24.11.2024 02:08:01
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

SEBEN'E PLAJ GELİYOR!

Başkan Özbağ; Ege, Akdeniz ve Karadeniz plajlarından getirilecek deniz kumlarıyla gölet çevresinde halk plajı oluşturmak istediklerini söyledi. Özbağ, göl üzerindeki temel hedeflerinin tarım alanlarının sulanması olduğunu belirtti.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL12 Aralık  2014 Cuma - 11:04
OLMAZ DEMEYİN, SEBEN'E PLAJ GELİYOR
Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, Seben Göleti’nin turizme kazandırılması noktasındaki projelerini açıkladı. Ege, Akdeniz ve Karadeniz plajlarından getirilecek deniz kumlarıyla gölet çevresinde halk plajı oluşturmak istediklerini ve gölet çevresinde çarpık yapılaşma görünümü çizen yayla evleriyle mücadele noktasında ise hükümet politikasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
Bolu İli Seben İlçesi Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, Seben Göleti’nde turizmi geliştirme konusunda gerçekleştirecekleri çalışmalar bilgiler verdi. Seben Göleti’nin Batı Karadeniz’in en büyük gölü olduğunu, 22 kilometre çevre uzunluğuna sahip bulunduğunu aktaran Özbağ, göl üzerindeki temel hedeflerinin tarım alanlarının sulanması olduğunu söyledi.
src=
SEBEN GÖLETİ SU SPORLARININ MERKEZİ OLACAK!
Seben Göleti’ni turizme kazandırma noktasında önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek girişimleri aktaran Özbağ, “Bakanlar Kurulu önümüzdeki dönemde bu bölgeyi turizm alanı ilan edecek. Gazi Üniversitesi’yle yürüttüğümüz ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin de katkı verdiği bir projeyi önümüzdeki günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığı’na sunacağız. 200’ün üzerinde gencimizi su sporlarına kazandırmak hedefiyle bir kano takımı, bir yelken takımı ve aynı zamanda bir yürüyüş takımı kurma ve bunları eğitme çalışmamız var. Bu hedefle spor takımları oluşturulabilir” ifadelerini kullandı.
width=
“TEKNE TURLARI DÜZENLENECEK”
Seben Göleti çevresinde halk plajı oluşturma projelerinin de bulunduğunu belirten Süleyman Özbağ, “Ege, Akdeniz ve Karadeniz plajları oluşturmak istiyoruz. Bu bölgelerden deniz kumu getirelim ve Seben Göleti çevresinde, Ege, Akdeniz ve Karadeniz plajları oluşturalım istiyoruz. Teknik anlamda bir sorun olmadığını düşünüyorum. Seben Göleti için Bolu’nun denizi diyoruz. Madem deniz diyoruz, burada çevreye zarar vermeyen bir tekne ya da vapurla, gölette gezi turları düzenlemeyi, tekne ya da vapurda restaurant hizmeti de vermeyi arzu ediyoruz. Çünkü bunların Bolu’ya değer katacağını düşünüyoruz” dedi.
“ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELEDE STRATEJİK ÖNEME SAHİP”
Seben Göleti’nin afetlere karşı başlatılacak çalışmalarda stratejik öneme sahip olduğunu da dile getiren Özbağ, şöyle konuştu; “Biliyorsunuz, Bolu’nun yüzde 65’i ormanlarla kaplı. Bolu’nun en büyük değeri de ormanları. Allah göstermesin, ormanlarımızda bir afet yangını olduğunda düne kadar müdahale hazırlığı yapacak tek nokta Karadeniz idi. Yangın söndürücü helikopterler olası bir yangında Karadeniz’den dolum yapıp yangına müdahale gerçekleştireceklerdi. Seben Göleti oluşturulduktan sonra artık buna gerek kalmadı. Geçtiğimiz yaz mevsiminde de bunun için Seben Göleti’nde tatbikat yapıldı.”
width=
“ÇARPIK YAPILAŞMA SORUNU ÇÖZÜLECEK”
Açıklamalarında, Seben Göleti çevresinde bulunan çok sayıda yayla evinin çarpık yapılaşmayı da beraberinde getirdiği ve yayla evlerinin bu görünümüyle adeta Çin mahallesini andırdığı yönündeki eleştirileri değerlendiren Özbağ, “Yayla evlerinde yeni bir düzenlemeye gidilmesi noktasında çalışmaları var mı?” sorusunu yanıtladı. Özbağ, bu soruya şöyle karşılık verdi; “İlçe sınırlarımızda yeni oluşturulmuş yayla yok. Öncelikle bunu belirtmemiz lazım. Seben Gölü oluşturulmadan önce burada olan yaylalar vardı. Hatta 13 tane ev gölün oluşturulmasıyla sular altında kaldı. Türkiye’nin yaylacılık noktasında bir sorunu var. Bundan Bolu’da nasibini alıyor. Burada sonradan gölün cazibesiyle beraber oluşan yapılaşmalar vardır. Şunu söylemedik ama biz vatandaşımıza; Siz şu boyutta, şu şekilde ev yapabilirsiniz! Biz böyle demediğimiz için kafasına göre, canının istediği şekilde ev yapanlar oldu. Bunların nasıl dönüşebilecekleri noktasında bir fikrim yok! Ama nasıl olması gerektiği noktasını biliyorum. En azından imarının, suyunun, kanalizasyonunun olduğu bir yapılaşmaya gidilmesi lazım. Ve bu bir hükümet politikası olması lazım. Valimiz buna bir el attı. Artık yaylalarımızda yeni bina yapımının önüne geçildi. Fakat mevcut evler nasıl dönüşecek, vatandaşa hangi şablonda ev yap diyeceğiz, bunların hepsinin bir hükümet politikası şeklinde yapılıp yeniden düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Seben Belediyesi tek başına, ‘Şu evi böyle yapın’ ya da ‘Size şuradan yer veriyorum’ diyecek durumda değil.”
src=


 

YAZARLAR

Tamamı