19.03.2024 14:55:49
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Çocuk Koruma Toplantısı

5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesi amacıyla oluşturulan Bolu İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Bolu Valisi Erkan Kılıç'ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR28 Temmuz  2022 Perşembe - 17:34
5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu Kapsamında
Bolu İl Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesi amacıyla oluşturulan Bolu İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Bolu Valisi Erkan Kılıç'ın Başkanlığında gerçekleştirildi.
Valilik Abant Toplantı Salonunda Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın başkanlığında yapılan toplantıya; Vali Yardımcısı Nurhalil Özçelik, Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Leyla Beykoz, Bolu Cumhuriyet Savcısı Gökhan Yaman, B.A.İ.B.Ü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutan Yard. Jandarma Albay Özgür Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Cemal Keskin ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden Neslihan Burcu Arslantaş tarafından yapılan sunumda; 2022 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce yapılan işlemler hakkında istatistiki bilgiler, 2022 yılında Çocuk Hizmetleri alanında yapılan ve yürütülen çalışmalar ile bu alandaki tekliflerin değerlendirilmesi, Okul Destek Projesi kapsamında 2022 yılında yapılacak çalışmalar, Çocuk İşçiliği ve Sokakta Çalıştırılan/Dilendirilen Çocuklar hakkında yapılan çalışmalar ve alınması gereken önlemler, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında imzalanacak olan koruma altındaki çocukların sosyal ve sportif faaliyetlerden yararlandırılması hakkında iş birliği protokolü, İlimizde ikamet eden öksüz/yetim çocuklarla ilgili yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Toplantıda, bu alanda ilimizdeki çocuklarla ilgili yapılan ve yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgiler alan Bolu Valisi Erkan Kılıç, tüm çocuklarımızın güvenli ve huzurlu bir ortamda yetişmeleri için devletimizin genelde aldığı tedbirlerin, desteklerin ve uyguladığı projelerin İlimizde de Valiliğimizin Koordinasyonunda, ilgili kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde titizlikle takip edilmesi ve yürütülmesi talimatını verdi.
Toplantı, gündem maddelerinin değerlendirilmesi, dilek ve temennilerin belirtilmesinin ardından sona erdi.

 

YAZARLAR

Tamamı