29.04.2024 09:12:12
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

İncelemelerde Bulundular!

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Kadir Çokçetin ve 9. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, Bolu ilindeki korunan alanlar, milli parklar ve tabiat alanlarında incelemelerde bulundular. Bolu'nun iki milli parkını da ziyaret eden heyet saha ekiplerinden bilgiler aldı.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR05 Nisan  2023 Çarşamba - 18:59
Çokçetin ve Başyiğit, Bolu da İncelemelerde Bulundular!
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürü Kadir Çokçetin ve Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, ilimizdeki korunan alanlar, milli parklar ve tabiat alanlarında incelemelerde bulundu.

Göreve geleli üç ay olan DKMP Genel Müdürü Kadir Çokçetin ve DKMP 9. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit ilimizin dünyaca ünlü tabiat alanlarını tek tek gezip brifing aldı.

Heyet Saha Ekiplerinden Bilgiler Aldı.
Bolu’nun iki milli parkını da ziyaret eden heyet saha ekiplerinden bilgiler aldı. Heyet Bolu merkezin 42 km uzağında bulunan Yedigöller Milli Parkının 7 gölünü ve çevre doğasını bizzat incelemenin ardından, Abant Milli Parkını ve tanıtım merkezini ziyaret etti. Şehrin 16 km uzağında bulunan Gölcük ve 35 km uzaklığındaki Beşpınarlar Tabiat alanlarının ardından son olarak 39 km uzağında bulunan Yeniçağa Gölü Sulak Alanı incelendi.

Başyiğit, Yeni Projelerle Dikkatleri Üzerine Topladı
Daha önce ilimizde Orman Bölge Müdürlüğünde Aladağ Orman İşletme Müdürü olarak çalışan Hasan Başyiğit DKMP 9. Bölge Müdürü olduktan sonra ilimize özel ihtimam göstermeye başladı. Sık sık Bolu’ya gelerek görev ve sorumluluk sahası içindeki milli parklar, tabiat alanları, sulak ve avlaklarda incelemelerde bulunan Başyiğit yeni projelerle dikkatleri üzerine topladı.

Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, geçen yıl Gölcük'ü 423 bin 75, Abant'ı 548 bin 93, Yedigöller'i ise 186 bin 667 kişi ziyaret etti. Bu sene sayıların yükselmesi bekleniyor. (Kaynak: boluolay.com)






YAZARLAR

Tamamı