30.04.2024 09:59:50
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

Bolu Dörtdivan Kaymakamı Mustafa Düzgün “Dörtdivan İlçemizin ve ülkemizin fedakar öğretmenlerinin bu değerli gününü en içten dileklerimle kutluyorum”

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR23 Kasım  2023 Perşembe - 15:31
Kaymakam Düzgün, Öğretmenler Günü Kutlu Olsun.
Bolu Dörtdivan Kaymakamı Mustafa Düzgün, “24 Kasım Öğretmenler Günü” münasebetiyle mesaj yayınlayarak; “Dörtdivan İlçemizin ve ülkemizin fedakar öğretmenlerinin bu değerli gününü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.
Kaymakam Düzgün yayınladığı mesajında: “Bizler ilk emri “Oku” olan bir dinin mensubu aynı zamanda “bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” düsturunu kendisine şiar edinen bir medeniyetin evlatlarıyız. Bu inançla “öğrenmenin” ve “öğretmenin” de kutsal bir görev olduğuna inanırız.
Ülkemizin aydınlık geleceği olan bugünkü gençliğimizin bilgili, donanımlı ve üretken birey olarak yetişmesi, milli ve manevi değerlerimizi özümsemesi, toplumumuzun ihyası ve inşası ancak böylesi kutsal bir görevi olan öğretmenlerimizin gayreti ve özverisi ile mümkün olacaktır.
Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk de “Yeni nesli, Cumhuriyet’in özverili öğretmen ve eğitmenleri, sizler yetiştireceksiniz; yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin yeteneğiniz ve özveriniz derecesiyle uygun olacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister.” diyerek ülkemizin geleceğini öğretmenlerimize emanet etmiştir. Böylesine önemli bir sorumluluğu ilçemizde ve ülkemizin dört bir yanında her türlü zorluğa göğüs gererek fedakârca yapan öğretmenlerimiz en içten saygıyı, minneti ve teşekkürü hak etmektedir.
Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı gün vesilesiyle başta Başöğretmenimiz olmak üzere, şahsımın üzerinde emeği olan öğretmenlerimin, Dörtdivan İlçemizin ve ülkemizin fedakar öğretmenlerinin bu değerli gününü en içten dileklerimle kutluyorum.
Ebediyete intikal eden, görevi başında şehit düşen öğretmenlerimizi rahmetle minnetle anıyor, görevi başındaki öğretmenlerimize de esenlikler ve başarılar diyorum” ifadelerine yer verdi.

 

YAZARLAR

Tamamı