29.03.2024 18:37:28
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Tekke Barajı Mahkemelik

Bolu İlimizin en büyük yatırımlarının başında gelen Tekke Barajının yüzde 70'lik kısmının tamamlanmasına rağmen yaşanan mahkeme sürecinden dolayı baraj inşaatı durmuş durumda. Taşeron firmaların birbirinden şikâyetçi olması nedeniyle yargıya taşınan Tekke Barajında, mahkeme sürecinden sonra yapıma devam edilecek.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR27 Temmuz  2022 Çarşamba - 01:06
TEKKE BARAJI MAHKEMELİK, NE ZAMAN BİTECEK?
Bolu İlimizin en büyük yatırımlarının başında gelen Tekke Barajının yüzde 70'lik kısmının tamamlanmasına rağmen yaşanan mahkeme sürecinden dolayı baraj inşaatı durmuş durumda.
Taşeron firmaların birbirinden şikâyetçi olması nedeniyle yargıya taşınan Tekke Barajında, mahkeme sürecinden sonra yapıma devam edilecek.
HUKUKİ SÜREÇ BEKLENİYOR
Tekke Barajının son durumuyla ilgili açıklama yapan Devlet Su İşleri (DSİ) 5. Bölge Müdürü İbrahim Yaroğlu; “Tekke Barajımızın önceki yıllarda ihalesi yapıldı, belli bir aşamaya geldi. Keşif artışlarından dolayı iş tasfiye oldu. Kalan imalatların yapımıyla alakalı 2020 yılında ikmal ihalesi gerçekleştirildi. İkmal ihalesi kapsamında son 2 yıldır herhangi bir imalat yapılamadı. Burada hukuki bir süreç var. Firmalar birbirlerini şikâyet ettiler. Konu mahkemeye intikal etti. Kısa süre içerisinde, mahkemenin sonucu neticelenir neticelenmez imalatlara başlayıp kalan imalatlarımızı da en kısa süre içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Proje kapsamında gövde imalatımız bitti burada. Sadece ön yüzü beton imalatları, dolusavak imalatlarımız, bir de rezervuardaki sıyırma kazılarımız var. Fiziki anlamda yüzde 70’lik bir gerçekleşme var. Mahkeme sonucu itibariyle kısa süre içerisinde başlayıp işletmeye almayı hedeflemekteyiz” ifadelerine yer verdi. Kaynak: boluhavadis.net



YAZARLAR

Tamamı