29.04.2024 11:09:31
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Yüksek Okul istiyoruz!

Dörtdivanlı İl Genel Meclis Üyesi Ömer Sezgin, Dörtdivan için 2014 yılında yaptıkları ve 2015 yılında yapacakları çalışmaları Bolu Olay'a anlatarak, Dörtdivan'a bir yüksek okul'un gelmesi gerektiğini ve Yüksek Okul istiyoruz dedi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : KÜLTÜR-SANAT25 Ocak  2015 Pazar - 22:55
Ömer SEZGİN; “YÜKSEK OKUL İSTİYORUZ“
İlk olarak Dörtdivan için 2014 yılında yaptıkları ve 2015 yılında yapacakları çalışmaları anlatan Sezgin; "Biz göreve geldiğimizden bu yana Dörtdivan için Köylere Hizmet Götürme Birliğinden ayrılan para 86 bin liraydı. İl Özel İdaresi kanalıyla ayrılan paramız KÖYDES'ten 278 bin TL olarak geldi. Bu parayla da biz yaklaşık 8 kilometreye yakın ikinci kat asfalt çalışması yaptık. Ayrıca yatırımları hızlandırma bölümünden aldığımız 30 bin TL parayla beraber yaklaşık 6 bin metre karelik bir parke taşı çalışması yaptık. Şu anda 4 köy de yapmış olduğumuz parke taşı çalışmamız kış sebebiyle durmuş bulunmaktadır. Bahar ayında iki köyümüzde oluşan sel felaketini en az hasarla kapatmak için o köylerimizin alt yapı çalışmalarını tamamen İl Özel İdaresi kaynaklarıyla yaptık. Daha sonra 2015 yılına hazırlık amacıyla şu anda bizim İl Özel İdare Kaynaklarımızı 276 bin TL'ye çıkarttık. Ayrıca İller Bankasından iki adet proje geçirttik. Bir tanesi 70 bin TL değerindeki Doğancılar, Çardak ve Ada köylerimizin içme suyu problemini İl Özel İdare kanalıyla İller Bankası kaynağıyla yaptıracağız. Ayrıca yıllarca Yedi grup dediğimiz köylerimiz olan Çetikören, Ortaköy, Dülger, Yağbaşlar, Gümüş, Çalköy ve Cemaller köylerimizi ilgilendiren bu su ile ilgili İller Bankasına bir proje yaptırdık ve bu 201 bin liralık bu projede çıktı. Bu proje de ihale noktasına geldi ve tamamen İller Bankası kaynağıyla yapılacaktır. Önümüzdeki yılda 12 köyümüze 50 bin metrekare parke taşı döşeyeceğiz,Sorkun köyüyle ilgili bir su projemizi de İl Özel İdaresi kaynağıyla halledeceğiz. Yalacık köyünde yıllardır as pis borudan su içmek zorunda kalmış, eski bir sistem olduğu için as pis boruları tamamen normal standartta yaklaşık 800 metrelik bir boruyla değiştirilecek. Ayrıca ilçemize 4 kilometre birinci kat asfalt olmak üzere, Yalacık köyümüze 7 kilometre de ikinci kat asfalt atmayı planlıyoruz ve bununla ilgili kaynaklar ayrılmış durumdadır. Sadece buraya KÖYDES'ten ne kadar para geleceğini bilmiyoruz. Bizim Dörtdivan'ın ilçesiyle ve Yeniçağ merkez ilçeyle beraber köy çöplerimizi toplamaktayız. 24 köyümüzün tamamen çöplerini vahşi depolama yöntemiyle depoluyoruz. Dörtdivan ilçesi katı atık toplama birliğine üyedir ve daha sonra bu çöp toplama işini daha modern bir hale getireceğiz. Ayrıca Turizm Bakanlığına iki köyle ilgili parke taşı projesi yaptık ve bununla ilgili de paramızı alacağız" diye anlattı.
"DÖRTDİVAN'IN ÖNÜMÜZDEKİ BU DÖNEM KABUĞUNU KIRACAĞI KANAATİNDEYİM"
Önümüzdeki dönem içerisinde Dörtdivan'ın kabuğunu kıracağı kanaatinde olduğunu ifade eden Sezgin; "Şimdi İl Özel İdare kaynağı ile KÖYDES kaynağıyla ilçelere ayrılan paylar ilçelerin yol ağına ve yaşayan nüfusa göre planlanıyor. Tabi diğer ilçelerin nüfuslarının Dörtdivan'dan fazla olduğundan ve özellikle Göynük ile Mudurnu'nun nüfusunun fazla olmasından dolayı paylarının da yüksek olması doğal bir şeydir. Şu anda bizim burada 200 kilometre yol ağımız varken Göynük'ün yaklaşık 1200-1500 kilometrelik bir yol ağı var. O yüzden bize ayrılan payların düşük olma sebebi budur. Ama Dörtdivan önümüzdeki bu dönem kabuğunu kıracağı kanaatindeyim. Temeli atılan barajla beraber toplumlaştırma projesinin ihalesi yapıldı. Ayrıca burada ulusu deresine akan kolektör hattının tamamı kanalizasyonları toplanarak Ümit köye gidecek. Buraya çevresel olarak büyük bir katkısı olacak, 10 kilometre gibi büyük bir kolektör hattı olarak hazırlanan proje ihalesi yapıldı" diye ifade etti.
"TOKİ İÇİN MÜRACAAT OLMADI"
Dörtdivan'a aslında TOKİ'nin yapılması için tüm çalışmaların tamamlandığının ancak halkın müracaat etmemesi sonucunda iptal olduğunu belirten Sezgin; "Geçmiş Başkanımız bize müracaatını yaptı. Şu anda Orman İşletmesi dediğimiz bölgede yaklaşık 50 bin metrekarelik alanda yapıldı. Ancak müracaat olmadı. Geçen dönemde hiç müracaat olmadı. Buraya 64 tane konut yapılacaktı ama dediğim gibi müracaat olmadığı için iptal oldu" diye belirtti.
src=
"BENCE BURAYA YÜKSEK OKUL GELMELİ"

Dörtdivan'ın gelişmesi için Yüksek Okul'un gelmesi gerektiğini söyleyen Sezgin; "Buraya bence yüksek okul gelmeli çünkü üniversite ilçeye hem kültürel hem de ekonomik katkısı olur. İlçelerin gelişmesini sağlayan bir bölümdür. Biz şuanda İstanbul'a otoban itibariyle 2.5 saat, Ankara'ya da 1 saat de ulaşabilecek bir noktadayız. Turizm açısından kapaklı bölgemiz, Kartalkaya'mız ve ekonomik yönüyle hayvancılığımız, tarımımız önemlidir. Bunların hepsinin üniversite kaynağıyla açılacak bölümlerin uygun olması şartıyla ilçenin gelişmesinde katkı sağlayacağının inancındayım. Dörtdivan 2019 yılında biz görevi teslim ettiğimiz zaman çok değişik bir konumda olacaktır" diye söyledi.
Haber: Semih BAYKAL Bolu Olay


 

YAZARLAR

Tamamı