25.04.2024 13:49:00
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Siyasetin Sofrası!

Bolu Mengenli Aşçılar kepçelerini konuşturmalarının yanı sıra kalemlerini de konuşturuyorlar. Şef Zeki Açıköz de bunlardan biri. 19 Mayıs 1979'da Bodrum Liman Lokantasında başlayan mesleki serüvenini “SİYASETİN SOFRASI” adıyla kitaplaştırdı. Kitap raflarda ve İnternet de yerini alarak, satışa sunuldu.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR18 Nisan  2023 Salı - 01:52
SİYASETİN SOFRASI KİTABI RAFLARDA YERİNİ ALDI
Bolu Mengenli Sheraton Ankara Oteli Aşçısı ve Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Şef Zeki Açıköz, 19 Mayıs 1979'da Bodrum Liman Lokantasında başlayan mesleki serüvenini Gazeteci Özcan Yıldırım ile birlikte “SİYASETİN SOFRASI” adıyla kitaplaştırdı.
Türk mutfağı konusunda yaptığı çalışmalardan ötürü TAFED ailesine de teşekkür eden Şef Zeki Açıköz sosyal paylaşım ağında yaptığı açıklamasında; “Kitabım raflarda yerini aldı. Bu kitabın yazılmasında okuyucuyla buluşmasında yazılmasında çok ısrarı ve desteklerinden dolayı gazeteci arkadaşım Özcan Yıldırım kardeşime çok teşekkür ederim. Ayrıca 40 yılı aşkın bir zamanın hikâyelerini de dünden bugüne kaleme aldığımız bu zaman zarfında üzerimde emeği olan tüm ustalarımın ellerinden öperim. Bu zaman zarfında birlikte çalıştığım tüm mesai arkadaşlarımın tek tek ismini yazma şansım olmasa da onlarla birlikte çok emek ve alın teri döktüğüm arkadaşlarıma da çok teşekkür ederim. Tabiki protokolün ve otelciliğin okulu çalıştığım otelim Sheraton Ankara ailesine ve mesai arkadaşlarıma da çok çok Teşekkür ederim.

Türk mutfağı konusunda yaptığımız çalışmalardan ötürü de Türkiye Aşçılar Federasyonu ailemin her bir ferdine ayrı ayrı ülkem ve şahsım olarak çok teşekkür ederim.
19 Mayıs 1979'da Bodrum Liman Lokantasında başlayan mesleki serüvenimi Gazeteci dostum Özcan Yıldırım ile birlikte “SİYASETİN SOFRASI” adıyla kitaplaştırdık. Yoğun ve yorucu çalışmalarımızın ardından kitabımız Nobel Yayınevi'nden nihayet çıktı.
Türkiye'de ilk defa devlet adamlarının yeme içme alışkanlıklarının toplu hâlde yer aldığı bu kitapla değerli okurları, beş cumhurbaşkanı, altı başbakan, iki başbakan yardımcısı ve bir ana muhalefet partisi liderinin sofrasına konuk ettik. Kraliçe Elizabeth, Vladimir Putin ve Barack Obama ile olan anılar ise kitabın konusu oldu.

Başta gastronomiye ilgi duyanlar olmak üzere herkesin rahat okuyabilmesi için yalın ve akıcı bir üslupla kaleme aldığımız kitabımız, devlet adamlarıyla olan anıların yanında, modern Türk aşçılığının kronolojisini de içeriyor.
2008 yılından beri yürüttüğüm TAFED Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanlığı gibi mesleğime olan sorumluluğumun bir parçası olarak gördüğüm bu kitabın, Türk mutfağına ve gastronomi camiamıza katkılar sunmasını temenni ediyorum.
Kitabın arka kapağında yorum ve değerlendirmeleriyle desteğini esirgemeyen büyük ustalar Chef Mehmet Yalçınkaya ve Cüneyt Aşan başta olmak üzere katkı veren herkese çok teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

 

YAZARLAR

Tamamı