5.05.2024 13:18:22
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Covid 19 Nedeniyle Ertelendi

Bolu ili Mengen ilçesinde her yıl Geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl düzenlenecek olan 35. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali Coronavirüs (Covid19) salgını nedeniyle, 2021 yılına ertelendi. Bu yıl ilk olarak Sosyal Medya Üzerinden Çeşitli Mutfak-Yemek Etkinlikleri düzenlenecek.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR07 Mayıs  2020 Perşembe - 18:44
CORONAVİRÜS NEDENİYLE FESTİVAL ERTELENDİ
35. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali Coronavirüs Nedeniyle Ertelendi
35. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivalinin ikinci toplantısı, Mengen Belediye Başkanı ve Festival Düzenleme ve Yürütme Kurulu Başkanı Turhan Bulut’un Başkanlığında Cumhuriyet Şehir Parkı Park Kafede gerçekleştirildi.
Toplantıya Kaymakamlık Makamı Temsilcisi ve Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdurrahman Elarslan, Belediye Encümeni Temsilcisi Ferhat Şentürk, Belediye Meclisi Temsilcisi Tamer Öksüz, Belediye Temsilcisi Ünsal Karabostan, A.İ.B.Ü. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Osman Çavuş, Esnaf ve Sanatkârlar odası temsilcisi Burhan Eröz, Şoförler ve Otomobilciler Odası Temsilcisi Hakkı Yavuz, Mengen Aşçılık ve Turizm Derneği Başkanı Bilal Cantürk, ULAF Başkanı Melik Altundağ, ASOMDER Başkanı İ.Levent Demirçakmak, TAFED temsilcisi Mustafa Erol, katıldı.

Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut yaptığı açıklamada; “Geleneksel olarak her yıl düzenlediğimiz ve bu yıl 22-23 Ağustos 2020 tarihinde yapılması planlanan 35. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali hazırlık çalışmalarımız süresinde meydana gelen tüm dünyada ve ülkemizde yaşanan Coronavirüs (Covid19) salgını nedeniyle, alınan tedbirler kapsamında toplum sağlığı açısından bu yıl yapılacak olan festivalimizin 2021 yılına ertelenmesine oy birliği ile karar verilmiştir” dedi.
Sosyal Medya Üzerinden Çeşitli Mutfak-Yemek Etkinlikleri Yapılacak
Festivalin ertelenmesine karşılık bu yıl bir ilk uygulama yapacaklarını söyleyen Başkan Bulut “Üyelerden gelen konu ile ilgili önerilerde Aşçı Dernek ve Federasyonlarından oluşacak bir komisyon marifeti ile bu yıl yapılması ertelenen festival tarihine kadar sosyal medya üzerinden çeşitli mutfak - yemek etkinliklerinin yapılmasıyla ilgili komisyon kurulup bu etkinlik ilke ve yöntemleri belirlendikten sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır” dedi.



YAZARLAR

Tamamı