30.04.2024 06:59:50
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Dağ Günü Etkinlikleri!

Bolu ili Kıbrıscık ilçesinde 11 Aralık 2023 Birleşmiş Milletler Uluslararası Dağ Günü Etkinlikleri çerçevesinde 10 Aralık Pazar günü “ Dağ Günü Etkinlikleri” düzenleniyor. Yapılacak etkinliğe davetlisiniz.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR02 Aralık  2023 Cumartesi - 17:41
10 Aralık Pazar Günü Kıbrıscık da Dağ Günü Etkinliği
Bolu İli Kıbrıscık ilçesinde 11 Aralık 2023 Birleşmiş Milletler Uluslararası Dağ Günü Etkinlikleri çerçevesinde etkinlikler düzenleniyor. Kıbrıscık da bu yıl 2.si 10 Aralık Pazar günü düzenlenecek olup, etkinlik programı aşağıda belirtilmiştir.
- Saat: 10.00 da Köroğlu dağ evlerinde buluşma
- Kıbrıscık Kültür sanat evi gezisi
- Köroğlu heykel önünde toplu resim
- Köroğlu Dağı zirveye yürüyüş
- Akşam ekmek arası tavuk + Ayran ve sınırsız çay, muhabbet.

“11 Aralık 2023 Birleşmiş Milletler Uluslararası Dağ Günü Etkinlikleri çerçevesinde 10 Aralık Pazar günü düzenleyeceğimiz etkinliğimizde sizleri de aramızda görmekten onur duyarız” diyen Kıbrıscık Sürdürebilir Kalkınma Derneği Başkanı Muhammed Ali Kıvrak, Uluslararası Dağ Günü nedeniyle yaptığı açıklamada aşağıdaki bilgileri verdi.
Dağ Ekosistemlerinin Restorasyonu
Bu yıl Uluslararası Dağ Günü, "Dağ Ekosistemlerinin Onarılması" teması ile dağ ekosistemlerinin önemi hakkındaki farkındalığı artırmak, dağ ekosistemlerinin korunarak kullanılmasını sağlamak, günlük tehditler ve aşırı iklim olaylarına karşı dayanıklılığını artırmak, kırılganlığı azaltmak için bir fırsattır. Ne yazık ki dağlar, iklim değişikliği, sorumsuz kullanım ve kirlilik tehdidi altındadır.
Dağlar, hazinemizdir. Dünya nüfusunun %15'ine ev sahipliği yapar ve dünyadaki biyolojik çeşitliliğin tehditi altında olan tür şiddetle korunması gereken alanların yaklaşık yarısına ev sahipliği yapar. İnsanlığın yarısına günlük yaşam için tatlı su ihtiyacını karşılar, tarımın sürdürülebirliğini sağlar.
Küresel iklim ısınmaya devam ettikçe, dağ buzulları eriyerek tatlı su kaynaklarını etkiliyor ve dünyanın en yoksullarından bazıları olan dağ insanları hayatta kalmak için daha da büyük zorluklarla karşı karşıya kalıyor.
Dik eğimler, ormanların tarım, yerleşim veya altyapı amaçlı olarak temizlenmesi anlamına gelir; bu durum, habitat kaybının yanı sıra toprak erozyonuna da neden olabilir. Erozyon ve kirlilik, aşağı yönde akan suyun kalitesine ve toprağın verimliliğine zarar verir, arazi bozulumuna yol açar. Bu durum dağlarda yaşam süren insanların refahını olumsuz etkiler ve gıda güvensizliğine karşı savunmasız bırakır. Ormanlarımıza, Kıbrıscık ilçemizin doğal hazinelere sahip çıkmalıyız.
Gelin hep beraber bu anlamlı günde Köroğlu dağlarına çıkalım, sorunlara çözüm üretmek için harekete geçelim! Doğamızın eşsiz güzelliklerini hep beraber deneyimleyelim.

 

YAZARLAR

Tamamı