5.05.2024 23:34:41
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

DÜKKAN SAVAŞLARI

Bolu Dörtdivan Belediyesi, hak sahiplerine gönderdiği tebligatta 31 Ekim 2016 tarihine kadar dükkanlarını yıkmalarını, bu tarihe kadar yıkılmadığı takdirde Belediye ekipleri tarafından yıkımın yapılacağını ve yıkım masraflarının hak sahiplerinden alınacağını bildirdi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN08 Ekim  2016 Cumartesi - 16:03
Çavuşlar Mahallesi Gerede Caddesi üzerinde bulunan dükkanlar, Dörtdivan Belediyesi tarafından Camii dokusuna zarar verdiği gerekçesiyle yıkılmak isteniyor.
Kültür Bakanlığı Ankara 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Kararını dayanak olarak gösteren Dörtdivan Belediyesi, hak sahiplerine gönderdiği tebligatta 31 Ekim 2016 tarihine kadar dükkanlarını yıkmalarını, bu tarihe kadar yıkılmadığı takdirde Belediye ekipleri tarafından yıkımın yapılacağını ve yıkım masraflarının hak sahiplerinden alınacağını bildirdi.

Yıkım kararına tepki gösteren Dükkan sahipleri, Belediye'nin hukuka aykırı bir şekilde dükkanlarını yıkarak yerlerini başka bir maksatla kullanmak istediğini belirttiler. Tarihi çok eskilere Osmanlı Devleti dönemine uzanan bu dükkanların, Belediye tarafından kamulaştırma yapılmadan yıkılmasının amaçlandığını belirterek, daha öncede İl Özel İdaresi marifetiyle yıkıma uğraşıldığını fakat bu girişimi de durdurduklarını söylediler. Dükkan sahipleri yaptıkları açıklamada, Belediyenin burayı kamulaştırmak için maliyet çıkarttırdığını ancak yüksek maliyet çıkınca para vermeden amacına ulaşmak için Kültür Varlıklarına ısrarlı yazılar yazarak bu dükkanları Kültür Varlıkları Koruma kapsamına sokarak cami dokusuna zarar verdiği gibi mesnetsiz bir gerekçe ile yıkmaya çalıştığını söylediler. Dükkan sahipleri ayrıca bu girişimin arkasında Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin bulunduğunu nihai amacın Çavuşlar Mahallesi'nin cazibesini azaltmak olduğunu belirttiler.

Dükkan sahipleri adına bir açıklama yapan Avukat Elif Şenol Piroğlu da, Dörtdivan Belediyesi'nin gönderdiği tebligattaki gerekçelerin hukuka aykırı olduğunu, yıkım işinin Dörtdivan Belediyesi'nin yetkisinde olmadığını Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nun da yıkılması yönünde bir ısrarının olmadığını söyledi. Avukat Elif Şenol, Dörtdivan Belediyesi'nin hukuka aykırı bir yıkım gerçekleştirmesi halinde ise ağır bir tazminat ödemeye hazırlıklı olmasını belirtti.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu ise, hak sahipleri ile görüştüklerini ve uzlaşmaları halinde kendileri ile protokol yapılıp Altındağ Caddesi üzerindeki parkın olduğu alandan kendilerine yer verileceğini söyledi. Hasan Uzunoğlu iki tarafın avukatları eşliğinde görüşüp bir uzlaşmaya varılabileceğini ve varılam uzlaşmanın bir protokole dönüştürülebileceğini de sözlerine ekledi.
Mutlu BİLGE
07.10.2016 / DÖRTDİVAN
www.boluhavadis.net
www.dortdivandailynews.simplesite.com



 

YAZARLAR

Tamamı