30.04.2024 08:07:02
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Öğretmenler, Yemek de Yarıştı!

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından “24 Kasım Öğretmenler Günü Türk Mutfağı Ana Yemek ve Tatlı Yarışması” yapıldı.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR25 Kasım  2023 Cumartesi - 17:26
24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ TÜRK MUTFAĞI YEMEK YARIŞMASI YAPILDI
T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından “24 Kasım Öğretmenler Günü Türk Mutfağı Ana Yemek ve Tatlı Yarışması” yapıldı.
İzzet Baysal Abant MTAL mutfak atölyelerinde gerçekleşen “24 Kasım Öğretmenler Günü Türk Mutfağı Ana Yemek ve Tatlı Yarışması'na” öğretmenlerden bazıları anneleriyle, bazıları çocuklarıyla, bazıları da eşleriyle birlikte katıldı. Birlikte yarışarak, yemek hünerlerini sergileyip, değerli şeflerden oluşan jüri üyeleri karşısına eşsiz Türk yemeklerini çıkardılar.
Öğretmenleri mutfak atölyelerinde yemekleri pişirmeleri esnasında da ziyaret eden ve Ödül Törenine katılanlar; Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı, Mesleki Teknik Eğitim Şube Müdürü Sabri Gündüz, Destek Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet Değirmenci, Strateji Şube Müdürü Fatih Fedakar katıldı. Yarışmacıların yemeklerini çok değerli Executive şefler: Fikret Arslan, Raşit Özkan, Sercan Özsoy, Emre Temel, Emre Özgül, Taner Öngel, Ümit Yavuz değerlendirdi.

Öğretmenlik mesleğinin önemine yönelik farkındalığının geliştirilmesi, toplumsal ve bireysel farkındalığın artırılması, birlik ve beraberlik duygularının geliştirilmesi, öğretmenlerimizin moral ve motivasyonlarının arttırılması ve mesleki yaşamlarında akademik çabalarının yanı sıra sosyal ve duygusal deneyimlerinin değerine yönelik farkındalığının arttırılması amacıyla düzenlenen yarışmaya 10 istasyonda ikili olarak 20 kişi katıldı.
“ÖĞRENCİLERİMİZ, ÇOCUKLARIMIZ ARTIK ANNE YEMEKLERİNİ TÜKETECEKLER”
İzzet Baysal Abant MTAL Müdürü Ayhan Vural; “İzzet Baysal Abant Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü Türk Mutfağı Ana Yemek ve Tatlı Yarışmasını gerçekleştiriyoruz. 3.sünü yapmış olduğumuz bu yarışmada şeflerimize, yarışmacı öğretmen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten bugün çok sıcak bir ortam oldu. Aileler çocuklarıyla birlikte, eşleriyle birlikte, hatta anneleriyle birlikte geldiler. Ana yemekleri yapıyorlar. Bu çalışmaları inşallah bundan sonra da devam ettireceğiz. Ben şeflerimize, öğretmen arkadaşlarıma, burada görev alan öğrencilerimize, yarışan öğretmenlerimize, öğretmenlerimizin eşlerine, annelerine, onların çocuklarına, ailelerine en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum. Gerçekten unutulmaz bir akşam. Bu tip yarışmalarında bundan sonra ‘Anne Mutfağı ve Anne Yemeği' olarak devam etmesini canı gönülden istiyoruz ve destekliyoruz. Çünkü günümüzde uluslararası firmaların etkisine kadar zincir işletmelerin zararlı gıdaları tüketerek, hormonlu yiyecekleri tüketen öğrencilerimiz, çocuklarımız artık anne yemeklerini tüketecekler. Daha sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenecekler. Onun için ben böyle çalışmaları ve bu çalışmalara destek veren herkesi canı gönülden kutluyorum.” dedi.

“BİRLİKTE HOŞÇA VAKİT GEÇİRMEK, HAYATA GÜZEL ANILAR KATMAK”
Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı ödül töreni öncesi konuşmasında; “Güzel bir ortam oluşmuş, çocuklarımızla, eşlerinizle, ailelerimizle hep birlikte. Bu gerçekten benim için çok anlamlı bir enstantane oldu. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Tabi bu çalışmaları asıl renklendiren, heyecanlandırıp, şimdi biz burada kendi kendimize öğretmenlerle bir değerlendirme yapmaya kalksak, jüriyle alakalı dedikodu bitmez. Ama şimdi burada hepsi birbirinden değerli şeflerimiz, kardeşlerimiz ayrı bir renk katıyorlar. Dolayısıyla bu tür şeylerde değerlendirmeyle de alakalı çokta bir sıkıntı görmüyorum. Bu boyutuyla da hepinize çok teşekkür ediyorum. Her programda bizleri destekliyorlar. Hiç yalnız bırakmıyorlar. Tabii bu işin mutfağında Ayhan Hocam ve öğretmenlerimiz, idarecilerimiz var. Bu işler basit gibi gözüküyor ama bakın saat 19.00 oldu. Normalde memur 17.00- 17.30' da mesai biter ve herkes çeker gider, işine bakar ama arkadaşlar hepsi burada, öğretmenlerimiz, idarecilerimiz. Onlara da ayrıca huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun. Bu bir yarış değil, birlikte hoşça vakit geçirmek. Hayata güzel anılar katmak. Enstantaneler fotoğraflamak, bırakmak.” dedi.

“24 Kasım Öğretmenler Günü Türk Mutfağı Ana Yemek ve Tatlı Yarışması'na” katılan öğretmenlerden dereceye girenlere hediyeleri ve sertifikaları protokol tarafından takdim edildi. Program sonrası bilgi paylaşımında Müdür Ayhan Vural; “Sponsorlarımız Abant Palas Taksim Otelcilik Köşk Otelleri, Gazelle Otel, Narven Termal Kasaba, Koru Otel, Öz Tiryakiler ve Çelik Pençe'ye '24 Kasım Öğretmenler Günü Türk Mutfağı Yemek Yarışmalarına desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz ve şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
YARIŞMAYA KATILAN VE DERECE ALAN ÖĞRETMENLER:
YEMEK KATEGORİSİNDE:
Birinci: Özlem YALÇIN- Esra CUMHUR
İkinci: Nihal ÜNAL YILDIZ- Yusuf KAYA
Üçüncü: Yakup OFLAR- Hüma OFLAR
Dördüncü: Emrah BAYRAM- Müzeyyen BAYRAM
Beşinci: Mehmet Alper AKAY- Yener YÜZÜAK
Altıncı: Feryal AKAY- Büşra ÇEVİKOĞLU DOĞAN
TATLI KATEGORİSİNDE:
Birinci: Şükriye AKSOY BAHŞİ- Toprak Yiğit BAHŞİ
İkinci: Mustafa KÜKRER- Muhammet Haşim KÜKRER
Üçüncü: Mehmet Aslan KUŞNACI- Safiye KUŞNACI
Dördüncü: Ebru Mine BAYRAM- İpek BAYRAM
Haber: Fatma Marmara / boluekspres.com


YAZARLAR

Tamamı