5.05.2024 22:38:28
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Bünüş Köyü Yayla Şenliği Yapıldı

Bolu ili Dörtdivan İlçesi Bünüş Köyü sakinleri Yayla Şenliğinde buluştu. Kurban Bayramının 4.günü olan 15 Eylül Perşembe günü Bünüş Köyü Gençlik Derneği tarafından organize edilen yayla şenliği yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN18 Eylül  2016 Pazar - 17:51
Dörtdivan Bünüş Köyü, Yayla Şenliği düzenledi.
Kurban Bayramının 4.günü olan 15 Eylül Perşembe günü Bünüş Köyü Gençlik Derneği tarafından organize edilen yayla şenliği yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Yaklaşık 800 kişinin katıldığı şenlik Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmalarının ardından şenlik başladı.

Dörtdivan Bünüş Köyü Gençlik Derneği Başkanı Tuncay Demirtaş açılış konuşmasında şunları nakletti: "Ne mutlu ki biz Dörtdivanlılar ve Bünüşlüler olarak memleketimize tutkun insanlarız. Türkiye'de birçok vatandaş dini bayramları sadece tatil fırsatı olarak görürken, bizler bu bayramları memleketimizde geçirmeyi, hemşehrilerimizle kaynaşmayı yeğliyoruz. Biz de geçtiğimiz sene kurduğumuz Bünüş Köyü Gençlik Derneği olarak bu kaynaşmayı en üst seviyeye çıkarmak amacı ile yıllar sonra böyle bir şenlik organize ettik. Hemşehrilerimizin de teveccüh göstermesi ile yoğun bir katılımla şenliğimizi gerçekleştirdik. Katılan tüm hemşehrilerimize ve misafirlerimize, Belediye Başkanımız Hasan Uzunoğlu ve İl Genel Meclis üyesi Dursun Fidan'a, cömertlik göstererek şenlik ağası seçimlerine katılan tüm ağa adaylarına ve ağa seçilen Hüseyin Yalçın'a, bize ta en başından beri destek veren muhtarımız Veysel Yılmaz'a, yönetim kurulumuzdaki tüm yol arkadaşlarıma ve maddi-manevi desteğini esirgemeyen tüm üye ve hemşehrilerimize sonsuz teşekkür ederim. İlk şenliğimiz olduğu için birtakım hata ve kusurlarımız muhakkak olmuştur. Bunun için tüm katılanlardan şahsım ve derneğimiz adına özürlerimi iletiyorum. İnşallah seneye daha büyük bir organizasyonla, çok daha farklı sürprizlerle minimum hata ve eksiği olan bir şenlik sözünü şimdiden tüm hemşehrilerimize veriyorum. Allah dirliğimizi-birliğimizi bozdurmasın inşallah"
Sonra Şenlik Ağası seçildi. Açık arttırma usülü ile gerçekleştirilen ağa seçiminde Şenlik Ağası Dursun Göknur'un torunu Hüseyin Yalçın seçildi. Şenlik Ağasına plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu ve İl Genel Meclis üyesi Dursun Fidan'ın da katıldığı şenliğe öğle namazı ve yemek ikramı ile devam edildi.

Bünüş Köyü Yayla Şenliğinde 7'den 70'e herkesin katıldığı yöresel oyunlar oynandı. Halat Çekme Yarışı, Çuval Yarışı, Halka Çevirme Yarışı gibi oyunlar katılanlar tarafından ilgiyle izlendi ve eğlenceli anlara sahne oldu. Bünüş Köyü sakinleri gönüllerince eğlendi.
Yarışların ödül töreni de gerçekleştirildikten sonra yöreye özgü müziklerle katılanlar doyasıya eğlendiler. Bir daha ki şenlikte buluşmak dileğiyle Şenlik alanından ayrıldılar.




 

YAZARLAR

Tamamı