19.03.2024 05:33:43
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Tiryaki Üretim İstasyonunda

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Veysel TİRYAKİ incelemelerde bulunmak ve sezonun ikinci balık sağımına katılmak üzere Bolu Gölköy Su Ürünleri Üretim İstasyonunu ziyaret etti.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR10 Haziran  2022 Cuma - 03:34
BAKAN YARDIMCISI DR. VEYSEL TİRYAKİ ÜRETİM İSTASYONUNDA
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Veysel TİRYAKİ incelemelerde bulunmak ve sezonun ikinci balık sağımına katılmak üzere Bolu Gölköy Su Ürünleri Üretim İstasyonunu ziyaret etti.
Ziyarete Bolu Valisi Erkan KILIÇ, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ ATALAY, Kaynak Yönetimi ve Balıkçılık Yapıları Daire Başkanı Doç. Dr. Mahir KANYILMAZ, Tarım Reformu Genel Müdürü Kerim ÜSTÜN, FAO Türkiye Temsilcisi Yardımcısı Dr. Ayşegül SELIŞIK, İl Müdürü İzzet MURAT, Müdür Yardımcısı Fahri TETİK, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut ŞENTÜRK, Bolu DSİ 53. Şube Müdürü Kazım DOĞRU, kurum amirleri ve teknik personel ve basın mensupları katılım gösterdi.
Tesiste incelemelerde bulunan TİRYAKİ, Genel Müdür Dr. Mustafa Altuğ ATALAY ve Bolu İl Müdürü İzzet MURAT'tan mevcut çalışmalar ve ileriye dönük planlamalar hakkında brifing aldı, üretim havuzlarını ve mevcut anaç balıkları yerinde gördü.
Tesiste sağım ve sonrası işlemler hakkında bilgi alırken "Buranın Bolu ve ülkemiz için önemli bir değer olduğunu" ifade etti.
İncelemeler sonrası sezonun ikinci sağımını basın mensupları eşliğinde Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ ATALAY, Kaynak Yönetimi ve Balıkçılık Yapıları Daire Başkanı Doç. Dr. Mahir KANYILMAZ ile beraber gerçekleşti. Sağım sonrası yumurta sayısı ve beklenen çıkım hakkında bilgi alan TİRYAKİ şaşkınlığını gizleyemezken, çalışanlara başarı ve kolaylıklar diledi.

Konu hakkında açıklama yapan Bolu İl Müdürü İzzet MURAT; "Birer hafta ara ile 3 aşamada gerçekleşmesi planlanan ve ikincisini Bakan Yardımcımız Dr. Veysel TİRYAKİ'nin de katılımıyla gerçekleştirdiğimiz sağımlarımız neticesinde bu yıl ilimiz ve çevre iller için 5 milyon sazan yavrusu üretmeyi planlıyoruz" dedi.
Sağım işlemi sonrası basın mensupları ile sohbet gerçekleştiren TİRYAKİ tesisimizin geliştirilmesi ve modernizasyonunu önemsiyoruz. Gıdanın stratejik önemini daha iyi anladığımız bu günlerde tesisimiz konumu ve kaynaklarıyla önemli bir kapasite barındırmaktadır.

 

YAZARLAR

Tamamı