4.05.2024 10:22:20
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21
Nefiye KARAHAN
10 Aralık 2021 Cuma

AMAÇLARIMIZ VE ÜLKÜ

AMAÇLARIMIZ VE ÜLKÜ
İnsanın hayatı, amaçları doğrultusunda yaşadığında anlam buluyor. İnandığın düşünceye hizmet ettiğinde daha değerli oluyor her dakikan. Bir davan varsa eğer aldığın nefese sorumlu hissediyorsun kendini. Derdin uzun ve rahat bir yaşam değil, tek derdin inandığın fikirler uğruna canın pahasına mücadele etmek oluyorsa var oluyorsun bu dünya da .
Lakin günümüzde üzülerek söylemeliyim ki basitleşmiş ruhlara ve hayatlara sahibiz. Evlenmek veya çocuk sahibi olmak, daha çok para kazanmak ve daha rahat bir yaşama sahip olmak "ülkü" kadar kutsal bir hal alıyor.
Bur da anlaşılması gereken şudur.
Amaç nedir? Ülkü nedir? Öncelikle bunu hatırlamayı gerekli buluyorum.
Amaç: Bir şeyde ulaşılmak istenilen sonuç. Her birimizin ulaşmak istediği küçük ya da büyük hedeflerimizin olması olağandır. Fakat bu mutluluklar ve hedefler muhakkaktır ki- bir Ülküye hizmet etmediği sürece- ulaşıldığında heyecanını kaybeden duygulardır. Sana bu dünyada yaşamak için güç veren değil bilakis gücünü tüketen eylemlerdir birçoğu. Demek istediğim bunların önemsiz olduğu değil, belirlediğimiz amaçların da hizmet ettiği bir ülküye sahip olması gerektiğine olan inancımdır. Örneğin çocuk sahibi olmak sadece çocuk sevgisini tatmak için değil, milletimize faydalı bir nesil yetiştirmek düşüncesiyle zihinlerimizde ve gönüllerimizde yer etmelidir. Ya da evlilik süregelen hayat düzeninde yapılması gerekli bir müessese olarak değil Türk kültürünü yaşatıp aile kavramını korumak amacıyla yapılmalıdır. Para kazanmak rahat bir yaşam için değil, bilgide, teknolojide ve diğer alanlarda işimizi kolaylaştıracak bir araç olmalıdır. Geçelim.
Ülkü: Ardından koşulan, uğruna çalışılan, ulaşılmak istenen yüce erek.
Erek kelimesi burada ulaşılmak istenilen amaç olarak düşünülebilir. Öyle ise amaçlarımız bizi ülkümüze götüren vesileler olmalı. Amaçlarımız ülkümüze hizmet etmeli veya belirlediğimiz amaçları Ülkümüze hizmet edecek hale getirmeliyiz. İçimizde durulmayan coşkun bir sel olmalı "Ülkü" müz. Ulaşmak için heran heyecan dolu bir kalp, bir zırh kadar kuvvetli ve bitmeyen bir inanç yegane yoldaşımız olmalı. Atsız Beğin şiiri ile devam etmek isterim.
Ülkü uğrunda gönüller delidir.
Kişiler ülkü için ölmelidir.
Tanrı’nın insana değmiş elidir
Şu ölüm adlı güzel şey... Saralım.
Hiç düşündün mü niçindir yaşamak?
Bir görev yapmak içindir yaşamak.
Er kişiysen görevin neyse, başar.
Zevke, eğlenceye hayvan da koşar.
Korona sürecinde evlerimizde kaldığımız, düşünmek için fazlasıyla zamana sahip olduğumuz zaman diliminde dilim döndüğünce yazmak istedim. Hayattaki amaçlarımız ve Ülkümüz nedir ? Hakikaten ne için yaşıyoruz? Dünya ile paylaştığımız onca zaman neye hizmet ediyor?
Ülkü ile dolu gönüller, amaçları ülküsü uğruna hizmet eden fikir dolu günler dilerim. Esen kalın.
Nefiye KARAHAN
Dörtdivanlı Yazar

Peki, Nefiye KARAHAN Kimdir?
Bolu'nun Dörtdivan ilçesi Yayalar Köyü'nde doğdu. (1993) İlköğretim ve Ortaöğretimi 75.Yıl Doğancılar İlköğretim Okulunda (2007), liseyi Ankara Mustafa Kemal Anadolu Lisesi'nde (2012) tahsil etti. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde Tıbbi Görüntüleme Tekniklerinden mezun oldu. (2015)
2016 yılında iş hayatına başladı. Çeşitli kurumlarda çalışmış olup, şuan Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde sağlık memuru olarak görevini icra etmektedir.
Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Sağlık Yönetimi 4. Sınıf ve Atatürk Üniversitesi Çocuk Gelişimi 2. Sınıf öğrencisi olup eğitim hayatına devam etmektedir. Bekar olup, Düzce'de ikamet etmektedir.

 


Tüm yazarlar için tıklayın

YAZARLAR

Tamamı