19.03.2024 14:51:53
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Yağlı Güreşler 7 Ağustos'ta!

Bolu Gerede Belediyesi 71. Esentepe Yağlı Güreşleri ve 2. Ramazan Dede'yi anma etkinlikleri düzenliyor. 7 Ağustos Pazar günü düzenlenecek 2. Ramazan Dede'yi Anma Etkinlikleri ve bu yıl Esentepe Yağlı Güreşlerinin 71.si yapılacak.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR03 Ağustos  2022 Çarşamba - 14:01
71.GELENEKSEL ESENTEPE YAĞLI GÜREŞLERİ VE
2. RAMAZAN DEDE ETKİNLİKLERİ 7 AĞUSTOS´TA YAPILACAK
Bu yıl 71.’si yapılacak olan tarihi Gerede Esentepe Yağlı Güreşleri’nin 07 Ağustos 2022 Pazar günü saat 10.00’da başlayacağı belirtildi.
Ramazan Dede Anma Etkinliğinde ise saat 11.30’da Esentepe Ramazan Dede Camiinde Kuran-ı Kerim tilaveti ve mevlid-i şerif okunacak.
Bolu Gerede Belediyesinden yapılan açıklamada; “Gerede Belediyesi’nin uzun soluklu spor organizasyonu olan Esentepe Yağlı Güreşleri’ne büyük önem veriyoruz, Kırkpınar güreşlerinden sonra Akyazı ile birlikte ülkemizde önemli er meydanlarından birisi Esentepe Güreşleridir. Edirne Kırkpınar Başpehlivanı Cengizhan Şimşek, Ahmet Kavakçı, Ünal Karaman, Ertuğrul Dağdeviren ve Hamza Köseoğlu gibi isimler Esentepe Güreş Sahasında boy gösterecekler. Düzenlenecek olan 71.Geleneksel Esentepe Yağlı Güreşleri ve 2.Ramazan Dede Etkinliklerine; Bolu geneli ve Türkiye’nin birçok il ve ilçesinden misafirin gelmesi bekleniyor. Esentepe Güreş Sahasında yer alan ve artık ömrünü tamamlayan tribün; kapasitesi yüksek yeni modern bir tribün ile yer değiştirdi. Güreşçiler hazırlanmak ve dinlenmek için eski yıllarda saha içini kullanıyordu, bu yıl ise Gerede Belediyesi tarafından yaptırılan Esentepe Sosyal Tesis binasında yer alan modern dinlenme ve soyunma odalarını kullanacaklar.” İfadelerine yer verildi.
Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı açıklamada; “Ata sporumuz güreşlere büyük önem veriyoruz. Esentepe Yağlı Güreşleri Türkiye’nin en büyük güreş organizasyonu olan Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin alternatifi konumundadır. Türkiye’nin her yerinden güreş severler gelip bu güreşleri izlemenin zevkine varıyor. Aynı zaman da tabi güzelliklerle dolu ilçemizi tanıma fırsatını da elde etmiş oluyorlar. İnşallah bu yılda seyir zevki yüksek, mücadele dolu bir güreş izleme imkânını elde ederiz, yağlı güreşlere bu yıl geçtiğimiz senelerde olduğu gibi Kırkpınar’da güreşmiş, altın kemer kazanmış, başpehlivan olmuş güreşçilerimiz katılacak. Tüm sporsever halkımızı güreşlerimize davet ediyorum”
Yağlı Güreşler Esentepe Güreş Sahasında saat 10’da başlayacak. Mevlidi Şerif ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti Programı ise saat 11.30’da Esentepe Ramazan Dede Camisinde gerçekleşecek.

 

YAZARLAR

Tamamı