22.11.2024 23:58:11
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

İŞKUR'dan Kadın Boyacılara Destek

İŞKUR Genel Müdürlüğü, İl müdürlükleri kanalıyla projeye destek sunuyor. Kadın usta adaylarının eğitimleri süresince günlük zaruri gider ödemeleri İŞKUR tarafından gerçekleştirilirken, iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri de karşılanıyor.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL30 Eylül  2016 Cuma - 11:27
İŞKUR Kadın Ustalar Yetiştirmeye Devam Ediyor.
Kadınların mesleki gelişimlerine ve kendi ayakları üzerinde durabilmelerine destek olmak amacıyla Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (ASPB) ve Filli Boya işbirliğiyle hayata geçirilen, “Filli Kadın Ustalar” projesiyle ülkemizdeki kadın iş gücü değerlendirilerek, 20–50 yaş aralığındaki kadınların istihdamına katkı sağlanması planlanıyor.
‘Proje ile kadınların meslek sahibi olmalarının yanı sıra kendilerine olan güvenlerinin desteklenmesi ve geleceğe umutla bakmalarının sağlanması hedefleniyor. Proje kapsamında, kadın ustaların istihdamını kolaylaştıracak gerekli temel, teorik ve pratik eğitimleri sağlamanın yanında, belirli mesleklerde zorunlu hale getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi’ni edinmeleri için gerekli olan tüm altyapı sunuluyor.
Kadınlar Boya Yapmanın Tüm İnceliklerini Öğreniyor
Projeye katılım konusunda kadın boya usta adayları için herhangi bir iş tecrübesi şartı bulunmuyor. Adaylar, çalışmaya sıfırdan başlamış dahi olsalar verilecek eğitimlerle gereken tüm bilgilere sahip oluyor. Kadın boya ustası adayları, uzun yıllar boyunca yalıtım, inşaat boyacısı eğitimi ve seminerleri veren ve Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan ortak protokollerde görev alan Saha/Usta İlişkileri ve Eğitim Bölümü personelleri tarafından eğitiliyor. İş sağlığı ve güvenliği, boya özellikleri, boyama teknikleri ve malzeme eğitimi başlıkları altında teknik ve uygulamalı eğitime tabi tutulan adaylara eğitimlerde boya uygulamasının a’dan z’ye bütün incelikleri aktarılıyor.
Teorik bilgilendirmeler ve pratik uygulamaları içeren eğitim süreçlerinin sonunda kadın boya ustası adayları boyacılık mesleğini doğru icra etmelerini sağlayacak temel bilgilere sahip oluyor. Uygulama dersleri için duvar yüzeylerinde birebir uygulamaların yapılabildiği kapalı alanlar tercih ediliyor.
Projesi’nin ilk eğitimi Denizli’deydi
İlk olarak Denizli’de başlayan proje eğitimleri Türkiye’yi dolaşmaya devam ediyor. Eğitimlerini tamamlayan kadın boyacılar, sınav takvimine uygun olan en kısa zamanda inşaat boyacısı mesleki yeterlilik sınavına girme hakkı kazanıyor. Sınavda başarılı olan kadın ustalar ise ‘İnşaat Boyacısı Mesleki Yeterlilik Belgesi’ni alarak boyacılık mesleğini icra etmeye hazır hale geliyor.
Projeye Bir Çok Yeni İl Dahil Edildi
Proje kapsamında ilk olarak belirlenen pilot illerde (Denizli, İzmir, İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Konya, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon, Tekirdağ ve Van) gerçekleştirilen eğitimler projeye birçok yeni ilin dâhil edilmesiyle genişletildi.
Bu kapsamda yakın dönemde Aydın, Edirne, Giresun, Kayseri, Balıkesir, Eskişehir, Erzurum, Erzincan, Mersin, Kütahya, Kocaeli–Gebze ve Manisa illerinde yeni eğitimler gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra İstanbul ve Konya illerinde ikinci bir yeni eğitim organize edilirken, Muğla – Bodrum’da ise kadın usta adaylarına özel bir eğitim verilecek.

İŞKUR’dan Kadın Boyacılara Destek
İŞKUR Genel Müdürlüğü, İl müdürlükleri kanalıyla projeye katılmak isteyen adayların bulunması ve sisteme kayıt olmaları konusunda destek sunuyor. Kadın usta adaylarının eğitimleri süresince günlük zaruri gider ödemeleri İŞKUR tarafından gerçekleştirilirken, iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri de karşılanıyor.
Proje Başvurusu
Projeye dâhil olmak isteyen kadın usta adayları, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Hizmet Merkezleri, Filli Boya Bölge Temsilcilikleri ya da Filli Boya Çağrı Merkezi (444 1 222) ile iletişime geçebiliyor.



 

YAZARLAR

Tamamı