19.03.2024 14:48:48
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Ödüller Sahiplerini Buldu

Geleneksel olarak düzenlenen Rahvan At Yarışlarının 11. koşusu, Gerede ilçesi Mangallar Köyü yolu üzeri yeni Karayolları Bakımevi karşısındaki alanda yoğun katılım ile düzenlendi. 8 kategoride gerçekleştirilen At yarışlarında, dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR01 Ağustos  2022 Pazartesi - 21:16
Gerede Koşusunda Ödüller Sahiplerini Buldu
Bolu ili Gerede İlçesinde her yıl Geleneksel olarak düzenlenen Rahvan At Yarışlarının 11. Koşusu, Gerede ilçesi Mangallar Köyü yolu üzeri yeni Karayolları Bakımevi karşısındaki alanda yoğun katılım ile düzenlendi. 8 kategoride gerçekleştirilen yarışmada, dereceye girenlere ödülleri Milletvekili, Kaymakam, Belediye Başkanı ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Bolu Gerede Belediyesi, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Gerede Rahvan Atçılar Kulübü İşbirliği ile organize edilen yarışlarda Baş 10.750 TL, Baş altı 8.500 TL, Büyük Orta 7.500 TL, Küçük Orta 6.500 TL, Dörtlü Tay 5.500 TL, Üçlü Tay 5.000 TL, İthal A 3.750 TL, İthal B 2.500 TL olmak üzere 8 kategoride ki ödüller sahiplerine takdim edildi. Ayrıca Deste ve İkili Tay kategorisinde dereceye giren yarışmacılara ödülleri Gerede Belediyesi tarafından takdim edildi. Yarışta Geleneksel Spor Dalları Federasyonunun son çalıştayında alınan kurallar uygulandı.

Rahvan atlarını değerlendiren Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı açıklamada; “Rahvan at, binicisini sarsmadan uzun mesafe kat edebilen at demektir. Eskiden savaşlarda bu atlar kullanılmıştır. Biz de bu geleneği ve kültürü yaşatmak için böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. Amacımız dostluk bağlarını güçlendirmek ve unutulmaya yüz tutmuş geleneksel ata sporumuzu tekrar canlandırmak. İnsanlık tarihinin en zengin kültürlerinden birine sahip olan medeniyetimizde güreş, okçuluk, cirit ve binicilik gibi sporlar, yüzlerce yıl önceki coşkusuyla varlığını sürdürüyor. Kültürümüzün birer aynası olan bu sporlarımızı destekleyerek geleceğe taşınması için çalışıyoruz. Rahvan at yarışları bugün Türkiye'de yaygın olarak yapılıyor. Rahvan atları koşusu geleneksel güzelliklerimizi geleceğe taşıdığımızın da bir örneğidir. Gerede Belediyesi, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Gerede Rahvan Atçılar Kulübü işbirliği ile bu yıl 11. sini Düzenlediğimiz Geleneksel Rahvan At Yarışları Gerede Koşusu'na; AK Parti Bolu Milletvekilimiz Fehmi Küpçü, İlçe Kaymakamımız Cengiz Ayhan, AK Parti İlçe Başkanımız İsmail Çetin, Belediye Meclis Üyelerimiz, İl Genel Meclis Üyelerimiz, AK Parti İlçe Teşkilatımız, İlçe Jandarma Komutanımız, İlçe Emniyet Müdürümüz, siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri ile beraber katıldık, dereceye giren yarışmacılara ödüllerini takdim ettik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.


 

YAZARLAR

Tamamı