5.05.2024 13:51:34
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Geredeli Genel Sekreter Oldu

Bolulular başarıdan başarıya koşarken, Dünya İslam Sağlık Birliği Genel Sekreteri, Sağlık-Der Genel Başkanı Bolu Geredeli Kasım Sezen oldu. Halen, kurucusu olduğu Maltepe Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin Başhekimi olan Sezen, ulvi bir görev daha üstlendi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SAĞLIK07 Aralık  2016 Çarşamba - 18:27
DÜNYA İSLAM SAĞLIK BİRLİĞİ KURULDU 
Sağlık Derneği’nin İstanbul’da tertip ettiği Dünya Müslüman Sağlık Toplulukları Kongresi başarıyla sonuçlandı. 3 gün süren kongrede İslam ülkelerindeki sağlık sistemleri tartışıldı, istişarede bulunuldu. Kongrenin sonunda Dünya İslam Sağlık Birliği kuruldu ve hedefler belirlendi.
Sağlık Derneği tarafından düzenlenen Dünya Müslüman Sağlık Toplulukları kongresi 2-4 Aralık’ta İstanbul’da yapıldı. 65 ülkeden 550 katılımcının olduğu kongrede “Sığınmacılar ve Sağlık Sorunları, Sağlık ve Sosyal Güvenlik Sistemleri, Müslüman Topluluklarda Sağlık Yardımları Organizasyonları, Müslüman Topluluklarda Sağlık Eğitimi ve Öğrenci Değişim Programları” tartışıldı. Kongrenin sonunda Dünya İslam Sağlık Birliği kuruldu.

Dünya İslam Sağlık Birliği Genel Sekreteri Geredeli Uzm. Dr. Kasım Sezen oldu.
Dünya İslam Sağlık Birliği Genel Sekreteri, Sağlık-Der Genel Başkanı Kasım Sezen oldu. Dünya İslam Sağlık Birliği’nin kuruluş amacı ve hedefleri kararlaştırıldı. Ardından Dünya İslam Sağlık Birliği, ilk olarak acı, fakirlik ve adaletsizliğin çoğunlukla Müslüman ülkelerde olduğuna dikkat çekerek “Sosyal ve siyasal alanlardaki bu trajik tablo sağlık alanında da kendini gösteriyor. Bu dönemde sağlık camiasının sorumluluğu daha da artmıştır” diyerek her gün yüzlerce Müslümanın öldüğü, yaralandığı, göç ettiği bölgelerin göz ardı edilmeyeceği belirtildi. Sonrasında sağlık hizmetlerinin sunumunda ülkeler arası bilgi paylaşımı için ortamın sağlanmasının gerekliliğine dikkat çekilerek, İslam dünyasında ilaç ve tıbbi ürün üretimi teşvik edilmesine karar verildi. Öte yandan başta Suriye olmak üzere birçok İslam ülkesinden göç eden Müslümanların yeterli barınma, eğitim ve sağlık şartlarına sahip olması için çocuklara İslami değerlere uygun eğitim verilmesinde, koruyucu ve tedavi edici sağlık şartları sağlanması için çalışma yapılması kararı alındı.


Kasım Sezen Kimdir?

Uzman Dr. Kasım Sezen 31 Ekim 1966 doğumlu olup, Bolu Gerede İkinci Avşar Köyü Nüfusuna kayıtlı. Ankara İmam Hatip Lisesi ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ihtisasını tamamladı.
Üniversite yıllarından başlamak üzere 10 yıl Milli Gençlik Vakfı’nda Üniversite Başkanlığından Genel Başkan Yardımcılığına kadar değişik görevlerde bulundu. Bu kurumun tanıtım ve halkla ilişkiler faaliyetlerini yürüttü.
Yurtdışı ve yurtiçinde 60’dan fazla şube ve temsilciliği bulunan Sağlık-Der’in Genel Başkanlığını yapmaktadır. Kurucusu olduğu Fiz-der’in Genel Sekreteridir.
Saadet partisinin Genel Merkez Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.
Aksiyon Limitet Şirketi’ni kurdu ve işletti.
İstanbul Merkezli MERT İnşaat, Dekorasyon, Mağazacılık Grubunun Azerbaycan İşletmelerinin Genel Müdürlüğünü yaptı.
Bu görevde bulunduğu 8 aylık dönemde mağaza sayısını birden üçe çıkardı.
Bakü’de Amerikan Üniversitesi, Azerbaycan Oteli, Türk Amerikan Medikal Center ve ondan fazla iş merkezi, lüks konut projesinin ihalesini alıp teslimatını yaptı.
Mağazaların aylık 30.000 dolarlık cirosunu 250.000 dolara çıkardı. Toplam yıllık ciroyu 400.000 dolardan 5.000.000 dolara çıkardı.
Dekorasyon malzemeleri Azerbaycan’a Avusturya’dan ithal edilirken Türkiye ve İran’dan da alım yaparak maliyeti azaltıp ürünleri çeşitlendirdi. Azerbaycan alçıpan piyasasının %60’ının satışını yapıp, fiyatı tespit eder hale geldi.
Azerbaycan, Bakü’de Türk Amerikan Medical Center’in kurucularındandır. Üç yıl burada sorumlu hekim olarak görev yaptı.
Kuzey Amerika’da yaygın bir yardım kuruluşu olan Global Relief’in Azerbaycan’da yıllık 100 bin dolarlık yardım programını organize etti. Bu program dahilinde Bakü’de İbni Sina Kliniği’nin kurulmasına öncülük etti.
Ankara Gülmay Fizik Tedavi Hastanesi’nde çalıştı.
Halen, kurucusu olduğu Maltepe Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin Başhekimidir.
Yayınlanmış Akupunktur Ders Kitabı, Sıfırdan Başarmak, İkna Sanatı, Yüzünüzü İnsanlara Gösterin, 12’den Vurmak, Yöneticinin Sihirli Lambası, İçli Bir Yağmur Beklerim, editörlüğünü yaptığı üç adet kitap, yüzden fazla bilimsel ve aktüel makalesi bulunmaktadır. Tıbbiye Bülteni, Kozan Çağrı ve Aktif Hayat gazetelerini çıkarttı ve Gençlik Dergisinde yayın koordinatörlüğü yaptı.
İngilizce, Rusça ve Arapça bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.





YAZARLAR

Tamamı