23.11.2024 12:34:49
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

DERDİM MEMLEKETİM!

Bolu Ak Parti Milletvekili aday adayı Abdullah Başaran; ?Allah nasip eder de aday olur, sonra da seçilip vekil olursam, vekilin görev ve sorumlulukları içinde çalışacağım. Bunun için de ?Vekil Bolu Çalışma Planı? yaptım. Tam bir takım çalışması olacak dedi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SAĞLIK09 Mart  2015 Pazartesi - 14:30
BAŞARAN, “BENİM DERDİM MEMLEKETİM”
Bolu Ak Parti Milletvekili aday adayı Abdullah Başaran; “Allah nasip eder de aday olur, sonra da seçilip vekil olursam, vekilin görev ve sorumlulukları içinde çalışacağım. Bunun için de “Vekil Bolu Çalışma Planı” yaptım. Tam bir takım çalışması olacak. Köyler, Yaylalar, tarım ve hayvancılık, işe buradan başlayacağım. Köylerin olduğu yerde Tarım yapılır. Tarım yapılan yerde hayvancılık yapılır. Bolu’nun tarımını, hayvancılığını, köylerini ve yaylalarını yeni Türkiye ’ye göre planlayacağım, projelendireceğim, onun için aday adayı oldum” dedi.
Çalışma hayatında hep yeniliklerin ve gelecek yılların projelerini oluşturduğunu belirten Abdullah Başaran; “Kendi ilçem Dörtdivan’da 72 bin metrekare sanayi arsası oluşturdum. Burada kendi işime ve bölge halkına fayda sağlayacak proje ürettim. Köyümüzde herkesin ev ihtiyacı vardı. “Birlikte yapalım” adında bir kooperatif kurduk. 3-4 sene uğraştık yine de başaramadık. Bu durumu özetleyen e-mail’imi Sayın Başbakanımızın özel kalem müdürüne gönderdim. Ve planladığım 2023 Yeni Türkiye’sinin yeni köylerinin resimlerini gönderdim. Köylerin imarı için büyükşehir yasasının çıkmasını hızlandırdı. 10.Kalkınma Planında kırsalın geleceğe hazırlanmasını tetikledi.
Yine 2023 hedeflerine ulaşabilmek için Sayın Başbakanımıza göndermiş olduğum başka bir e-mail de Türkiye’nin bütün köyleri, ilçeleri, şehirleri üretim alanı, Türkiye’de üretilen ürünlerin satışı, vitrini, mağazası, showroom’u bir ekonomi şehri hayali oluşturdum. Böyle bir yer Dünya’da Türkiye’de olmalı, Türkiye’de Bolu olmalı, Bolu’da da Dörtdivan – Gerede olmalı. Burada 81 vilayetin sanayi odaları 81 adet showroom binası olmalı. Burası Türkiye’nin ihracat merkezi, ekonomi şehri, turizm şehri olmalı. Burası Türkiye’nin çok önemli coğrafi yeri, Türkiye’nin her insanı buradan geçiyor. Bunu Dünya’ya açtığında Bolu coğrafyasının %60 orman olan tabiat güzellikleriyle bu güzel ormanlar arasında yüzlerce 5 yıldızlı otel, on binlerce Dünya insanının bu ekonomi şehrine gelmesi ve haftalarca kalması Türkiye’nin turizmine, Türkiye’nin ihracatını çok artırarak üretim alanlarının üretim kapasitesinin fazlasıyla artmasını sağlayacaktır” dedi.
src=
“CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYINI DAHA ÖNCE DÜŞÜNMÜŞTÜM”
İşi icabı Türk Standartları Enstitüsü’ne giden ve camdan dışarı baktığında Başbakanlık binasının küçük olduğunu gördüğünü söyleyen Başaran, kafasında bir proje geliştiğini şu sözlerle ifade etti; “Yine bir gün işim icabı Türk Standartları Enstitüsüne gitmiştim. Odadan dışarı baktığımda Başbakanlık binasını gördüm. Bu binanın küçük olduğunu gördüm. Bakanlık binaları dağınık ve bir sürü de ek binaları var. Vatandaşlar bazı bakanlık binalarına kendi araçlarıyla gidemiyor, belli noktadan sonra taksiye binerek gidiyorlar. Araç park sorunu yüzünden kafamda bir idare şehri planı oluşuyordu. Bu işe uygun olabilecek Atatürk Orman Çiftliği coğrafyası aklıma geldi. Atatürk Orman Çiftliğinin en yüksek yerine Aksaray- Başbakanlık Binası ve kurumlarıyla birlikte. Etrafında parklar, bahçeler, onun etrafına bakanlık binaları ek binaları dahil edilmiş hali devamına bakanlık parkları, bahçeleri devamına vatandaşa ait parklar, bahçeler. Bunları çevreleyen bölümlere servis, minibüs yolu. Bu hayal planını hazırladım fakat işlerimin yoğunluğundan e-mail göndermeyi unuttum. Televizyonda haber izlerken Söğütözü’ne yeni başbakanlık binası yapılacak haberini duydum. Hemen hazır olan hatırlatma projemi Sayın Başbakanımıza gönderdim.3-4 ay sonra Atatürk Orman Çiftliğinin en yüksek yerinde inşaat çalışması başladı ve bugünün Cumhurbaşkanlığı sarayı kuruldu. Bundan da çok mutluyum. Cumhurbaşkanlığı Sarayının proje hatırlatmasında faydalı olduğumu düşünüyorum.”
BOLU’ da TURİZM
Allah Bolu’ya bütün güzelliği vermiş, bu güzelliği dünyaya açacağız. Bolu’yu Türkiye’nin ve dünyanın ekonomi şehri, tanıtım şehri showroom şehri ile tamamlayacağız. Bolu’yu küresel turizme açacağız.
Türkiye’nin bütün yaylaları, köyleri, ilçeleri üretim alanı olacak, Türkiye’de bütün üretilenler dünyaya Bolu’da tanıtılacak. Dünya coğrafyasında böyle bir tanıtım ve kalıcı showroom ülkesi Türkiye’dir. Türkiye’de buna en uygun yer Bolu’dur. Bolu’da buna en uygun yer DÖRTDİVAN-GEREDE’dir.
Bolu’da Türk ekonomisinin 81 vilayetinin üretilen ürünlerini DÖRTDİVAN ve GEREDE coğrafyasına 81 adet showroom binaları yapılmalıdır. Her vilayetten üretilen ürünler burada kalıcı showroomlarda tanıtılacak. Dünya Bolu’ya gelecek. Bu showroomlarda çalışacak kişi sayısını siz düşünün. 10.000 lerce kişi şirketleri temsilen Bolu’da olacak. Bu bölgede konaklama ve barınma ihtiyaçlarını gidermek için DÖRTDİVAN-GEREDE-YENİÇAĞA-MENGEN-BOLU konut inşaatı, tarım ve hayvancılık artarak gelişecektir. Böyle ekonomi showroom şehrine dünyadan 10.000 lerce alıcı gelecek. BOLU-DÖRTDİVAN-YENİÇAĞA-GEREDE-MENGEN ormanları arasında yüzlerce 5 yıldızlı otel olacak ve bu bölgeye gelenler haftalarca kalacak. Böylece Bolu ve Türkiye ekonomisini dünyaya açarak üretimin, istihdamın, ihracatın artmasına vesile olacaktır.
Burada Türkiye’nin iç dinamikleri ile uluslararası dış dinamiklerini buluşturacağız. Ekonomide iş birliği yapacağız. Burası Türkiye’nin ihracat merkezi olacaktır. Hayal değil gerçekleşecek doğrulardır. İklim turizmini sıcak çöl ikliminde yaşayan ülkeleri Bolu’ya ve Türkiye’ye kazandırabiliriz. Çöl iklimi, sıcak iklimi olan ülkelere bakalım; Suudi Arabistan- Fas- Tunus-Cezayir- Libya- Katar- Bahreyn-Irak... Bunların hepsi de Müslüman ülkeler, bu insanlar Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim aylarında yaşadıkları ülkeler çok sıcak olduğu için gündüzleri dışarıya çıkamıyorlar. Evlerinde klimanın altında akşama kadar duruyorlar. Gece dışarı çıkıp yaşamlarını sürdürüyorlar. Bolu’ya biz bu insanlara göre bir turizm yapılanması sağlayabiliriz. 5 ay bu coğrafyada ormanların arasında, yaylalarda Bolu’ da turizm sektörünü açabiliriz. İşte Bolu’da bütün turizm çeşitliliği var. Bu sıcak iklim turizminin çeşitliliğini Bolu’ya ve Türkiye’ ye kazandırabiliriz.
HAYVANCILIK VE YAYLACILIK YAPANLARIN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ
Türkiye’ de hayvancılık genelde köylerde ve kırsal alan yaylalarda yapılmaktadır. Hayvancılık içinde hemen hemen her ilin ilçenin köyleri ve yaylaları mevcuttur. Bu yaylalarda yayla evleri eskimiş ve yıkılmıştır. Yeni ev ve müştemilat yok denecek kadar azdır. Yaylalarda hayvancılık yapmak isteyip de ev ve müştemilat yapmak isteyen haneler, aileler vardır. Yeni Türkiye’de Bolu’da Ülkemizin geniş coğrafyasında hayvancılık yapmak isteyenlerin önü açacağız. Belli bir standartta ev ve müştemilat yeri belli bir hayvan sayısı gibi yerleşime uygun sistem kurulmasını sağlayacağız. Hayvancılıkta en ucuz maliyet ve rekabet gücü hayvanların 7-8 ay gibi devletin tasarruf altındaki meralarda ve hazine arazilerinde hayvanların otlatabilmeleridir. Hayvancılık yapanlar Nisan ve Mayıs aylarında yaylalara göçerler. Kasım aylarında dönerler ve ürün almak için çalışırlar. Burada yayla yolları toprak yol olduğu için ilkbahar suları ile yollar bozulmaktadır. Yolların bakımı ve düzeltme çalışmaları yapılmasını sağlayacağız. Yaylalarda ve hayvancılık yapılacak coğrafyada elektrik getireceğiz. Yaylaların % 70- %80’inde su sıkıntısı vardır. Yaylalarda kalanlar traktörleri ile kendi ihtiyacı ve hayvanların ihtiyacı için 2-3 tonluk tankerler ile su taşımaktadırlar. Hayvancılığın artması ve gelişmesi için yaylalarda, hayvancılık yapılacak coğrafyalarda su için yerüstü ve yeraltı sondaj su çalışmaları yapılmasını planlayacağız. Sondaj su çıkaracağız. Su deposu yapacağız ve bundan yaşam alanlarına, yaylaların bazı yerlerine su vereceğiz. Bu durumda hayvancılık ve yaylacılık yapanların önü açılmış ve işleri kolaylaştırılmış olacak.
Böylece hayvancılık misli ile artacaktır. Hayvancılık ekonomisinde üretim ve denge ülkemiz lehine değişecek. Hayvancılık ve hayvan ürünleri sanayi de gelişecek. Rekabet gücü artarak ihracat da artacaktır.
Haber: Faruk ÇİDEM boluolay.com

YAZARLAR

Tamamı