4.05.2024 23:24:00
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Dörtdivan da Çanakkale Zaferi..

Bolu Dörtdivan'da da Çanakkale Zaferinin 102. Yılı ve Şehitler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. "Çanakkale Destanı" konulu Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmasında ilk üç dereceye girenlere ödülleri verildi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN19 Mart  2017 Pazar - 17:16
Dörtdivan’da Çanakkale Zaferi Kutlandı
Dörtdivan’da Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü Anma programı düzenlendi
Bolu Dörtdivan da Çanakkale Zaferinin 102. Yılı ve Şehitler Günü Anma programı Saat 14.00’de Kaymakamlık önünde bulunan Atatürk Anıtına, Kaymakam ve Belediye Başkanı tarafından çelenkler sunumuyla başladı. Çelenk sunumunu takiben Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız eşliğinde Bayrağımız göndere çekildi.

Programa; Dörtdivan Kaymakam Vekili Mehmet Naim Akgül, Dörtdivan Belediye Başkan Vekili Ali Bilgi, Dörtdivan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bal, Dörtdivan Garnizon Komutanı J.Kd.Bşçvş. Atilla Acarer, Dörtdivan Emniyet Amiri, Kamu Kurum ve Kuruluşların Müdür ve yetkilileri, Öğretmenler, öğrenciler, şehit aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programı, Şehit Orhan Yalçın Ortaokulu tarafından hazırlanan etkinlikle Dörtdivan Anadolu Lisesi çok amaçlı salonunda devam etti. Çelenk sunumuna katılan hazirun Okul programına da iştirak etti.

Dörtdivan Anadolu Lisesinde ki Anma Programına girerken "Çanakkale Destanı" konulu Resim sergisi gezilerek, salona geçildi. Ve program Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı. Dörtdivan Şehit Orhan Yalçın Ortaokul Müdürü Vedat Ceylan günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Dörtdivan İlçe Jandarma Bölük Komutanlığından Jandarma Astsubay Mükerrem Gökçe Çanakkale Zafer’inin askeri yönünü anlattı. Akabinde Çanakkale Şehitlerine Şiirler ve Yarışmada birinci gelen şiir okundu. Öğretmenler Zafer Odabaşı ile Gözde Candemir tarafından Çanakkale Türküleri seslendirildi ve Tiyatro ile Oratoryo gösteriminden sonra yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

"Çanakkale Destanı" konulu Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmasında ödüller verildi.
Resim dalında; Çavuşlar İlkokundan Kübranur Kasap birinci, Cumhuriyet İlkokulundan Asiye Nur Yılgın ikinci ve Elif Betül Nur Doğangün üçüncü oldu.
Kompazisyon dalında; Yunus Emre Ortaokulundan Melisa Konuk birinci ve Hatice Nur Kayaalp ikinci, Şehit Orhan Yalçın Ortasokulundan Arda Anıl Korkmaz da üçüncü oldu.
Şiir dalında; Dörtdivan Anadolu Lisesinden Nisanur Özçakır birinci, Engincan Yaman ikinci ve Oğuzhan Demirer üçüncü oldu.

Birinciler ödüllerini Kaymakam Vekili Mehmet Naim Akgül'ün elinden aldılar. İkinciler ise ödüllerini Dörtdivan Belediye Başkan Vekili Ali Ali Bilgi den aldılar. Üçüncülere de Dörtdivan Garnizon Komutanı J.Kd.Bşçvş. Atilla Acarer tarafından verildi.
Ödül töreninin ardından anma programı sonlandırılarak, programa katılan hazirun Şehit mezarlarını ziyaret ederek, dualar okundu.
Fotoğraflar için Tıklayın



 

YAZARLAR

Tamamı