırları dâhilinde; - Ek-1 Listede yer alan orman parkları içerisinde belirlenmiş piknik alanlarında, 10.00-20.00 saatleri arasında ocak, barbekü, mangal ve piknik tüpü (semaver hariç) kullanılarak ateşli piknik yapılabilecektir. - Ek-2 Listede yer alan milli park ve tabiat parkları içerisinde belirlenmiş piknik alanlarında 10.00-20.00 saatleri arasında yalnızca piknik tüpü kullanılarak ateşli piknik yapılabilecektir.
*2’inci maddede belirtilen yerler ve koşullar dışındaki ormanlık alanlarda piknik ateşi, çoban ateşi, avcı ateşi vb her türlü ateşin yakılması; mangal, semaver, piknik tüpü, barbekü vb. kullanarak ateşli veya ateşsiz piknik yapılması yasaktır.
*Orman Kanunu’nun 31 ve 32’inci maddeleri kapsamında kalan köylerimiz başta olmak üzere orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan tüm köy ve mahallelerimizde; anız, bağ bahçe, fındıklık ve tarla temizliği amacıyla dahi olsa her türlü bahçe atığı, bitki örtüsü vb. yakılması ile çoban ve avcı ateşi yakılması yasaktır.